Чудих се къде да пиша и реших че това е раздела.Предлагат ми едни джанти, и се чудя дали ще отиват на Браво-то. 15-ки са с гуми 195/45 (2) и 195/50 (2). Гумите са максимум на 1 сезон. Искат им 450 лева. Дали си струват според вас ?http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1...1530250912.JPG
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за едни джанти
Collapse
X
-
Ако не са каре 98 забрави. Всичко друго е хазарт. Това болтове с раздвижни конуси , шпилки с изместен център и други измислици , забрави. Все пак това не се връзките на обувките тук става въпрос за детайл които се върти с високи обороти и иска прецизен балансВсичко друго е рацерско изпълнение , да сложим тези джанти на всяка цена.
Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
gamencerista написа:Да джантите са на 100, но масово пичове които виждам с фиатки казват че карат 4х100 и нямат проблеми. Ако имаш чак толкова голям риск съмнявам се всички да са с такива. Просто размера ни е мн кофти.Все пак ти си решаваш . Има и други детайли от въпроса за джантите , примерно тези болтове кой ги е произвел , материала отговаря ли на изискванията по стандарт , имат ли сертификат и гаранция . Или някой гаражен майстор е нацвъкал на стругът от незнаен материал болтове и ги разпространява по магазините а лакумите търговци продават на добра печалба
Казвам ти го това за твое добро. Аз примерно возя семейството си в колата и винаги се старая джантите и гумите да са в отлично състояние . Въпрос за тези джанти ако са втора употреба много е възможно джантите да са изправяни на машина и сега да ги продават което от своя страна води до риск от микро-пукнатини които крият риск а такива изправяни джанти трудно се разпознават
Дано да съм те отказал . За твое добро е.
Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Ако ти харесват взимай ги и си ги карай.Стига с тия легенди че 4х100 не стават.Повечето фиатове които не са с оригиналните си джанти са с 4х100 и с обикновени болтове и нямат проблеми.И мойте са 4х100 и ги карам вече година и нямам никакви проблеми .С конусовидни болтове съм и втулки на центр.отвор и така.
Коментар
-
4o4kata написа:Ако ти харесват взимай ги и си ги карай.Стига с тия легенди че 4х100 не стават.Повечето фиатове които не са с оригиналните си джанти са с 4х100 и с обикновени болтове и нямат проблеми.И мойте са 4х100 и ги карам вече година и нямам никакви проблеми .С конусовидни болтове съм и втулки на центр.отвор и така.Не нахъсвай колегите към тагива ГЛУПОСТИ . Да викам и има защо осъснайте се за какво става въпрос ,това не са връзки за обувки......
Коментар
-
Колега ти чул ли си видял ли си как хвраква джанта.Има ли такъв случаи изобщо.Ако спазваме всичко което пише в книшката нека си караме с 14 185 на 60 мен лично ме самнява ти да караш с такава гума,и това го пише в книшката.Нищо лично.ASTRA BERTONE 2.0 16V TURBO+
Ако говорим за бинокли,аз съм навит да ти раздам телескоп...
Коментар
-
Atanas71 написа:4o4kata написа:Ако ти харесват взимай ги и си ги карай.Стига с тия легенди че 4х100 не стават.Повечето фиатове които не са с оригиналните си джанти са с 4х100 и с обикновени болтове и нямат проблеми.И мойте са 4х100 и ги карам вече година и нямам никакви проблеми .С конусовидни болтове съм и втулки на центр.отвор и така.Не нахъсвай колегите към тагива ГЛУПОСТИ . Да викам и има защо осъснайте се за какво става въпрос ,това не са връзки за обувки......
Коментар
-
mufa_bg написа:Колега ти чул ли си видял ли си как хвраква джанта.Има ли такъв случаи изобщо.Ако спазваме всичко което пише в книшката нека си караме с 14 185 на 60 мен лично ме самнява ти да караш с такава гума,и това го пише в книшката.Нищо лично.Сега ще кажеш че са скъпи 600-700-800лв. е ми така е
С тирици маймуни не се ловят
Тук се сетих за една басня " Всяко малко гущерче иска да стане голям крокодил но не всяко маже добре да плува....."
В тази басня не визирам колегите от темата но някой ако се е познал да не се обижда :D
Коментар
-
Atanas71 написа:Нищо лично но само ние в България не се научихме , все от тарикат по тарикат .А най-големи тарикати са от една от най-добрите фирми за джанти OZ които нямат джанти 4х98 но продават конусовидни болтове към джантите 4х100 за италианските автомобили
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар