Здравейте колеги, решил съм да купя джанти 15ки с гумите които казах в заглавието на темата. Проблемът е, че се притеснявам да не ми опирът някъде. Няма да мога да ги пробвам, защото ги взимам чрез куриер Колата е Пунто МК2 8в. 60к.с., в момента съм с 165/70/14 (май така бяха) и по - долу на снимката ще видите колко малко място има между калникът и гумата. Особено отпред от гумата и началото на амортосьорът има 2-ва пръста разтояние в момента с 14-ките ми п.п. На снимката колата е малко натоварена отзад и затова така е виснала. :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще ми опрът ли ЛД 15-ки с гуми 185/50/15 (Пунто МК2)
Collapse
X
-
Няма да опрат колега аз лично сам с 15-ки 195/50. Слагай смело и не се притеснявай няма да имаш никакви проблеми.На амортисиора му няма нищо има 2 пръста щото профила на гумата ти е 70. Следователно като сложиш по голяма джанта се намалява профила на гумата и ката това разтояние се компенсира и ще видиш че пак ще имаш 2 пръста разтояние.
Коментар
-
fanatiliano написа:Няма да опрат колега аз лично сам с 15-ки 195/50. Слагай смело и не се притеснявай няма да имаш никакви проблеми.На амортисиора му няма нищо има 2 пръста щото профила на гумата ти е 70. Следователно като сложиш по голяма джанта се намалява профила на гумата и ката това разтояние се компенсира и ще видиш че пак ще имаш 2 пръста разтояние.MB 280 S W108 67' - pickUp
MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid
Коментар
-
Виж как ги дават по стандарт за Пунто с различните мотори, което не пречи на тези с по-малките двигатели да се карат с гуми с по-голям тегловен индекс.Гледам, че най големия размер е 185/55/15 http://www.avtogumi.bg/oscommerce/ad...nto/marka/FIAT
Коментар
-
Suppish написа:fanatiliano написа:Няма да опрат колега аз лично сам с 15-ки 195/50. Слагай смело и не се притеснявай няма да имаш никакви проблеми.На амортисиора му няма нищо има 2 пръста щото профила на гумата ти е 70. Следователно като сложиш по голяма джанта се намалява профила на гумата и ката това разтояние се компенсира и ще видиш че пак ще имаш 2 пръста разтояние.Grande Punto 1.3 75 hp
Croma 1.9 Multijet 150 hp
Коментар
-
Слагай смело и няма се плашиш .Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
tyson написа:Аз ако имах пунто бих търсил джанти като на fanatiliano, те за мен са перфектни
Коментар
-
Теоретично е възможно да се ползват и твоите болтове, но зависи и от самата джанта така че си е безсмислен риск.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар