Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да бъде или да не бъде...спортен филтър???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да бъде или да не бъде...спортен филтър???

Здравейте колеги, чудя се дали ако сложа спортен филтър на моето Пунто 1.2 8в. 60к.с. ще прави ония якия звук. Казаха ми, че да се чува добре трябва да е поне 12в. колата..вярно ли е? Иска ми се да се чува малко по така ама не ми се ще да слагам гърнета и за това си мисля за филтърче, но ако няма смисъл кажете поне да не си давам парите. :D

Не са скъпи ама разликата ще е минимална
    Subaru B9 tribeca 3.0
    Peugeot 307 04
    Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
    Fiat Brava 1.6 16V 103

Коментар

Според Мен няма да усетиш голяма полза и не си заслужава инвестицията.
      Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
      Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Пробвал съм за няколко минути със спортен филтър и разлика има само във звука,във вървежа не се усеща. Ама за звук трябва да е конусен.
        Фиат Крома 1.9 16v+
        Фиат Браво 1.6 16v
        Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

колега първо да питам мк1 мк2 ти е колата .слагал съм и на единия модел и на другия и ако ти е мк2 е по лесно и по си заслужава
          Продавам Бош дебитомер,стъпков мотор и бензинова помпа оригинална за Пунто ГТ.

Коментар

Ако слагаш, да е конусен и не от 20 лева. Просто евтините са боклук. Иначе на този мотор само звук да докараш. Поне аз не виждам някаква разлика във вървежа да успееш да направиш.
            NOW: ???
            Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
            Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

Коментар

sonicempire написа:
              колега първо да питам мк1 мк2 ти е колата .слагал съм и на единия модел и на другия и ако ти е мк2 е по лесно и по си заслужава
              МК2 е колата. Моля обясни какъв филтър си слагал и как на този модел.Колеги само звукът искам, то ми е пределно ясно, че няма да върви повече...само, че както ви написъх по - горе ми казаха, че колата трябва да е поне 12в за да прави хубав звук защото поема повече въздух или и аз незнам, не разбирам даже какво е това 8в, 12в, 16в и т.н.

Коментар

Ами простичко казано, 8в, 12в, 16в и т.н са броя клапани на двигателя.
                Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

ако искаш само звук отрежи кутията на филтъра и ше имаш звук

Коментар

ако искаш по спортен звук махниси гърнето много яко ще стане ас напримерно всяка сутрен задействах алармите на хората
                    сяка кола на място и на думи много върви но истената е street racing!

Коментар

Нито искам да си режа кутията за филтъра нито искам да си махам гърнето колата ми да ръмжи като ... и аз незнам като какво. Искам просто ония якия звук който се получава от спортният филтър над 3000 оборота, за това пуснах темата за да питам колата ми става ли за такова чудо или не. Едва ли ще ми дадът филтара от магазина да го сложа и да го пробвам. Вие много се отклонихте от въпросът ми. Ще се радвам ако някой си е сложил филтър и който е с моят мотор да изкаже мнение.

Коментар

Не е като твоя мотор, но на Типото (1.6 75 HP) в подписа - якия звук го няма. Пробвал съм с голям 2-ен конус ментак, а в момента съм с малък YED. Виж на Алфата е "друга бира". Там допреди да си взема JR-а, бях с 2-ноконусното менте и си ручеше яко. Та мисълта ми е, че си трябва и някое конче да си има колата.
                        AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
                        AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
                        FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...

Коментар

stefcho_sm написа:
                          ако искаш само звук отрежи кутията на филтъра и ше имаш звук
                          колегата, stefcho_sm добре ти е написъл явно има опит. От тези ментета по 10-20лв. конуси може и да има леко завихряне на въздуха и да издава малко по вношителен звук при подаване на цялата газ, но са толкова скапани като матерял и изработка че нищо чудно да скапеш след 10 000 я дебитомер я нещо друго. Някво компромисно решение е да си извадиш кутията за въздушния филтър и в долния край да направиш 6 дупки или 8 да речем с една бургиика дупките да са на 1-2 см разтояние, но прецени така дупките че потока от въздух да минава първо през тях и после през филтъра да не разпробиеш кутията след филтъра че тогава ще смуче мръсен въздух.Та след модификацията с тези дупки няма да си познаеш колата Разбира се говорим само за промяна в звука, но според мен няма да останеш разочарован...

Коментар

nickname написа:
                            sonicempire написа:
                            МК2 е колата. Моля обясни какъв филтър си слагал и как на този модел.Колеги само звукът искам, то ми е пределно ясно, че няма да върви повече...само, че както ви написъх по - горе ми казаха, че колата трябва да е поне 12в за да прави хубав звук защото поема повече въздух или и аз незнам, не разбирам даже какво е това 8в, 12в, 16в и т.н.
                            колега отвиваш кутията на въздушния филтър и махаш отдушника на картерната вентилация пред теб остава един отвор с една клапа в нея.премери я колко см е в диаметър.отиваш в магазина и казваш кубатурата на двигатела която е 1.2 8в 60 коня и да ти дадат спортен конусен филтър за него.после го нанизваш отгоре изправен без никакви колена и глупости стягаш го с една скоба като предварително си промушил вгумената част на филтъра една алуминиева тръбичка за картерната вентилация и това еаа забравих да ти кажа да го напръскаш с машинно масло целия отвън
                            Продавам Бош дебитомер,стъпков мотор и бензинова помпа оригинална за Пунто ГТ.

Коментар

Колега аз сам със такова пунто 1.2 16В спортинг значи при наще пунтаци аз сам с спортен филтар верно звука се променя коренно а и има разлика определено в вървенето.при малките кубици двигатели са по тромави в ниските обороти а когато сложих филтара като глутне повечко вуздух и на ниските е много по пургава особенно ако го изведеш и да дурпа директно студен въздох ще е прекрасно. Това е мое мнение и не го казвам просто ей така ами сам го пробвал изминал сам 15 хиляди километра с тая кола и знам как върви без и как със определено има разлика.
                              www.puntopower.com
                              FIAT Punto 1.2 16V Sporting

Коментар

Working...
                              X