Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монтиране на едномасов маховик и усилен съединител на JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

nikolay zhelev написа:
    Малко да вдигна тематаДнес ми попадна снимка на на маховик от AR 146 2.0/150 . Сравнявайки го с маховик от Marea 2.0 20V, визуално ми изглеждат еднакви. Освен това, всеки номер, записан и по двата маховика съвпада ( 60603810 / 78138 ). Най-вероятно и алфови маховици от 145/6 , също ще вършат работа.
    Така е колега, аз карам с маховик от Алфа 156 2.0 ТС.Моят съединител вече се предава. Тази сутрин ми поприплъзна като настъпах до долу на 4-та на 2500 оборота.Минаха почти 4 години от както го сложих и навъртяни малко повече от 45000 километра.2 години от живота му колата беше около 140+ коня, а останалото време около 170, като преживя доста стартове и агресивно каране.Като цяло съм изключително доволен от конверсията, огромна благодарност към колегата VSD, който започна темата.
    FIAT BRAVO JTD105 - Турбо IHI RHF5 VL18, JTD115 инжектори, генерация на 60мм, къстъм ремап, ХГТ маховик и съединител, маслен радиатор.

Коментар

Добре де някой намери ли все пак решение за Стило? за едномасов махових и съединител1?
      Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
      BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
      BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Нали ти казах - маховика от купе и с него в някой магазин да търсиш подходящ съединител.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Преди 4 години някои колеги поискаха от мен да им направя снимка на съединителя Luk, който съм сложил.Тогава не успях, но сега като го свалих се сетих и го снимах. Кутията е от новия.
          Прикачени файлове
          FIAT BRAVO JTD105 - Турбо IHI RHF5 VL18, JTD115 инжектори, генерация на 60мм, къстъм ремап, ХГТ маховик и съединител, маслен радиатор.

Коментар

колеги решил съм да правя описаната интервенция на Fiat Marea 1.9jtd 110кс. маховик съм намерил притискател феродов лагер също не са проблем проблем са ми болтовете тях не мога да открия моля дайте някаква идея с какви да ги заместя дали старите болтове от демпферния маховик могат да се скасят и да станат или могат да се направят нови болтове някои ако има размерите на болтовете да сподели.

Коментар

Ако си взел маховик от 2,0 20в. мога да измеря болтовете които съм взел с моя маховик и да ги споделя за да търсиш такива. Болтовете от демферния са по дълги и не стават.
              FIAT BRAVO 1.9 JTD 105, 99г.

Коментар

p.b.stoyanov написа:
                Ако си взел маховик от 2,0 20в. мога да измеря болтовете които съм взел с моя маховик и да ги споделя за да търсиш такива. Болтовете от демферния са по дълги и не стават.
                Колега ако споделиш размерите ще е добре взех маховик и притискател от мареа 2.0 20в.болтове си мисля че биха могли да паснат и от 1.9тд или някаква друга с обикновен маховик.Проблема е че не знам размера иначе все от някъде ще се намерят болтове.

Коментар

p.b.stoyanov написа:
                  Мериш дебелината на стария и на новия.Скъсяваш болтовете с разликата и ги минаваш с плашка за всеки случай. Аз бих сложил и лепило Многократно съм виждал да скъсяват и болтове за глава(не го одобрявам) , какво толкова го мислиш?

Коментар

u_bo написа:
                    p.b.stoyanov написа:
                    Мериш дебелината на стария и на новия.Скъсяваш болтовете с разликата и ги минаваш с плашка за всеки случай. Аз бих сложил и лепило Многократно съм виждал да скъсяват и болтове за глава(не го одобрявам) , какво толкова го мислиш?
                    Колега имаш право може и да се получи, остана да намеря само феродов диск от 156-ца но звъннах тук там не го предлагат отделно само комплект.

Коментар

panasonic1 написа:
                      u_bo написа:
                      p.b.stoyanov написа:
                      Колега имаш право може и да се получи, остана да намеря само феродов диск от 156-ца но звъннах тук там не го предлагат отделно само комплект.
                      И лагер ще ти трябва. На ЛС ти пратих само фередов - имат и само лагер.

Коментар

Болт М12х1.25, дължина 23,8 мм, ключ 21, лепило също е добре да се сложи.
                        Прикачени файлове
                        FIAT BRAVO 1.9 JTD 105, 99г.

Коментар

Благодария за информацията колеги смених днес маховика сложих нов феродов диск от алфа156 меркам притискател от марея 2.0 и нов лагер резултат за момента е изчезнаха всякави вибрации дори при пален имах а сега пали без притрисане, но при натискане на газта до ламарината съединителя боксува колата е чипната и можеби повечко от необходимото но си мислех че този трябва да държи повече от предишния но явно съм збъркал .При вас колеги как е има ли боксуване.Къде да търся проблема и какво бихте ме посъветвали.

Коментар

Почти сигурно проблема ти се нарича- MecArm.
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

По принцип има период на улягане на самия феродов диск към маховика и притискателя, и чак след някакви километри да се настъпва докрай колата.
                              Фиат Крома 1.9 16v+
                              Фиат Браво 1.6 16v
                              Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Знаех си че феродовия е скапана марка но не намерих друг които да се продава отделно от комплект.

Коментар

Working...
                                X