Изчетох (почти) всичко по темата, но не намерих важни детайли. За какво става въпрос!? Искам да сменя крушките със светодиоди. Целта е да светне таблото малко по-силно. Какви светодиоди да използвам? Как се закрепват? Резистори? Използва ли се някакво фолио? И за всичко, за което не се сещам в момента, ще съм благодарен
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Осветление на табло
Collapse
X
-
Ами всеки светодиод си има документация в която пише какъв му е ъгълът на излъчване на светлината.Има светодиоди за различни приложения и затова ъгълът е различен.Например ако светодиодът трябва да осветява друг обект, надпис ... ъгълът му е по малък, ако пък индикаторът е самият светодиод то ъгълът му е широк за да може да се вижда че свети когато се гледа от различни ъгли.Таблото е конструирано за осветяване с крушки. Съмнявам се че със светодиоди ще изглежда по добре ... но може да се опита ...Ето вариант на светодиод който замества 1,2W крушка http://www.ledtronics.com/products/P...P=C347K108Но цената ...
Коментар
-
Дай малко повече инфо за начина на свързвне. Какви са диодите, съпротивленията?Монтажа на средната конзола е видно от снимките. До къде пробиваш със свредлото? Но, как си се справил с бутоните? На халогените, нагревателя на стъклото... Бутоните на вратите за стъклата променял ли си ги? Не става ли да сложиш само по-ярък бял диод с резистор (колко ома) и да си остане да свети в зелено?Fiat PUNTO 75 SLX
Коментар
-
значи диодите ги взех от "трети стоп" а сапротивленията неги знам какви са колегата ми Stenli ги взема от някакъв магазин (тои е по електрониките) аз само ги монтирах диодите и ги свързах. значи на сапротивлението пише : МЛТ-1 k15ja6. ама мисля че 280ома ще ти свършат работа. значи пробива се бялата задна част и малко от плексигласа толкова колкото да влезе заоблената част на диода. захранване съм взел от оригиналните крушки които осветяват таблото. диодите съм ги вързал последователно. а за копчетата на халогените и отоплението на задния прозорец... просто махаш старите диоди и слагаш нови с какъвто цвят искаш.
Коментар
-
kesten написа:Разглеждах снимките ти и нещо не ми стана ясно. На платката ми се струва, че виждам освен диодите с дългите крачета и други. За какво служат те?http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар