Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проект: Шумоизолация на Фиат Браво < в процес >

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Еее, каква ще е тая пяна толкоз яка?! То ако беше толкова силна представи си как щеше да чупи стъклопакети на ПВЦ дограмата при разширяване.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
      Еее, каква ще е тая пяна толкоз яка?! То ако беше толкова силна представи си как щеше да чупи стъклопакети на ПВЦ дограмата при разширяване.
      Умно! То и такъв трябва да е човек понякога Ами значи това ще е заотзад! Пласт битум, за него текстилна и запълвам с пяна, тъкмо ще крепи другата изолация да не се "лизне" Идеята главно ми дойде заради колоните, ако оформя хубав фланец, който да задържа звука в купето...И да е лесен за обработка...
      НЕ КЛИКВАЙ ТУК!
      И ЗА НИЩО НА СВЕТА НЕ КЛИКВАЙ ТУК!!!

Codename: ФИЧО

Коментар

Колега,а при теб има ли едно гадно свистене на вятъра от уплътнението на предните врати. При мен като дигна 80-90 и свисти гадно от предната страна на прозорците. За там мислил ли си някаква изолация.
        FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

те се продават нови уплътнения, не знам цените, ама едва ли са някви сериозни... пробвай да си регулираш малко вратата
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Мне, от прозорците винаги ще имаш свистене, освен ако не сложиш като бакшишите лайсни отгоре...Иначе за вратите мисля да се справя по всеизвестен начин, в уплътнението на вратата (което е на самия профил и уплътнява цялата врата) мисля да нанижа във кухината му гумен шлаух (от изолация на кабел, без жиците вътре) но това е още далече...Друго спасение с вратите няма!
            НЕ КЛИКВАЙ ТУК!

Коментар

Днес свалих корите на багажника и при задните седалки... Хванах се за главата, научих бая истини за колата, но както и да е де...Поръчал съм едно кашонче с монтажна пяна и се почва... Въпреки че дават на флакон 750мл = 40-45литра обем , аз се презастраховам като поръчвам 6Чудя се само дали ми е необходима тази битумна мушама...Малко ми идва тъничко и може би непотребно... при наличието на пяна, пвц изолация 5мм и текстил изолация около 6-7мм
              НЕ КЛИКВАЙ ТУК!

Коментар

Днес купих и битумна самозалепваща се лента...От Сипер Българияцена за ролка 10 метра на 30 см широчина 1.5мм дебелина е 68,40 лева с алуминиево фолиоМисля че ще ми е достатъчна за предни врати, задни калници отвътре и трета врата...Ето малко снимчици за тези които искат
                Прикачени файлове
                НЕ КЛИКВАЙ ТУК!

Коментар

Вмомента имам:Силикон 3 туби безцветенТекстилна изолацияПВЦ изолацияБитумна мушамаМонтажна пяна 6 флаконаВъпросното тиксо с текстилни нишкиТия дни ще се сдобия с малко щипки от Горубляне, ако намеря подходящи и чакам да пекне над 15*С поне 2-3 дена да напече и я почвам
                  Прикачени файлове
                  НЕ КЛИКВАЙ ТУК!

Коментар

Колеги имам запитване!Тъй като колата е жулвана (точно това установих и като свалих кората от дясно), тааа изправяна е ламарината и е пипано с електрода и е паднало покритието...Точно където са лайсните отстрани и са закрепени с щипки е черно и мисля, че ако не го оправя ще тръгне ръжда и после трябва наново да правя изолацията...Мислех да взема ръждопреобразувател, но незнам с какво да запечатам тези петна... С някакъв хубав спрей или нещо специално?Отвътре ще са запечатани с битума, но отвън като се окислява накрая ще тръгне и след това няма спасение...Отвън е боядисано и само трябва да запечата отвътре петната...
                    НЕ КЛИКВАЙ ТУК!

Коментар

Колега мисил ли си че тази вата която ще поставяш не е малко лош избор.Смисъл че попадне ли вода при ватата ще се получи мухъл а навлажни ли се ще мине време докато изсъхне и от там ще ръгне ръжда ......Иначе битумната лента става и аз по нататък ще демпвам пунтото ми обаче тази вата мисля че ще ти отвори проблем ...

Коментар

Колега KbH40 няма смъсъл от толкова много материали по-добре налеpи два слоя битумна изолация както каза колега може да има лоши последстия от тази вата.
                        Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

Прави сте колеги за текстилната вата и други ми го казаха и се отказах от нея да я слагам близо до желязо, затова ще я използвам като уплътнение на тавана и под седалките отзад...
                          НЕ КЛИКВАЙ ТУК!

Коментар

Днес беше хубаво времето, затова реших да използвам половин час от времето ми и се захванах с дясната част...Спрях посредата, защото просто е необходимо време пяната да стегне и тогава да се налива, защото натежава, увеличава обема си и почва да прелива по слабите места, а и не го домислих да слагам преградата отвътре преди да пълня а я сложих отвън и се оказа много трудно да я поддържам да не изтече...На снимките можете да видите етапи от процеса на работа, като частта с битума е малко оскъдна, защото са се размазали снимките и не съм видял... иначе всичко е добре уплътнено...Ето снимчици...
                            Прикачени файлове
                            НЕ КЛИКВАЙ ТУК!

Коментар

и още...
                              Прикачени файлове
                              НЕ КЛИКВАЙ ТУК!

Коментар

Ето и клипче, като искам да повторя, потретя и подесетя...ВСЕ ОЩЕ НЕ Е запълнен хубаво калника и още ще заглъхне звука http://vbox7.com/play:79a991f0П.П.> Сравнението е между полу-напълнения (първия и накрая) и не напълнения калник (втория)...
                                НЕ КЛИКВАЙ ТУК!

Коментар

Working...
                                X