Ако полираш и стъклото ще стане супер (че гледам, много ти е матирано)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тунинг на Километража
Collapse
X
-
Просто сканирах оригиналния циферблат, и после с корел дроу си поиграх докато не получих крайния вариант. По едно време се чудех вече как да изглежда, много идеи от приятели, много снимки в нета, много нещо. :Dkarolev>> Георги Каролев; Brava 100 16V SX 103hp 10.'98 - R.I.P. 04.04.2018
https://www.facebook.com/groups/FiatFIBulgaria/ - ФИАТ ФЕНОВЕ в БЪЛГАРИЯ във Facebook
Коментар
-
И така като гледам за сега има само един успешен километраж мисля че не е нй важното как светят цирфите а колко добре е осветена стрелката и понеже и аз минах през този период мога да кажа че с лентички и тем подобни не ствава трябват ви много диоди с максимален коефицент на кандели( те) при първото ми табли всичко беше инеално - светее убиисвено след като разглобих 5-6 ГСМ ма защото диодите са ултра малки и можеш да сложиш много на брой при второто табло се усрах пак с стрелката и сега подлежи на осветяване и тяPower Under Pressure
Коментар
-
Здравейте колеги. Изчетох материалите по темата и реших да се включа,та да помогна с опита си и аз. Тези разработки ги започнах преди почти 10 години с таблото на една самара,бях го отварял на всеки 3 месеца с цел промяна цвета и силата на светене и накрая мирясах като го подмених с такова от дигитално типо :D С фиата обаче нещата излязоха от контрол :D Като начало събрах всички запалки с диоди от къщи , купих 10 сини диода и съпротивления (през 2006 нямаше диодни ленти) още един километраж ,още повече ,че оригиналния беше без оборотомер и се започна. 12 диода ,след 6 месеца 18 ,след година и половина 22 ,миналия октомври извадих всичките и се оказа че били 36 отделно още 6 червени за стрелките. После циферблатите то не бяха бели ,после пак черен ама със собствена графика и шрифт ( до 260км/ч ) :D ,после същя ама пак бял и накрая към пролета на мин. година върнах оригиналния ама поизтъркан където трябва само че не със шкурка , ами с ацетон или лакочистител на клечка за уши. Та да отговоря на МАЛКИЯТРЕПАЧ ще свети синьо без проблем от зеления филтър , но супер неравномерно с обикновените диоди. Към УайтПауър ,опитвал ли си под всяка стрелка собствен диод (за големите по 2) стават много ярки. За тези които питаха как да наместят стрелките , аз като махна ограничителите долу после тръскам леко един път на масата таблото и те пропадат доколкото им позволяват пружините вътре , бележа с фуломастер коя колко/къде сочи и така сетне я поставям ,за 10-15 отваряния грешката е била 1-2 пъти. За по-силното светене какво да кажа... повече и още повече диоди докато ви омръзне упражнението с поялника и решите че 80 лв си струват за плазмен километраж. :D
Коментар
-
Здравейте колеги, само да попитам тези диодчета http://led.omega-light.com/AutoLED/autoled.html#b85d B8.5 1LED - G, нали ще станат за таблото на фиата за подсветка на километраж и средна конзола. Благодаря Ви предварителноvasilaki87
FIAT BRAVA - 1.6 16V - 103HP - 11.1995 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар