Здравейте колеги, тъй като съм се зарибил да си купувам джанти сега, но изобщо си нямам понятие какво трябва да търся реших да пусна тема тук. Ако темата не е на подходящото място модераторите да я изтрият. Разбрах, че за фиат трябва да търся джанти 4х98 (4-ката сигурно е с колко дупки да е ама това 98 не го знам какво е ) Тааа разпитвах наляво надясно и разбрах, че с такъв размер трудничко се намират. Казаха ми, че 4х100 също ставали само че с други болтове, вярно ли е??? 4х100 се намират сравнително доста по-лесно.. А и също така съм се насочил към джанти 2-ра ръка, защото не мога да си позволя в момента да броя 600лв, че и нагоре за чисто нови и ще се радвам да ме насочите към някъде от където мога да взема такива. Примерно някой сайт...а може и околу Сливен някой близък град...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос отностно размера за джанти
Collapse
X
-
Правилно си разбрал, 4 е броят на дупките т.н. на болтовете а 98 е междуболтовото разстояние.Като цяло и 4х100 става но не е желателно и препоръчително.Свържи се с Колегата plambata от Ямбол Аз купих от него джанти и съм много доволен, внася части от Италия и предполагам че все ще се намери и нещо като за теб .Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
-
nickname написа:Добре де, ама някой друг няма ли да изкаже мнение? Някой кара ли с джанти 4х100 и ако да как става номера и има ли някъкви проблеми?Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
kiselo написа:nickname написа:Добре де, ама някой друг няма ли да изкаже мнение? Някой кара ли с джанти 4х100 и ако да как става номера и има ли някъкви проблеми?
Коментар
-
Параметри на гумитеПараметри на джантитеЦъкай и чети.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Колеги, и аз се чудя по същия въпрос, предлагат ми бартер с доплащане за едни джанти ( ETA BETA 15") за моите железни с гумите(14"). Проблема е че са 4x100 .... та дали си струва при положение, че може да ме изпревари гумата ми . Доста темички съм изчел ама един вика че няма проблеми, друг че не е препорачително. А и какви са тези неща дето обират тези 2мм там, пак не разбрахI drift not because it is a quicker way around a corner, but it is the most exciting way......
Коментар
-
Аз лично мисля че тези 2мм са изключително малко и немогат да предизвикат някакво проишествие и прочие.Аз имах Лада 2101 много си я харесвах и тунинг на двигатела правих ама както и да е,та бях и сложил джанти от Алфа 155 мисля че беше ако не се лъжа имаше разлика в дупките 2мм ръгнах и далги болтове и не мръднаха летял сам по магистралата със 180км и сам я вартял не са падали.Такаче не са от огромно значение .Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
До колкото съм разбрал аз от многото теми за различния размер на централен отвор, по мое мнение ако имаш подходящия размер качествени втулки със които джантата ти да стане от х100 на х98 няма никакви проблеми. А пък тия раздвижени болтове така и не разбрах какво представляват всъщностFiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар