Здравейте колеги,от скоро ми се върти една много натрапчива мисъл в главата....значи имам пунто мк1 95 година 1.1 55 коня,и се чудех дали мога да сложа двигатела от Фиат-Ланча У10 1.0 турбо..защото имам колата и ако не се направи нещо май ще ходи на вторични имам двигател-а и скоростната кутия...всичко цялата кола .... пак и това У10 ако съм правилно ориентиран е 86 коня...мога ли да направя нещо такова или няма шанс или пък някаква част да взема от ланчата и да я сложа на пунтото или пак дали може да се сложи някак турбо на пунтото макар,че по спомен май не става.....ще съм ви мн благодарен за отговорите....П.с Само не казвайте защо си купил 1.1 като си могъл да вземеш спортинг или гт....еми не взех защото като копувах колата положението беше или пунто 1.1 или НИЩО....Благодаря ви още веднаж.....Поздрави и Безаварийно на всички
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто мк1 с двигател от Ланча У10 турбо????
Collapse
X
-
Re: Пунто мк1 с двигател от Ланча У10 турбо????
doomy написа:Здравейте колеги,от скоро ми се върти една много натрапчива мисъл в главата....значи имам пунто мк1 95 година 1.1 55 коня,и се чудех дали мога да сложа двигатела от Фиат-Ланча У10 1.0 турбо..защото имам колата и ако не се направи нещо май ще ходи на вторични имам двигател-а и скоростната кутия...всичко цялата кола .... пак и това У10 ако съм правилно ориентиран е 86 коня...мога ли да направя нещо такова или няма шанс или пък някаква част да взема от ланчата и да я сложа на пунтото или пак дали може да се сложи някак турбо на пунтото макар,че по спомен май не става.....ще съм ви мн благодарен за отговорите....П.с Само не казвайте защо си купил 1.1 като си могъл да вземеш спортинг или гт....еми не взех защото като копувах колата положението беше или пунто 1.1 или НИЩО....Благодаря ви още веднаж.....Поздрави и Безаварийно на всичкиUno Turbo RulZz
-
Turbolan написа:По-добре оправи Ланчията, колата е супер лека, направи я към 110 коня, това няма да е много трудно 3-4 десети още да надуеш турбинката, да дадеш още бензин. една хубава генерация и ще въври супер . Категорично мотора да си остане в Ланчията.1995 Lancia Dedra 2000 16VT SW Integrale
2005 Lancia Musa 1,4 16V DFN
2000 Lancia Lybra SW 2,0 20V Comfortronic
2002 Alfa Romeo 147 Selespeed
2008 Fiat Panda Climbing
Коментар
-
Turbolan написа:doomy написа:Здравейте колеги,от скоро ми се върти една много натрапчива мисъл в главата....значи имам пунто мк1 95 година 1.1 55 коня,и се чудех дали мога да сложа двигатела от Фиат-Ланча У10 1.0 турбо..защото имам колата и ако не се направи нещо май ще ходи на вторични имам двигател-а и скоростната кутия...всичко цялата кола .... пак и това У10 ако съм правилно ориентиран е 86 коня...мога ли да направя нещо такова или няма шанс или пък някаква част да взема от ланчата и да я сложа на пунтото или пак дали може да се сложи някак турбо на пунтото макар,че по спомен май не става.....ще съм ви мн благодарен за отговорите....П.с Само не казвайте защо си купил 1.1 като си могъл да вземеш спортинг или гт....еми не взех защото като копувах колата положението беше или пунто 1.1 или НИЩО....Благодаря ви още веднаж.....Поздрави и Безаварийно на всичкиFiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
мхмм ясно а да питам тогава къде и за колко пари могат да ми оправят турбото защото е развалено нещо перките са здали багажа ???и за пунтото какво може да се направи в смисъл нещо като малко по-добро успорение да има нещо такова....да подчертая,че не искам да я правя бегачка просто малко по-добре от сегаFiat Punto 55 SX 1.1mi
Коментар
-
doomy написа:мхмм ясно а да питам тогава къде и за колко пари могат да ми оправят турбото защото е развалено нещо перките са здали багажа ???и за пунтото какво може да се направи в смисъл нещо като малко по-добро успорение да има нещо такова....да подчертая,че не искам да я правя бегачка просто малко по-добре от сегаUno Turbo RulZz
Коментар
-
Turbolan написа:Няма смисъл да опшравяш стандартната ( между другото каква е ? ). Вземи някоя втора употреба по-голяма. Я дай малко повече инфо за мотора с какво запалване е. Инцекцион ли е ? Кабуратор ли е ? Относно Пунтото, карай си го така. Ежедневките не трябва да се пипат :D , като ти се дава газ прави Ланчията .Fiat Punto 55 SX 1.1mi
Коментар
-
Кубатурата на мотора е 1050 см3, мощността е 84 к.с. при 5750 об/мин и макс. въртящ момент от 122,6 Nm при 2750 об/мин. Оригиналната турбина е IHI RHB52. Не съм 100% сигурен, но мисля че фланеца е Т3. Оригиналната турбина е трудна за намиране и доста скъпа точно поради тази причина. Ако наистина турбото което сте свалили е Т2 най-вероятно фланците са преправяни и една Гарет Т25-ца от някоя Капа на части ще пасне перфектно на малкия мотор . Друг широкоразпространен тунинг на този мотор е и премахването на клапата за байпас на интеркулера. По този начин въздуха винаги минава през него, а всички знаем че по-студен въздух = повече мощност.1995 Lancia Dedra 2000 16VT SW Integrale
2005 Lancia Musa 1,4 16V DFN
2000 Lancia Lybra SW 2,0 20V Comfortronic
2002 Alfa Romeo 147 Selespeed
2008 Fiat Panda Climbing
Коментар
-
Lancia Y-10 turbo
Pravi si lanciata,az su6to imam Lancia y-10 turbo,no si tarsq turbina za neq,6toto starata si zamina. Znaete li ot kade moga da si namerq turbina. Kazaha mi ot maserati bi-turbo,i daihatsu,ama ne sam siguren 4e 6te namerq. A za nova turbina neznam dali 6te vadime pari. Daite suvet. Blagodarq vi
Коментар
-
Т’ва трудно се познава! Кофти ми става като го гледам.CSI in the CAR !!!
Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.
ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"
Коментар
-
Тоя колега не беше ли от Бургас или някакво село Оризаре? Починал ли е? Някой знае ли нещо?MB 280 S W108 67' - pickUp
MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар