Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тунинг на Километража

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ако полираш и стъклото ще стане супер (че гледам, много ти е матирано)
    Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
    Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
    Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

Просто сканирах оригиналния циферблат, и после с корел дроу си поиграх докато не получих крайния вариант. По едно време се чудех вече как да изглежда, много идеи от приятели, много снимки в нета, много нещо. :D
      karolev>> Георги Каролев; Brava 100 16V SX 103hp 10.'98 - R.I.P. 04.04.2018
      https://www.facebook.com/groups/FiatFIBulgaria/ - ФИАТ ФЕНОВЕ в БЪЛГАРИЯ във Facebook

Коментар

Bravo 1.9 JTD написа:
        extaz написа:
        това направих аз
        тва с диодна лентичка ли е
        здр искам да попитам след свалянето на тавлото да се сменят само крушките да се сложат сини и таблото да свети синйо
        FIAT BRAVA 1.8 16V

Коментар

Няма да стане, защото не крушките правят цвета, а слюдата с която е боядисан циферблата. Самите крушки са си бели
          Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
          Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
          Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

някой знае ли дали има начин да накарам таблото да свети по силно

Коментар

провери си крушките може да имаш някоя изгоряла и затова да не свети както трябва ......... има и друго ..... може врътката която намаляш осветлението да се е развалила .... пробвай да свържеш на късо двата кабела на буксата и ако има резултат значи си за нова
              Прикачени файлове
              AUDI 1.8 20V TURBO
              ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

Коментар

Нямам такива екстри колега . Таблото ми свети добре нямам ядове но имам идеи ... затова питам има ли начин да се по засили

Коментар

И така като гледам за сега има само един успешен километраж мисля че не е нй важното как светят цирфите а колко добре е осветена стрелката и понеже и аз минах през този период мога да кажа че с лентички и тем подобни не ствава трябват ви много диоди с максимален коефицент на кандели( те) при първото ми табли всичко беше инеално - светее убиисвено след като разглобих 5-6 ГСМ ма защото диодите са ултра малки и можеш да сложиш много на брой при второто табло се усрах пак с стрелката и сега подлежи на осветяване и тя
                  Power Under Pressure

Коментар

Re: Тунинг на Километража

здр колега значи икам да питам дали е вазможно това да се направи на брава таблотоми да свети синьои да ми кажеш от каде си и една цена колко ще ми струва ако искам да си направя или ми дай тел да се чуем
                    FIAT BRAVA 1.8 16V

Коментар

само не разбрах тези 4 кабела как се свързват към ключетатаАз си го обеснявам така ... черния отива във всеки ключ, пък всеки от другите кабели в различно ключе
                      Прикачени файлове

Коментар

Здравейте колеги. Изчетох материалите по темата и реших да се включа,та да помогна с опита си и аз. Тези разработки ги започнах преди почти 10 години с таблото на една самара,бях го отварял на всеки 3 месеца с цел промяна цвета и силата на светене и накрая мирясах като го подмених с такова от дигитално типо :D С фиата обаче нещата излязоха от контрол :D Като начало събрах всички запалки с диоди от къщи , купих 10 сини диода и съпротивления (през 2006 нямаше диодни ленти) още един километраж ,още повече ,че оригиналния беше без оборотомер и се започна. 12 диода ,след 6 месеца 18 ,след година и половина 22 ,миналия октомври извадих всичките и се оказа че били 36 отделно още 6 червени за стрелките. После циферблатите то не бяха бели ,после пак черен ама със собствена графика и шрифт ( до 260км/ч ) :D ,после същя ама пак бял и накрая към пролета на мин. година върнах оригиналния ама поизтъркан където трябва само че не със шкурка , ами с ацетон или лакочистител на клечка за уши. Та да отговоря на МАЛКИЯТРЕПАЧ ще свети синьо без проблем от зеления филтър , но супер неравномерно с обикновените диоди. Към УайтПауър ,опитвал ли си под всяка стрелка собствен диод (за големите по 2) стават много ярки. За тези които питаха как да наместят стрелките , аз като махна ограничителите долу после тръскам леко един път на масата таблото и те пропадат доколкото им позволяват пружините вътре , бележа с фуломастер коя колко/къде сочи и така сетне я поставям ,за 10-15 отваряния грешката е била 1-2 пъти. За по-силното светене какво да кажа... повече и още повече диоди докато ви омръзне упражнението с поялника и решите че 80 лв си струват за плазмен километраж. :D

Коментар

Мада фака таблото на пунто 1.1 S се лющи цялото като се търка със шкурка и цифербалата заминава ...
                          >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Fiat_Punto11 написа:
                            Мада фака таблото на пунто 1.1 S се лющи цялото като се търка със шкурка и цифербалата заминава ...
                            ха... добър ден!

Коментар

едно голямо браво шолучаваш,страхотно е

Коментар

Здравейте колеги, само да попитам тези диодчета http://led.omega-light.com/AutoLED/autoled.html#b85d B8.5 1LED - G, нали ще станат за таблото на фиата за подсветка на километраж и средна конзола. Благодаря Ви предварително
                                vasilaki87
                                FIAT BRAVA - 1.6 16V - 103HP - 11.1995 г.

Коментар

Working...
                                X