Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монтиране на едномасов маховик и усилен съединител на JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Te са с еднакви махо и съед. и са 230мм.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Моята картинка е за jtd105 след 98 година, за jtd100 нямам идея
      FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Еднакви са, лично с колегата Наскобг (jtd100) го купувахме и присътвахме на смяната.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Значи или е объркано в ръководството или на мареа комби е друг.
          FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Не е друг - 230 мм е и съм го сменял два пъти вече

Коментар

здрасти колеги,много полезна тема сте направили имах някои въпроси които исках да задам и с прочетеното до тук пак неможах да си отговоря по простата причина че не съм запознат със стойностите посочени в постовете по-горе,и мисля да си задам въпросите и ако може някой да ми отговори да уточна става въпрос за стило 1.9жтд с някъкви чипове сделани в италия и аз нз какви 1.снощи като подадох на колата на 4 предавка газ рязко от 1700рпм и на 2000рпм почна да тресе до 2050рпм и заглади и на 5-та пак същото ВЪПРОС? 1 значе ли че съм за смяна на съединител маховик и т.н. и ако е така горе написаното в предните постове важи ли и за мен тоест този суап става ли за моето стило 2 ако не съм за смяна защо прави така колата от какво е??П.П. Благодаря предварително!!!
              STILO 1.9 JTD REMAP POWER---->Кen Block inside

Коментар

dqvola6669 написа:
                здрасти колеги,много полезна тема сте направили имах някои въпроси които исках да задам и с прочетеното до тук пак неможах да си отговоря по простата причина че не съм запознат със стойностите посочени в постовете по-горе,и мисля да си задам въпросите и ако може някой да ми отговори да уточна става въпрос за стило 1.9жтд с някъкви чипове сделани в италия и аз нз какви 1.снощи като подадох на колата на 4 предавка газ рязко от 1700рпм и на 2000рпм почна да тресе до 2050рпм и заглади и на 5-та пак същото ВЪПРОС? 1 значе ли че съм за смяна на съединител маховик и т.н. и ако е така горе написаното в предните постове важи ли и за мен тоест този суап става ли за моето стило 2 ако не съм за смяна защо прави така колата от какво е??П.П. Благодаря предварително!!!
                При тръгване има ли тресене? При 4-5 възможно е джанта да е крива и да бие, според мене .
                FIAT Bravo 1.9 JTD GT 105ps

Коментар

не при тръгване няма абсолютно никакво тресене нито пък има преплъзване при ускорение

Коментар

Това е толкоз относително, че .....Маховик НЕ може да се разбере БЕЗ да се демонтира !Ако е пълна тоталка ще чатка на празен ход.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                      Това е толкоз относително, че .....Маховик НЕ може да се разбере БЕЗ да се демонтира !Ако е пълна тоталка ще чатка на празен ход.
                      а имаш ли си на идея какво може да е колега?на празен ход работи доста стегнато моторчето без излишни шумовеа може ли да е вътрешно каре?

Коментар

dqvola6669 написа:
                        не при тръгване няма абсолютно никакво тресене нито пък има преплъзване при ускорение
                        При мен си беше заминал и маховика и съединителя и цялата кола трепереше при потегляне. От начало реших въпроса с подаване на повече газ, но дойде момента и това да не може да помогне. Междувременно от тази работа си разбих лагера на входящия вал на кутията - та .............. се наложи и нея да сменя.Според мен просто имаш "пикаеща" дюза. На мен ми дойде и това преди 2 седмици - реших проблема с добавка Редекс. Пробвай и ти.Ако е съединител, това буксуване ще го имаш още на 1500 оборота, тогава е най-голям въртящия момент.
                        Fiat Punto '95 TD, Fiat Marea '00 JTD, Fiat Stilo '05 JTD, Fiat Brava '96 D, Fiat Doblo '08 MJTD, Fiat Doblo '08 metan, Fiat Multipla '05 metan

Коментар

dqvola6669 написа:
                          а имаш ли си на идея какво може да е колега?на празен ход работи доста стегнато моторчето без излишни шумовеа може ли да е вътрешно каре?
                          Ako е каре, ще го прави на всяка предавка, особено на някой баир, като е под голям товар.Колата ремапвана ли е ?
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

dqvola6669 написа:
                            emzo написа:
                            Ако е вътрешно каре ще имаш разлюляване на предницата при бързо потегляне и спиране с двигателя. Все едно си хванал волана и леко го клатиш на ляво на дясно.
                            Fiat Punto '95 TD, Fiat Marea '00 JTD, Fiat Stilo '05 JTD, Fiat Brava '96 D, Fiat Doblo '08 MJTD, Fiat Doblo '08 metan, Fiat Multipla '05 metan

Коментар

BEKI написа:
                              Ако е съединител, това буксуване ще го имаш още на 1500 оборота, тогава е най-голям въртящия момент.
                              С тази разлика, че колегата намеси Стило в темата, там въртящия момент е точно след 2000рпм, за разлика от Браво.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Колата ремапвана ли е ?[/quote]ами колега несъм на ясно с термина точно какво значи!п.п.колата има чип ама е правен в италия така я купих

Коментар

Working...
                                X