fanatiliano написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да бъде или да не бъде...спортен филтър???
Collapse
X
-
-
колеги аз съм млад шофьор и не разбирам толкова но не съм чувал некой да казва че спортния филтер променя звука на колата. извинете ме ако бъркам и ме поправете ( даже ще редъктирам и кометара) спред мен спортния филтер няма нищо общо с звука на колата той не ли направен с цел вкарване на повече въздух в системата а до звука един ремус и си готов
Коментар
-
sonicempire написа:според мен си променя звука особено колкото е по близо до дебитомера толкова по як звук вади ,ама лошото на това положение е че ще смуче по топъл въздух ,зависи от колата де
Коментар
-
Ами колега щом не ти се дупчи нищо си вземи един спортен филтър и готово какво му се чудиш толкова няма да купуваш къща я Само не прави грешката да си земеш някаф парцаляк за 20-30лв. и после да търсиш дебитомер за 300лв...Събери пари и си вземи хубав филтър по възможност цял входящ кит. който включва хубав филтър както и тръба която да го отдалечава от блока на двигателя ти за да не смуче топъл въздух.
Коментар
-
аз сложих спортен филтьр......звука се промени много....вьпреки че не тьрсех този ефект...стана и по- мощна в ниските обороти- по- бьрзо взе да ускорява...малко маи и вдигна разхода. но е добре. проблема е че сложих филтьр точно от 20 лв, само колкото да пробвам как е...не знаех за риска за дебитомера. каква е точно разликата ?Fiat Bravo, 1200, 16v, 82 k.s. 1999 г.
Коментар
-
понеже ме домързя да прочета всичко а и ме съмнява някой да го е задал този въпрос да попитам аз ! Днес бях с мой познат който има BMW някви си там купе неим разбирам ,та пича си е махнал филтара и си е оставил трабичката на да си виси там без фитър BMW-то вади страшен звук но все пак е 2.0 150 коня обаче пък човекът ми сподели че разходът му на гориво е паднал с около 1.5-2 литра на 100 км възможно ли е и има ли такава вероятно и при моето браво ако откача литъра и карам без ?
Коментар
-
колега това ще е най безмисленото нещо което ще направиш.ако ти се прави основен ремонт на двигателя и имаш излишни пари и нерви затова давай махни го.даже ако ме питаш аз съм привърженик на панелните спортни филтри а не на конусите,ама това си е мое мнениеПродавам Бош дебитомер,стъпков мотор и бензинова помпа оригинална за Пунто ГТ.
Коментар
-
sonicempire написа:колега това ще е най безмисленото нещо което ще направиш.ако ти се прави основен ремонт на двигателя и имаш излишни пари и нерви затова давай махни го.даже ако ме питаш аз съм привърженик на панелните спортни филтри а не на конусите,ама това си е мое мнение
Коментар
-
първо да отговоря на първия въпрос-е как няма да върви повече не си ли чул че колите които свършват почват да вървят яко той си е изшлайфал двигателя така като го е карал без филтър да не говорим за дебитемера че ще е за нов после ако не и сега, а на втория въпрос панелен спортен филтър е такъв за кутията която имаш монтирана на колата а не да я махаш и да слагаш разни конуси които само бучат повечеПродавам Бош дебитомер,стъпков мотор и бензинова помпа оригинална за Пунто ГТ.
Коментар
-
nickname написа:...Какво е това "панелен спортен филтър" ?
Коментар
-
Това е филтър K&N с пробег от ~6000км 90% градско в Пловдив.Снимките са за да придобиете представа за това как работи филтъра, разбира се не е достатъчно като доказателство за надежността му. Това се постига със специализиран тест. При мои наблюдения - след забърсване с бял и чист парцал на тръбата между филтърната кутия и дебитомера , парцала остана почти толкова чист ,колкото и преди забърсването. Това са лични наблюдения и не трябва да са определящи.Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар