Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се постига такъв звук на дизеляк

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как се постига такъв звук на дизеляк

Това е клипчето да чуете какъв е звукаhttp://www.youtube.com/watch?v=uOqij...atedПреди да ме утрепате с камъни за несериозната тема, искам да питам сериозно как се постига ткъв звук. Мисълта ми е какви гърнета и колко на брой са нужни (изобщо нужни ли са). По-големи тръби ли карат колата да звучи така или те нямат такова значение. Може ли с тези по-евтините гърнета до 200 лв да стане нещо подобно или само ще си пърди с тях. Ако има някой с дизеляк и подобен звук, моля да направи едно клипче с по-хубаво качество за да чуем (J T D, теб имам предвид )
    FIAT Bravo JTD GT '99

Е....и дизела много як звук този сигурно е сменял цялата изпускателна система от колекторите със нещо хубаво.Страшен звук.
    Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

аз пък си мисля, че просто така си звучи този JTDmспортен филтър+ремап :D ...малко по-сероизнодолу в коментара пише какво е правенонякой да преведе
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

На мен пък ми звучи на 5 цилиндров самия звук не ми идва отзаде.. незнам, но е възможно с някой Ремус и екс образна изпускателна система която дава по плътен звук, но причините могат да са много. Може нещо да е модефицирано по двигателя и т.н... защото асмата алфа няма дизелов 5 цилиндров двигател...

Fiat Marea Weekend 2.0 20v HLX
        ex:Opel Kadett 1.3
        ex:Fiat 125p
        ex:Москвич 412

Коментар

Според мен звука си е нормален за кола 190 коня с някоя неръждавейка примерно отзад и един К&N отпред.

Коментар

Днеска на Бояна имаше едно Браво JTD със ауспух отзад и си звучеше доста прилично....и аз съм се замислял за крайно гърне, но не съм намерил подходящо в подходящият момент ....иначе това мисля че е добър веариант http://www.supersprint.com/USP00fiabrav7.asp
            Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Lestat написа:
              На мен пък ми звучи на 5 цилиндров
              Да, и на мен ми звучи като 5 цилиндровото jtd. Обаче само с ремап не ми се вярва да стане такъв звука. Ремапа не променя кой знае колко оригиналния звук на колата.Geraka, тоя Supersprint и аз съм го гледал, ама не ми се мисли каква цена е
              FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

да цилиндрите са 5 и 20 клапана

Коментар

Re: Как се постига такъв звук на дизеляк

vsd написа:
                  Това е клипчето да чуете какъв е звукаhttp://www.youtube.com/watch?v=uOqij...atedПреди да ме утрепате с камъни за несериозната тема, искам да питам сериозно как се постига ткъв звук. Мисълта ми е какви гърнета и колко на брой са нужни (изобщо нужни ли са). По-големи тръби ли карат колата да звучи така или те нямат такова значение. Може ли с тези по-евтините гърнета до 200 лв да стане нещо подобно или само ще си пърди с тях. Ако има някой с дизеляк и подобен звук, моля да направи едно клипче с по-хубаво качество за да чуем (J T D, теб имам предвид] )
                  Ще се постарая Влади да направя клип с по-добро качаство,че ония където ти го дадох е сниман с ГСМ!
                  ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Това на клипа е 4 цилиндрова alfa gt 1,9 jtdm 16v. Там няма 2,4 jtd.
                    FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Влади,ето и някоя друга снимка на гърнето!
                      Прикачени файлове
                      ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

J T D написа:
                        фуклио :D :D :D
                        Honda Jazz 1.4 8v 07'

Коментар

BUH написа:
                          J T D написа:
                          фуклио :D :D :D
                          Ми то си е за фукане
                          FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Хора не слагайте такива гърнета Аз като карах типото направих тази ОГРОМНА грешка и мен ми харесваше в началото но послеее (( направо ти надува главата тряба музиката винаги да е на макс и пак ...
                            кара Fiat Tipo 1.6 ,Fiat Tempra 1.8 16V

Коментар

Целта е да вади готин звук, без да е силен и да те дразни. Специално supersprint-а го дават с шум като на заводските гърнета, така че няма да ти надуе главата. То и затова цената е такава.
                              FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Working...
                              X