Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лек тунинг браво JTD105

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

днес не ми остана време за бравото но ето как изглежда преходника м/у колектора и новата турбина дано утре да имам малко време
    тунинговам си колите за удоволствие
    някои с турбо други с чип

Коментар

Как мина теста през уикенда ?
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

нямаше тест турбината е сложена и остава само да се направи генерацията и днес ще подготвям blow off клапьна

Коментар

С оригиналния кулер ли ще е колата? Ако го подмениш с по-голям и съответно му смениш местоположението...примерно пред водния радиатор има ли възможност да изтискаш още малко мощност от JTD-то? Това води ли след себе си още една корекция на софтуера на ЕКУ?
          Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
          Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
          http://www.keepfighting.ms

Коментар

кулера ще е оригиналния целта на проекта не е да се извади максимална мощност едни 150кончета ще са достатьчни софта ще го правя на улицата след монтирането на всички детаили по простата причина че не е ясно какво налягане ще дава новата турбина

Коментар

Добре ,но по принцип би се получила по-голяма мощност ,нали? А и ако се подменят оригиналните въздуховоди с алуминиеви прави участъци и силиконови колена би могло да се "изчопли" още нещо или греша?

Коментар

Извинявам се за наивните ми ,за някои, въпроси ,но както си личи не съм много навътре в тази материя. Обаче ми е много интересно и това да се занимавам с колата си ми е като хоби! В тази връзка бих те помолил да обясниш по-подробно следното: как преработи изпускателната система? Колегата Итан75 също беше подходил по същия начин ,но нямаше снимки или пък по-подробно разяснение на типа крайно гърне,което е ползвал? Също какъв е диаметъра на тръбата от меката връзка до гърнето? Ако може и снимки... Тука вече ще ми се изсмеете...имали специфични гърнета за дизели или мога да си избера кое да е? Достатъчно е диаметъра да бъде спазен и да не опира в земята... :D п.п. интересът ми към интеркулера е породен от факта,че моя е пробит вероятно/чувасе силно фучене когато започвам да ускорявам/ и така или иначе ще се купува нов...та не е ли по-добър варианта за по-голям и тн...вече го описах по-горе

Коментар

колега много се радвам като чета написаното от теб само да не намесваме ******** мисля до края на седмицата да съм готов с проекта ела ми на гости хем да видиш с очите си и ще ти обясня кое защо и как се правиБез обиди моля!Модераторски екип на fiat-bg.org

Коментар

бравото излезе по улиците на карлово днес модифицирахме генерациятаизпробвах го с новата турбина как се дьржи и се оказва че софта му е слаб за турбината сега имам да направя два клиентски софта и ще нанеса желаните корекции от турбината Yellow_Flash_Colorz_PDT_06

Коментар

Аз също наблюдавам развитието на проекта с интерес.
                      kombito-tdi написа:
                      кулера ще е оригиналния целта на проекта не е да се извади максимална мощност едни 150кончета ще са достатьчни ................
                      При завишаване на мощността от 105 на 150 коня, какво става с живота на двигателя. Наистина малко тъп въпрос, но все си мисля че се съкръщава в пъти !!!Нормално се вдига 20-25%, в случая 50% завишение ми се вижда малко множко. Нали не си говорим за драг, а за кола, която ще се кара ежедневно.Kombito-tdi - ще сменяш ли спирачните апарати или ще оставиш оригиналните ?
                      Fiat Punto '95 TD, Fiat Marea '00 JTD, Fiat Stilo '05 JTD, Fiat Brava '96 D, Fiat Doblo '08 MJTD, Fiat Doblo '08 metan, Fiat Multipla '05 metan

Коментар

колега да не мислиш че има нещо чак толкова цено в този двигател може да се намери на 400-500лв оборудван колата е ежедневка и ще се кара от жена учуден сьм от спирачките на бравото много са ефективнинаправих два клипа за ефективноста на турбинката http://vbox7.com/play:38594f0bhttp:/...dcмислих днес да слагам новия софт но нали е петьк 13 и тва ма отказа

Коментар

вчера сложих новия софт колата се дьржи много приличноще направя тези дни няколко клипчета за да се види нагледно как вьрви още някоя снимка на генерацията и на турбината исмятам да приключвам с темата ако някои иска нещо по-подробно да снимам да казва

Коментар

довечера на сбирката ще я видим ли
                            BMW E39 2.5I
                            http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

kombito-tdi написа:
                              ако някои иска нещо по-подробно
                              Интересува ме, модифицирането на софтуера върху файла(na vania brawoto.bin - SW: 1037352212) ли го прави ?Защото видях, че има по-нов - SW: 1037356773
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Комбито, при повече "ръчкане" изпускателните колектори нагрявват ли се повече от нормалното ?
                                Fiat Punto '95 TD, Fiat Marea '00 JTD, Fiat Stilo '05 JTD, Fiat Brava '96 D, Fiat Doblo '08 MJTD, Fiat Doblo '08 metan, Fiat Multipla '05 metan

Коментар

Working...
                                X