Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

питане за фолио на задните стъкла

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

питане за фолио на задните стъкла

онзи ден с едик колега от фирмата затъмнявахме задните прозорци на колата ми и чак днес видех че са се образували 2-3 малки мехура. как мога да ги оправя?
    Fiat Bravo SX 1.4 12V

Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
    Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Re: питане за фолио на задните стъкла

topuzko написа:
    онзи ден с едик колега от фирмата затъмнявахме задните прозорци на колата ми и чак днес видех че са се образували 2-3 малки мехура. как мога да ги оправя?
    взимаш една игла и леко продупчваш мехураи всичко е ОК. така се прави.

Коментар

С какво фолио ги затъмнявахте? И някакъв по специален метод на слагането ? Защото знам че доста трудно става,а се мисля тези дни да се пробвам?Иначе за мехурчетата пробвай с игличка да ги спукаш и после с кърпа или с нещо изкарваш въздуха от тях.

Коментар

ми купих някакво произведено за USA за 10 лв. че процеса си има чалъми си има. въпроса е че малко трудно става защото стъклото е обло и се получават едни резки който колегата май ги махна с пистолет за горещ въздух. не го наблюдавах напално щото ме викнаха да свърша една работа
        Fiat Bravo SX 1.4 12V

Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!

Коментар

Ще пробвам пък каквото стане....За предната си кола дадох около 200 лв да ги направи майстор ,но този път не мога да се прежаля.

Коментар

е аз фолиото го купих от магазин в който работи един познат и ми предложи един който иска по 15 лв на прозорец за работа.
            Fiat Bravo SX 1.4 12V

Коментар

Абе ако ще слагате фолио си свалете първо прозорците, става наи лесно и удобно за работа.Изрязвате фолиото в формата на стъклото.напръсква се стъклото обилно с сапункена вода отлепяте фолиото от защитното му фолио с напръскване докъто отлепяте и внимавате да не се получат ръбчета.Следкато залепите фолиото и изкарвате водата нагряваите прозорците с пистолет за горещ въздух за да изсъхне по лесно лепилото. Монтираите без да надирате фолиото (не добре изсъхналото фолио се надира лесно).m3xo дано съм ти бил полезен.
              Subaru B9 tribeca 3.0
              Peugeot 307 04
              Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
              Fiat Brava 1.6 16V 103

Коментар

Мерси колега Ще се пробвам само да се оправи малко времето

Коментар

Истината е,че облите стъкла например на Браво без пистолет за горещ въздух не стават с каквото и да е фолио.Аз наложих фолиото по външната страна на стъклото,изрязвам го с малко аванс ,пръска се вода (без да се отлепва нищо) и се изкарва леко с шпатула.Нагрява се цялото парче фолио така както е на външната част на стъклото докато приеме формата на стъклото.Разбира се трябва да съобразите коя част е отвътре,коя отвънка така че после като се залепи отвътре да не се окаже,че е объркано.След това се лепи отвътре като пак се грее и се мокри и става.Ама задното си е див ужас на браво специално.
                  Фиат Крома 1.9 16v+
                  Фиат Браво 1.6 16v
                  Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Задното не бих се навил да го правя нервите ми които са изключително здрави ще се скъсат. Слагал сам на задно стъкло не на фиат и си е жив ужас но ако ще слагаш гледаи снадката да се пада точно на реутана за да не си личи
                    Subaru B9 tribeca 3.0
                    Peugeot 307 04
                    Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
                    Fiat Brava 1.6 16V 103

Коментар

той колегата говореше за задните странични. и аз съм сложил на моето браво- бая гърч беше. стана прилично, с дефекти тук там, ама за сефте толкова...
                      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Аз и задното си правих сам,ама що парчета изхвърлих (хем от скъпо фолио). Снадката се пада на реотана,изрязвах парчетата по него и като по чудо още си работи.Долната част на фолиото обаче е от 2 части с една вертикална снадка,която почти не се вижда ама я сложих щото стъклото е гадно и щеше да стане на линии.
                        Фиат Крома 1.9 16v+
                        Фиат Браво 1.6 16v
                        Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

ми че то на бравото не е мн трудно ама стига да има6 нерви 6ото аз залепих едно 50% и то взе 4е се оказа 4е седи грозно и после ново 100%
                          Kade vidim prava drag kade vidim zavoi drift

Коментар

Абе на страничните е лесно слагането ама на задния там е една мъка 2 ролки заминаха в опити и накрая реже се на 4 ленти и става перфектно и лесно. :D
                            FIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.

Коментар

m3xo сваляи стъклата страничните мноого по лесно става батко като ги свалиш фолиото лесно са слага
                              Целта е една,скороста е различна - HGT !

Коментар

Working...
                              X