Здравейте колеги, чудя се дали ако сложа спортен филтър на моето Пунто 1.2 8в. 60к.с. ще прави ония якия звук. Казаха ми, че да се чува добре трябва да е поне 12в. колата..вярно ли е? Иска ми се да се чува малко по така ама не ми се ще да слагам гърнета и за това си мисля за филтърче, но ако няма смисъл кажете поне да не си давам парите. :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да бъде или да не бъде...спортен филтър???
Collapse
X
-
Според Мен няма да усетиш голяма полза и не си заслужава инвестицията.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
sonicempire написа:колега първо да питам мк1 мк2 ти е колата .слагал съм и на единия модел и на другия и ако ти е мк2 е по лесно и по си заслужава
Коментар
-
Ами простичко казано, 8в, 12в, 16в и т.н са броя клапани на двигателя.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Нито искам да си режа кутията за филтъра нито искам да си махам гърнето колата ми да ръмжи като ... и аз незнам като какво. Искам просто ония якия звук който се получава от спортният филтър над 3000 оборота, за това пуснах темата за да питам колата ми става ли за такова чудо или не. Едва ли ще ми дадът филтара от магазина да го сложа и да го пробвам. Вие много се отклонихте от въпросът ми. Ще се радвам ако някой си е сложил филтър и който е с моят мотор да изкаже мнение.
Коментар
-
Не е като твоя мотор, но на Типото (1.6 75 HP) в подписа - якия звук го няма. Пробвал съм с голям 2-ен конус ментак, а в момента съм с малък YED. Виж на Алфата е "друга бира". Там допреди да си взема JR-а, бях с 2-ноконусното менте и си ручеше яко. Та мисълта ми е, че си трябва и някое конче да си има колата.AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...
Коментар
-
stefcho_sm написа:ако искаш само звук отрежи кутията на филтъра и ше имаш звук
Коментар
-
nickname написа:sonicempire написа:колега първо да питам мк1 мк2 ти е колата .слагал съм и на единия модел и на другия и ако ти е мк2 е по лесно и по си заслужаваПродавам Бош дебитомер,стъпков мотор и бензинова помпа оригинална за Пунто ГТ.
Коментар
-
Колега аз сам със такова пунто 1.2 16В спортинг значи при наще пунтаци аз сам с спортен филтар верно звука се променя коренно а и има разлика определено в вървенето.при малките кубици двигатели са по тромави в ниските обороти а когато сложих филтара като глутне повечко вуздух и на ниските е много по пургава особенно ако го изведеш и да дурпа директно студен въздох ще е прекрасно. Това е мое мнение и не го казвам просто ей така ами сам го пробвал изминал сам 15 хиляди километра с тая кола и знам как върви без и как със определено има разлика.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар