Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

JTD GT 105 нов cooler :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

JTD GT 105 нов cooler :)

Здравейте, ето и началния стадий на голямото чупене на моя дизелак. Премахнах оригиналния кулър, понеже има прекалено много чупки и завой докато въздуха мине през него, а и най-вече притока на въздух бе до такава степен ограничен, че почти не си заслужава да се нарече кулър този стоков радиатор..... В момента се получи лек лаг на стоковата турбинка, но като се има в предвид, че няма да стои дълго надуващото устройство...

:D А как точно си го захванал, не вярвам да си стои на свинските опашки. Освен лага нещо друго усеща ли се по-различно.
    FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

vsd написа:
      :D А как точно си го захванал, не вярвам да си стои на свинските опашки. Освен лага нещо друго усеща ли се по-различно.
      Това което очаквам е автомобила да върви по един и същ начин и вечерта в хладно време и през деня в жегата, защото със стоков кулър има огромна разлика във вървежа спрямо температурата на околната среда...Все още немога да кажа на 100%, но като си карах дизелака със стоковия кулър той грееше ЦЕЛИЯ. В момента като пипнеш входа на кулъра то той е топъл, а като пипнеш радиатора при изхода от кулъра то той си е хладен като дори не се усеща да е леко загрял....За захващането кулъра в момента си стои на тея опашки понеже тези дни ще се сваля за да му се махне черната боя и да му се направят планки с които да го захванем, като цяло кулъра пасва толкова добре все едно е измислен да бъде за този автомобил... при монтажа загубихме доста солидна част от дължината чупките и извивките по тръбите, което си е съпротивление за въздуха... Опасност да падне няма понеже бронята го притиска към автомобила, а най-вече и от долу го поддържа. Разбира се ще се кара внимателно докато не си направя застраховката с планките и не бъде стабилно закрепено

Коментар

А можеш ли да дадеш размерите на кулера. На стария мерил ли си температура на входа и изхода. Аз се каня от много време да го направя но ...А там където е бил стария кулер, отваря ли се подходящо място за конус да се сложи.
        FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

vsd написа:
          А можеш ли да дадеш размерите на кулера. На стария мерил ли си температура на входа и изхода. Аз се каня от много време да го направя но ...А там където е бил стария кулер, отваря ли се подходящо място за конус да се сложи.
          Там където седи стоковия кулер мисля има доста голяма опасност от попадане на вода, една хубава локва и този конусен филтър ще смукне всичко като прахосмукачка. Ако се прави кутия, ефекта се обезмисля от поставянето му там. Някой с повече опит или автора да отговорят, защото и аз съм мислил за подобна интервенция?
          '08 Alfa Romeo 147 Q2
          ex. Modified '02 FIAT Stilo 1.9 JTD powered by Garrett GT2256V

Коментар

vsd написа:
            Размерите на кулера ще ти ги дам тези дни като го сваля за да му махна боята. Температурата не съм я мерил с термометър но за мен бе достатъчно показатеклно като пипна с ръка входа и изхода на стария кулер и на двете места буквално пареше... На мястото на стария кулер се отваря място, но все още не съм го измислил както трябва защото има голяма опасност да с енамокри конусния филтър и се чудя конусен или панелен да бъде...

Коментар

"Това е темата която чаках!"Браво колега ,много ми се иска да видя какво си направил.Аз също искам да направя тази "рокада",но ми се струва че охлаждащото ядро е огромно...може да греша!!! Аз съм се насочил към охлаждаща пита с размери 550/140/65 или най-много 550/180/65. Разположението разбира се ще е там където и ти си го реализирал. Т каква кола е интеркулера?
              Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
              Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
              http://www.keepfighting.ms

Коментар

Jimy написа:
                "Това е темата която чаках!"Браво колега ,много ми се иска да видя какво си направил.Аз също искам да направя тази "рокада",но ми се струва че охлаждащото ядро е огромно...може да греша!!! Аз съм се насочил към охлаждаща пита с размери 550/140/65 или най-много 550/180/65. Разположението разбира се ще е там където и ти си го реализирал. Т каква кола е интеркулера?
                прав си кулера ми е голям и за това се получава лаг на турбинката... всичко беше предвидено и се движа по план... лага ще изчезне с ново турбо... инъче кулера ми е от OPEL FRONTERA 2.8 tdi Моят съвет е палиш колата и отиваш в някоя автоморга от там изравяш няколко кулера и започваш да ги разглеждаш и наслагваш на колата като преценяш кое ще ти пасне...П.С. Ще дойда пак на някоя сбирка да видиш за какво става дума само да си оправя и генерацията поне...

Коментар

колега готово ли е вече?

Коментар

Working...
                  X