Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за едни джанти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за едни джанти

Чудих се къде да пиша и реших че това е раздела.Предлагат ми едни джанти, и се чудя дали ще отиват на Браво-то. 15-ки са с гуми 195/45 (2) и 195/50 (2). Гумите са максимум на 1 сезон. Искат им 450 лева. Дали си струват според вас ?http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1...1530250912.JPG
    Fiat Bravo 1.4 12v

доста добре ще стоят ама са на 100’ ама зимаш болтове с раздвижни конуси и ще станат.

Коментар

Ако не са каре 98 забрави. Всичко друго е хазарт. Това болтове с раздвижни конуси , шпилки с изместен център и други измислици , забрави. Все пак това не се връзките на обувките тук става въпрос за детайл които се върти с високи обороти и иска прецизен баланс Всичко друго е рацерско изпълнение , да сложим тези джанти на всяка цена.
      Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Да джантите са на 100, но масово пичове които виждам с фиатки казват че карат 4х100 и нямат проблеми. Ако имаш чак толкова голям риск съмнявам се всички да са с такива. Просто размера ни е мн кофти.
        Fiat Bravo 1.4 12v

Коментар

gamencerista написа:
          Да джантите са на 100, но масово пичове които виждам с фиатки казват че карат 4х100 и нямат проблеми. Ако имаш чак толкова голям риск съмнявам се всички да са с такива. Просто размера ни е мн кофти.
          Колко човека осъзнават риска изобщо , трябва ли някой да му падне джантата на магистралата със 130-140км. за да се разбере че е опасно. Колега защо трябва да се ръководиш от това че някой казва..... В книжката е казано джанти с размер.... Все пак ти си решаваш . Има и други детайли от въпроса за джантите , примерно тези болтове кой ги е произвел , материала отговаря ли на изискванията по стандарт , имат ли сертификат и гаранция . Или някой гаражен майстор е нацвъкал на стругът от незнаен материал болтове и ги разпространява по магазините а лакумите търговци продават на добра печалба Казвам ти го това за твое добро. Аз примерно возя семейството си в колата и винаги се старая джантите и гумите да са в отлично състояние . Въпрос за тези джанти ако са втора употреба много е възможно джантите да са изправяни на машина и сега да ги продават което от своя страна води до риск от микро-пукнатини които крият риск а такива изправяни джанти трудно се разпознават Дано да съм те отказал . За твое добро е.
          Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Колега ако искаш мога да ти продам джанти 4х98 щото не мисля че са дефицит а и тая гоуфува джанта
            Subaru B9 tribeca 3.0
            Peugeot 307 04
            Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
            Fiat Brava 1.6 16V 103

Коментар

Анатолката има такива на бравото и смея да твърдя, че стоят добре, но трябва да смениш гумите на 45 с такива на 50, първите са много ниски..пък и лесно ще ги продадеш във форума на БМВ и ФВ Взимай, добра е цената
              A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
              e30 forever!

Коментар

Дам братото е с подобни (да не кажа съшите, но неговите са ДОТЦ). И мисля че стоят доста добре. Един колега от Благоевград продава такива 16-ки 4х100 сега не мога да дам линк към темата може би другите ще помогнат.
                >>> PUNTO POWER - HGT<<<

Коментар

Ако ти харесват взимай ги и си ги карай.Стига с тия легенди че 4х100 не стават.Повечето фиатове които не са с оригиналните си джанти са с 4х100 и с обикновени болтове и нямат проблеми.И мойте са 4х100 и ги карам вече година и нямам никакви проблеми .С конусовидни болтове съм и втулки на центр.отвор и така.

Коментар

4o4kata написа:
                    Ако ти харесват взимай ги и си ги карай.Стига с тия легенди че 4х100 не стават.Повечето фиатове които не са с оригиналните си джанти са с 4х100 и с обикновени болтове и нямат проблеми.И мойте са 4х100 и ги карам вече година и нямам никакви проблеми .С конусовидни болтове съм и втулки на центр.отвор и така.
                    Колега много смело изказване правиш. Утре как ще се почувстваш ако на някой който си дал този налудничав съвет му хвръкне джантата и е станало най-лошото Не нахъсвай колегите към тагива ГЛУПОСТИ . Да викам и има защо осъснайте се за какво става въпрос ,това не са връзки за обувки......

Коментар

Колега ти чул ли си видял ли си как хвраква джанта.Има ли такъв случаи изобщо.Ако спазваме всичко което пише в книшката нека си караме с 14 185 на 60 мен лично ме самнява ти да караш с такава гума,и това го пише в книшката.Нищо лично.
                      ASTRA BERTONE 2.0 16V TURBO+
                      Ако говорим за бинокли,аз съм навит да ти раздам телескоп...

Коментар

Atanas71 написа:
                        4o4kata написа:
                        Колега много смело изказване правиш. Утре как ще се почувстваш ако на някой който си дал този налудничав съвет му хвръкне джантата и е станало най-лошото Не нахъсвай колегите към тагива ГЛУПОСТИ . Да викам и има защо осъснайте се за какво става въпрос ,това не са връзки за обувки......
                        Никой не го карам да слага или да кара джанти 4х100!!! Само си изказвам мнението. :D 90% от фиатките с джанти различни от оригиналните са с джанти 4х100 и още не сам чул да му е хвръкнала на некой джантата :D Комшията от 5 години си кара Бравото с 4х100 и оригиналните болтове па нищо не му е станало хем е луд карач тоа.Всеки да си слага каквито иска джанти

Коментар

Колега хората са го измислили с кви джанти да се кара ама всеки си има глава на раменете аз лично не бих си сложил джанти 4х100
                          Subaru B9 tribeca 3.0
                          Peugeot 307 04
                          Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
                          Fiat Brava 1.6 16V 103

Коментар

mufa_bg написа:
                            Колега ти чул ли си видял ли си как хвраква джанта.Има ли такъв случаи изобщо.Ако спазваме всичко което пише в книшката нека си караме с 14 185 на 60 мен лично ме самнява ти да караш с такава гума,и това го пише в книшката.Нищо лично.
                            Карам с гуми и джанти по предписание 195 55 15 за Мареата. Аз те питам Трябва ли да видиш как е хвръкнала джантата за да се откажеш от това безумие. Нищо лично но само ние в България не се научихме , все от тарикат по тарикат . Отиваш в някой магазин за гуми и джанти харесваш си модел и купуваш като няма на 98 каре , поръчаш Сега ще кажеш че са скъпи 600-700-800лв. е ми така е С тирици маймуни не се ловят Тук се сетих за една басня " Всяко малко гущерче иска да стане голям крокодил но не всяко маже добре да плува....." В тази басня не визирам колегите от темата но някой ако се е познал да не се обижда :D

Коментар

Atanas71 написа:
                              Нищо лично но само ние в България не се научихме , все от тарикат по тарикат .
                              А колега виждал ли си Фиат нов внос от Италия и Германия с джанти 4х100? Защото аз съм виждал.Та значи не само ние сме тарикати ами и италианците и германците и те са тарикати А най-големи тарикати са от една от най-добрите фирми за джанти OZ които нямат джанти 4х98 но продават конусовидни болтове към джантите 4х100 за италианските автомобили

Коментар

Working...
                              X