Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос при чипната 145

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос при чипната 145

Колеги чипнах 145-цата. Много ми харесва как върви, но имам един проблем: на 4 скорост около 2500 оборота с натиснат до ламарината педал на газта се усеща едноп моментно тресене. Усешта се и при 5-та в началото при педал до долу. Разбрах от тук от там че това е заради приплъзване на съединителя. Интересуива ме дали е опасно за съединителя или за нещо друго. Благодаря предварително.
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Да, това е от буксуването на съединителя. По принцип не е хубаво, но ако редиш предавките в обороти, това няма да го има.

Коментар

Керамичен :P
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
        Керамичен :P
        Керамичен ама преди 2 седмици смених този. Че върви много върви направо не се удържа ама ме притеснява тресенето.
        Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Коментар

Aми изрежаш повечко предавките и няма да буксува.Въпрос на навик.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Просто не й давай газ до долу при обороти преди 2500 и като си напредавка над 2-ра. На мен ми буксува вече 20 000 км. Не знам до кога ще изкара. Ако изреждаш предавките, както казаха колегите няма да имаш проблем. Лошото при нашите jtd-та и с нов съединител все си буксува. Аз мислех за керамичен или поне да си набия керамични плочки на стария. Не знам какво ще стане с полусъединителя, защото карам предимно градско и няма да ми е кеф без полусъединител. Едни казват че ще имам защото пружините са на маховика, други казват че няма да имам, май докато не се опита не е сигурно.Вижте този линк, ici ми го пратиhttp://www.adventurecar.com/categori...zate.pdfИма и вариант за органичен, само че не знам от къде.
            FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

emzo написа:
              Aми изрежаш повечко предавките и няма да буксува.Въпрос на навик.
              Колега аз ги режа до 4000 ама пак на 2000 и 2500 ми буксува. на 4-та само. А съединителя е нов. Дано не го хвърля бързо.
              Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Коментар

Ами нали ти казахме, по-леко с десния крак.Карай с 80 на 5та дай газ до ламарината и пак ще ти буксува.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Смених ремапера и се оправи. Които иска на лс за да не прилича на реклама. Намира се в пловдив.
                  Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Коментар

Working...
                  X