Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Друго турбо или чип??

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Друго турбо или чип??

Здравейте колеги мисля да си сменям колата Фиат Купе 2.0 16в и да си взема Пунто ЖТД.Та мисалта ми беше пунтото е дизел с турбинка и е 80 к.с , а гледам че другите фиати с такъв двигател са по 105 кс и си мислех дали е по удачно да се сложи чип или може да се смени ЕКУ-то от друга Фиатка с ЖТД мотор и да се постигне малко по голяма мощност.До сега не сам карал дизел освен служебният бус и незнам как стоят нещата с този вид двигатели.А се возих в ТДИ самоче на голф 3-ка 110 кс и ми хареса как варви.А и вече не ме пали толкова на голяма скорост а да се возя напред назад и да ми е ефтино..Та с две думи може ли да се направи Пунто ЖТД 2000г около 110-120кс с смяна на комп. и турбо или си трябва чип ?Мерси предварително
    [URL=http://kachi-snimka.info/viewer.php?id=viu1250518520f.jpg

На твое място бих взел Браво/Брава 1.9 JTD 105 к.с. Да купиш Пунто 1.9 JTD 80 к.с. и после да му правиш силов тунинг ще ти излезе по-скъпо. Мисля даже, че двигателя на Браво/Брава има по-голям потенциал за увеличение на мощността в сравнение с този на Пунто-то. Това си е мое мнение, но избора си е твой.
    SEAT Leon Cupra 300
    Triumph Street Triple 765 R

Коментар

VooDoo написа:
      На твое място бих взел Браво/Брава 1.9 JTD 105 к.с. Да купиш Пунто 1.9 JTD 80 к.с. и после да му правиш силов тунинг ще ти излезе по-скъпо. Мисля даже, че двигателя на Браво/Брава има по-голям потенциал за увеличение на мощността в сравнение с този на Пунто-то. Това си е мое мнение, но избора си е твой.
      Напълно подкрепям. Е, ако мислиш за данъка, друго е. Но с при Браво има по-голям смисъл. Пак лично мнение.
      NOW: ???
      Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
      Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

Коментар

колега продай пунтото и си вземи браво жтд 105 и няма да съжаляваш.тъкмо ще ти остане някой лев от пунтото като го продадеш вземеш бравото.
        Продавам Бош дебитомер,стъпков мотор и бензинова помпа оригинална за Пунто ГТ.

Коментар

Колега не знам какъв вървеж си видял в Голф Дизел или какъв мислиш че ще има в браво/брава дизел или пунто дизел, та ако ще и турбо от камион да сложиш? Има си основни неща според мен когато търсиш кола, ако ще търсиш ежедневка да се возиш с нея да има климатиче да е някоя малко дизелово двигателче за да харчи малко е едно на въпрос, съвсем друго е ако искаш бърза кола която да караш (да се кефиш) а не да се возиш. Така че реши какво искаш, но да правиш тунинг на кола дизел 80 конски сили (единствено някои евтин чип за JTD би си струвало но да не очакваш колата да хвръкне) :D

Коментар

с ремап тези 80 коня ще станат около 90-95за по-сероизни неща ще ти трябват повече пари, а ти явно търсиш евтина возия :D ако държиш на Пунто, но може да прежалиш горивото - взимаш HGT 131 коня
            2015 Renault Megane Expression GT
            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Не бе момчета, не искам да пража пунтото бегачка Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 а да му дам малко пожече душица за изпреварване..А при дигитал тунинг има чип и става 110к.с ама е 870лв. А си мислех дали разликата в конете на 1.9 JTD между различните модели на FIAT е само в ECU-то??

Коментар

Не бе момчета, не искам да пража пунтото бегачка Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 а да му дам малко пожече душица за изпреварване..А при дигитал тунинг има чип и става 110к.с ама е 870лв. А си мислех дали разликата в конете на 1.9 JTD между различните модели на FIAT е само в ECU-то??

Коментар

Доколкото знам, двигателите са еднакви хардуерно, разликата е основно в турбините и софтуера. Смяна на ЕКУ едва ли ще ти се наложи. Така и така ще е необходим ремап.
                  _______
                  146 JTD

Коментар

Колеги то добре ма се пак JTD дизел ... щом ще търсим пъргавост защо не GT? всички знаем ,че бензиновите двигатели са по бързо оборотни ... е от страна на тяга бързо умаляват.Тоз фиат Купe 2.0 ще е доста по-бърз от JTD
                    >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Браво на вас!! Тъкмо се бях наканил на дизелче и вии сега ме разобедихте Явно пак ще си карам купето ама ще трябва да го порасърдя с някои конска сила отгоре

Коментар

Denev86,Ти пак можеш да вземеш дизел с турбинка, но по-добре да е Браво. Все пак лично мнение. Иначе спортната кола трябва да е на бензин, а не на дизел. Пак въпрос на предпочитание и разбиране.
                        NOW: ???
                        Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
                        Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

Коментар

Working...
                        X