Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гуми.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Гуми.

Искам да чуя малко мнения по темата.Значи в момента съм с гуми 195/50/15 искам да мина на 205 но се чудя няма ли да е по добре отпред да си остявя 195 а задните да ги направя на 205.За да не тормозя достатачно колицата но и в същото време да я направя по стабилна.Казвайте мнения.Браво 1.6
    ASTRA BERTONE 2.0 16V TURBO+
    Ако говорим за бинокли,аз съм навит да ти раздам телескоп...

С 205 колата е като танк! Пробвал съм и е много стабилна. Но дали е нужно...195 е перфектен размер за иначе дребното БРАВО!
    Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
    Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
    http://www.keepfighting.ms

Коментар

приципно стаа по стабилно но има и момента дали разширението на джантата ти го позволява аз сам на 7ж и отзад сам на 205/50
      Honda Jazz 1.4 8v 07'

Коментар

За джантите няма проблем.Мисълта ми е ем да не я правя по тромава хем да е по стабилна от зад.Според мен ще е добре някои ако е пробвал да каже

Коментар

Предполагам ще е по тромава, ще имаш по-добро сцепление.Все още се чудя дали да слагам такива и аз.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Знай, че 205-50 е по-висока от 195-50 с 1 сантиметър.карай си на 195, ако искаш по-стабилна кола, което според мен едва ли е нужно, мини на 16-ки 205-45 и си цар.пп СХ или ГТ си, аз съм ГТ и ми вози много твърдо, но и стабилно, дори на 14-ките, возил съм се на един приятел в СХ и вози чувствително по-меко не знам защо е така, окачването и на двете коли е стандартното
            A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
            e30 forever!

Коментар

колега за това купе си имаш чудесен размер,не се занимавай.колата ще стане по тромава и разхода ще скочи защото съпротивлението с асфалта става по голямо.лошото е ако вече си решил и просто искаш някой да ти даде старт на предстоящото начинание :P

Коментар

Грешно е схващането, че с по-широки от предписаните гуми колата е по-стабилна. Това важи с още по-голяма сила за задни гуми и лека задница (както е при Бравото). С по-широки гуми много по-лесно се губи сцепление в бързи завои, когато си мислиш, че си по-стабилен. Тогава налягането на единица контактна повърхност между гума и настилка е по-малко при по-широката гума и тя започва да се пързаля, занасяйки задницата ти към мантинелата или в насрещното движение.Измамата за повече стабилност се усеща в бавни и остри завои, когато купето се накланя по-малко с широки гуми и колата гази по-тромаво. Точно тогава тази стабилност едва ли е необходима. Лошото е, че точно когато целиш да я имаш - я губиш с широките гуми.
                FIAT Marea Weekend HLX 2.0 20V (147 hp)
                LPG System BRC Just

Коментар

с 205 само излишно ще си натвариш хидравликата на волана,няма смисъл....
                  FIAT Bravo Club Plovdiv
                  Con Asistencia di Veloce

Коментар

Tqnkata написа:
                    То по широката гума е и по тешка и от там по голямо натоварване в окачването.Съответно по малък живот на компонентите по предница!!!
                    Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

Коментар

аз преди бях с 14 сега карам с 15-7j и мога да кажа че колата не много но си стана леко тромава а и вече ми се разтропа и окачването не казвам че сажалявам че минах на 15ки но всяко правилоси има жертви
                      FIAT BRAVA_ELX 1.6 16V 103HP 97

Коментар

Tqnkata написа:
                        затова отпред на 195 а отзад на 205 :D
                        Honda Jazz 1.4 8v 07'

Коментар

BUH написа:
                          Tqnkata написа:
                          затова отпред на 195 а отзад на 205 :D
                          отпред на 45 аз вече
                          FIAT Bravo Club Plovdiv
                          Con Asistencia di Veloce

Коментар

HLX написа:
                            Грешно е схващането, че с по-широки от предписаните гуми колата е по-стабилна. Това важи с още по-голяма сила за задни гуми и лека задница (както е при Бравото). С по-широки гуми много по-лесно се губи сцепление в бързи завои, когато си мислиш, че си по-стабилен. Тогава налягането на единица контактна повърхност между гума и настилка е по-малко при по-широката гума и тя започва да се пързаля, занасяйки задницата ти към мантинелата или в насрещното движение.Измамата за повече стабилност се усеща в бавни и остри завои, когато купето се накланя по-малко с широки гуми и колата гази по-тромаво. Точно тогава тази стабилност едва ли е необходима. Лошото е, че точно когато целиш да я имаш - я губиш с широките гуми.
                            Колега, това което си написал не е точно така. Има си полза от по-широките гуми, най-вече ако са ниско профилни. Сцеплението не зависи само от натиска на колата върху гумата. Важно е и каква е формата на контактното петно оставяно от гумата, а и не забравяи че има и други сили, които действат освен натиска. По-широките гуми, ако са нископрофилни, са и с усилен борд, стената на гумата е доооста по-здрава от на висока гума, и в завой не си захапваш джантите толкова лесно, което носи много голям принос за стабилността.
                            FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Искам да ви кажа пак че отпред ще си останат 195 на от зад 205 и искам да избегна тромавоста все пак задвижването е от пред.Според мен няма да видя разлика в пъргавоста защото предницата ще си остане същата тежест за предницата.

Коментар

Working...
                              X