Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

blow off

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

и аз ше следа таз темка,че ми е интересна,пак м/е и аз да си пригодя една такваз свирка.

Коментар

Някои може ли да сложи клапата?

Коментар

Ако няма турбо няма и нужда от такава клапа, просто няма да има какво да я надува (да я отваря) за да излиза готиния звук
        Пунтак 1.1 с лека измама под капака

Коментар

uBoy написа:
          Ако няма турбо няма и нужда от такава клапа, просто няма да има какво да я надува (да я отваря) за да излиза готиния звук
          Защо бе?Какъвто е смисъл да слагаш на дизела блоу оф, такъв е смисъла да слагаш и на атмосферката.Разликата е, че трябва да сложиш допълнително компресорче, които да надува "свирката"
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

или просто да си купиш една свирка, да отвориш Джама и да надуваш с уста като превключваш предавките :D
            Пунтак 1.1 с лека измама под капака

Коментар

Мерси много ми помогнахте

Коментар

Ебаси един да каже че си е сложил и гледай какво става .......
                кара Fiat Tipo 1.6 ,Fiat Tempra 1.8 16V

Коментар

Карам си днес към работа и си мисля за съскането, та се сетих че така или иначе трябва да има електрически упавляван клапан, та не може ли вместо да се купува блоу офф клапа, направо да се сложи ел. клапана на въздухопровода. Вече въпроса е дали ще е същото съскането.А като се избира блоу офф, тея най-евтините стават ли за нещо.
                  FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

darkveidar написа:
                    Ебаси един да каже че си е сложил и гледай какво става .......
                    ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

май така ше си отиде темата мен силно ме вълнува та чак се чудех дизела няма ли си нещо като сток система за разтоварване на налягането, и неможе ли да се закачи там клапанчето ....

Коментар

BO написа:
                        uBoy написа:
                        Защо бе?Какъвто е смисъл да слагаш на дизела блоу оф, такъв е смисъла да слагаш и на атмосферката.Разликата е, че трябва да сложиш допълнително компресорче, които да надува "свирката"
                        Защо бе??С един Бар налягане при атмосверката все ще има някаква свирка,Е,няма да е както при два Бара при ТД-то,но все ше си е сврка някаква.....Не си струва да слага компресорче-колкото-толкова.

Коментар

аз викам една газова бутилка в багажника и всеки ден при гумаджията да се помпи
                          sigpic
                          Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
                          475HP 11,5/1,9/191
                          YouTube

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                            BO написа:
                            uBoy написа:
                            Защо бе??С един Бар налягане при атмосверката все ще има някаква свирка,Е,няма да е както при два Бара при ТД-то,но все ше си е сврка някаква.....Не си струва да слага компресорче-колкото-толкова.
                            Е къде го тоя 1 бар при атмосверна кола?То повечето стокови турбо-бензини не надуват до толкова.А иначе при 1 бар "свирката" си звучи екстра.
                            Alfa 147jtd/ Alfa 147 Selespeed

Коментар

Ilko написа:
                              Stefan Hadjov написа:
                              BO написа:
                              uBoy написа:
                              Е къде го тоя 1 бар при атмосверна кола?То повечето стокови турбо-бензини не надуват до толкова.А иначе при 1 бар "свирката" си звучи екстра.
                              Ами ти ако нямаш един Бар налягане при атмосвеката,то тя веднага ще изгасне.Тя за това се казва атмосверка,защото има 1 Бар атм.налягане във всмукателния тртакт.А при ЖТД или ТД имаш 2 бара абсолютно налягане,па даже и отгоре.Абсол.наляг.във всм.тракт=на Атм.наляг.+манометричното измерено измерено с манометър.Това важи за дизел и бенз.двигатели независимо с турбина или без.

Коментар

Какво значи "1 Бар атм. налягане" ? И как така се казва атмосФерка, защото има 1 бар. Не се ли казва атмосферка, защото пълненето става не-принудително? Аз не им разбирам чак толкова де, затова питам. 1 бар не е ли = на 100 000 паскала? атмосферното налягане не е ли по-ниско, поне по радиото казват - 960 хектопаскала... примерно

Коментар

Working...
                                X