Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Осветление на табло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Осветление на табло

Изчетох (почти) всичко по темата, но не намерих важни детайли. За какво става въпрос!? Искам да сменя крушките със светодиоди. Целта е да светне таблото малко по-силно. Какви светодиоди да използвам? Как се закрепват? Резистори? Използва ли се някакво фолио? И за всичко, за което не се сещам в момента, ще съм благодарен
    Fiat PUNTO 75 SLX

Мда... Няма никакъв интерес по моята тема.
    Fiat PUNTO 75 SLX

Коментар

kesten написа:
      Мда... Няма никакъв интерес по моята тема.
      кажи за каква кола става дума колега. но само да ти кажа че със диоди нестава. несе сещам за такъв диод който да разпръскава светлината повече от обикновенната крушка.

Коментар

Пунто. Из сайтовете гледам, че има диоди с цокъл, имитиращ крушките. Интересно ми е, диоди, които не са със сферична глава, как разпръскват светлината. Има плоски и с вдлъбната глава.
        Fiat PUNTO 75 SLX

Коментар

Ами всеки светодиод си има документация в която пише какъв му е ъгълът на излъчване на светлината.Има светодиоди за различни приложения и затова ъгълът е различен.Например ако светодиодът трябва да осветява друг обект, надпис ... ъгълът му е по малък, ако пък индикаторът е самият светодиод то ъгълът му е широк за да може да се вижда че свети когато се гледа от различни ъгли.Таблото е конструирано за осветяване с крушки. Съмнявам се че със светодиоди ще изглежда по добре ... но може да се опита ...Ето вариант на светодиод който замества 1,2W крушка http://www.ledtronics.com/products/P...P=C347K108Но цената ...

Коментар

Бреййй къде в България ще намериш нещо добро :D Всичко е в чуждите сайтове... Ей с тия диодчета работата ще заспи
            Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
            Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
            Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

ето аз какво сатворих самоче на снимките несе вижда достатачно добре. на живо е 100-пъти по добре. така ми свети моето табло на пунтото

Коментар

Браво много добре е станало. Махнал ли си зелените пластмаси които са м/у крушките и копчетата.

Коментар

не просто махнах зеленото покритие от вътрешната страна. маха се с помоща на игла. лесно пада защото е опечено от лампичките които са доста близо да слюдите. на друго място като километража нестава.

Коментар

Дай малко повече инфо за начина на свързвне. Какви са диодите, съпротивленията?Монтажа на средната конзола е видно от снимките. До къде пробиваш със свредлото? Но, как си се справил с бутоните? На халогените, нагревателя на стъклото... Бутоните на вратите за стъклата променял ли си ги? Не става ли да сложиш само по-ярък бял диод с резистор (колко ома) и да си остане да свети в зелено?
                    Fiat PUNTO 75 SLX

Коментар

значи диодите ги взех от "трети стоп" а сапротивленията неги знам какви са колегата ми Stenli ги взема от някакъв магазин (тои е по електрониките) аз само ги монтирах диодите и ги свързах. значи на сапротивлението пише : МЛТ-1 k15ja6. ама мисля че 280ома ще ти свършат работа. значи пробива се бялата задна част и малко от плексигласа толкова колкото да влезе заоблената част на диода. захранване съм взел от оригиналните крушки които осветяват таблото. диодите съм ги вързал последователно. а за копчетата на халогените и отоплението на задния прозорец... просто махаш старите диоди и слагаш нови с какъвто цвят искаш.

Коментар

Благодаря! Не знаех, че там е с диоди... Ще ги сменя с по-ярки(ако има) и ще направя снимки! Още веднъж благодаря!
                        Fiat PUNTO 75 SLX

Коментар

Разглеждах снимките ти и нещо не ми стана ясно. На платката ми се струва, че виждам освен диодите с дългите крачета и други. За какво служат те?
                          Fiat PUNTO 75 SLX

Коментар

kesten написа:
                            Разглеждах снимките ти и нещо не ми стана ясно. На платката ми се струва, че виждам освен диодите с дългите крачета и други. За какво служат те?
                            Не се вкарвай в излишно приключение.Ето тук: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/10-x-...riesможеш да си купиш 10 бройки и да замениш крушките.Няма да се налага да поиш, смяташ съпротивления и т.н.
                            http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
                            Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
                            FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                            FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Тези ЛЕД диодчета ....Цената е за 10те предполагам,а не за 1бр. !!! Не съм ги виждал по магазините....точно тези които са за табло !!!Къде могат да се намерят,ако някой колега знае да сподели !!!
                              Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
                              Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

Working...
                              X