Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

питане за фолио на задните стъкла

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И аз знам че за предните и задните неможе ... въпрчеки ,че имам мерак да си направя черно задното стъкло ... Неправят проблем само за задните странични стъкла :S ... Те и за щорите правят проблеми ... ама за сега никои не ме е спирал ... дано де.
    >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Аз не разбрах колегата "Racer GT" какво искаше да каже с цитата на моето изказване? Аз си писах че не може на предните да се слага както си е Yellow_Flash_Colorz_PDT_25 Не съм казал,че не могат да те спрат от движение, споменах само за глобата! Така че сме на едно мнение
      Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
      Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
      Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

PaUnOff написа:
        Никой не може да те глоби за заден прозорец дори и черен да го боядисаш с боя...
        може... Само задни странични може.
        Fiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
        KONI SPORT SUSPENSHION+EIBACH SPORT SPRINGS
        Изработка на всякакви изделия от стъклопласт за леки и товарни автомобили-брони,прагове,калници,капаци,маски,надстройки и други!

Коментар

Racer GT написа:
          PaUnOff написа:
          Никой не може да те глоби за заден прозорец дори и черен да го боядисаш с боя...
          може... Само задни странични може.
          Колега не съм съгласен с тебе,в закона пише на задните врати е позволено,а ти по талон колко врати имаш??? оново отзаде не се ли води пак врата
          Peugeot 307 2.0i ГИ
          ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява сеограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла наавтомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване напрозрачността им.(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на лекитеавтомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие наогледала за виждане назад от двете страни на автомобила.В закона нищо не пише за задното(нито е позволено нито забранено),но това не означава че немогат да се заядат.Един път може да не ти кажат нищо,но следващия да изядеш глоба... БЪЛГАРИЯ все пак ...
            Изработка на всякакви изделия от стъклопласт за леки и товарни автомобили-брони,прагове,калници,капаци,маски,надстройки и други!

Коментар

Едно въпросче към колегите с Пунто мк2 (или колегата GbGz). За двете болчета отпред на стъклото е ясно но задния механизъм където се отваря стъклото как се сваля, от къде се развива? Страх ме е да не счупя нещо а вие вече сте го правили, споделете.

Коментар

Racer GT написа:
                PaUnOff написа:
                Никой не може да те глоби за заден прозорец дори и черен да го боядисаш с боя.Иначе за предните пишат глоби...
                Кои каза така...???Освен паричната глоба,спират и колата от движение.Трябва да си махнете фолиото на стъклата и после да минете преглед в КАТ.Един приятел беше изпаднал в подобна ситуация-спряха колата му от движение,заради фолио макар че беше с пропускливост около 80-85%. Само на задните стъкла е разрешено,на всички други-НЕ.Трябва да има пряка видимост към купето,да няма нищо което да пречи на господата полицаи да ви видят.Колкото и малък да е процента на затъмняване ако искат да се заядат... освен колите с заводско затъмняване които си имат документ за това и колата е минала преглед в КАТ с него.Преди имаше и няква вратичка в закона с която е позволено допълнително затъмняване на стъклата (предни и задно стъкло),но от скоро маи неможе вече.
                Хубаво де а как това за документа дето за фабрично затъмнените прозорци е пълна глупост няма такова нещоОще преди да си взема кола когато обикалях автокъщите се бях спрял на 1 алфа 147 черна с абсолютно всички стъкла тонирани предни задни странични сичко беше черномоята кола са тъмни само страничните и задния прозорец и неможе да се разбере че е фолио ..така че фолио може да се сложи и от зад без никакъв проблем ако автомобила има 2 странични огледала .
                Целта е една,скороста е различна - HGT !

Коментар

Аиде бе...новите автомобили със заводско тонирани стъкла минават КАТ със сертификат от завода.Този сертификат е издаден след задължителен тест за процента на пропускливост на стъклата.Колите имащи този документ нямат проблем при регистрация в КАТ.Наскоро приятел си взе Q7 и всичките и стъкла бяха тонирани-регистрира я така и си я кара с тях благодарение на документа.Мислиш ли че ако беше взел алфата щеше да успеш да е я регистрираш така....аз немисля.

Коментар

Ами алфата беше регистрирана.номера беше ВТVIN - отзаде където е дръжката за отвяряне има 1 пласмаса декоративна махаш я с отверката и под нея се крият 2 болта развиваш ги и придържаш прозореца да не паде и си ти човека като го закачаш обратно трябва да сте поне 2 ма човека защото 1 ния да го държи от вън и да гледа фугите на къде отиват пък другия съответно да завива отвътре

Коментар

Тия болтове са лесни знам ги, обаче как се маха тая стоика от стъклото да лепна фолиото? Развива ли се нещо или не се маха? Иначе как да я заобиколя...

Коментар

GbGz написа:
                        Ами алфата беше регистрирана.номера беше ВТ
                        Едвали е заводско със затъмнени стъкла братле.Може някои да я е правил след като я е купил и регистрирал,нямам идея.Но когато новия и собственик отиде да я оправя в КАТ какво става?Така със 4-тири тъмни стъкла няма да я пуснат да мине и ще трябва да се махне поне на предните врати.Ако си има сертифитакт за тонирането си остава така.

Коментар

Аз съм със затъмнени на задните врати и задното стъкло.Колата така я регистрирах в кат без проблем и до момента никой не ми е правил забележка.За предните стъкла е напълно забранено освен ако нямате нужния документ за тази цел.
                          4 бири и турбината да свири

Коментар

Racer GT написа:
                            GbGz написа:
                            Ами алфата беше регистрирана.номера беше ВТ
                            Едвали е заводско със затъмнени стъкла братле.Може някои да я е правил след като я е купил и регистрирал,нямам идея.Но когато новия и собственик отиде да я оправя в КАТ какво става?Така със 4-тири тъмни стъкла няма да я пуснат да мине и ще трябва да се махне поне на предните врати.Ако си има сертифитакт за тонирането си остава така.
                            Добре колега съгласен съм с теб за документа . ВИН - извиняваи не съм те разбрал за какво ми говориш та това кръглото на самия прозорец е капсоловано има 1 щифт мъчих се да го избия ама неможах и така остана работатафолиото от задната страна правиш 1 разрез и изрязваш кръгче и така 1 съвет относо по нататъчно ЛОПАНЕ евентуалноаз като свалих прозореца като боядисвахме колата се появи 1 страхотно дразещо лопане в прозореца и се оказа че е от този механизъм заобиколи го с прозрачен силикон за да нямаш и ти ядове по нататък евентуално

Коментар

GbGz написа:
                              Добре колега съгласен съм с теб за документа .
                              То оставаше и да не си... :DЩе пием значи по една ракия....

Коментар

Здравейте пак , докато се ровех тук там в manuala открих отговора на отдавна зададения от мен въпрос ,как се свалят стъклата.По това което успях да си преведа прозорецът се държи на 2 пластмасови щифта и 2 ламаринени щипки,наистина е лепен ,там го водят уплътнител (аз си го обяснявам като силикон) така че предполагам с някакъв по качествен или монтажен силикон ,и ние ще постигнем желания ефект.
                                Прикачени файлове
                                Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
                                И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
                                .

Коментар

Working...
                                X