Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Говорители във вратите на типо/темпра как ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Говорители във вратите на типо/темпра как ?

И така понеже от доста време си правя музиката и долу-горе съм успял и започва следващият етап а именно "колкото повече толкова повече", а именно искам да сложа говорители във вратите но място няма Бях гледал една снимка някъде, че са направени в джоба на вратите (тоест джобът има стойки вградени в него) и изглеждаше като оригинално Та въпроса е има ли такива модели на типо/темпра дето са с място за колони във вратите или трябва сам да си преправям въпросният джоб ?
    кара Fiat Tipo 1.6 ,Fiat Tempra 1.8 16V

Re: говорители във вратите на типо/темпра как ?

трябва сам да си направиш колега и аз ще си правя после щти покажа как става :D
    Прикачени файлове

Коментар

Колега доста музичка си нафрашкал в колата...доста силно трябва да звучи

Коментар

Re: Говорители във вратите на типо/темпра как ?

darkveidar написа:
        И така понеже от доста време си правя музиката и долу-горе съм успял и започва следващият етап а именно "колкото повече толкова повече", а именно искам да сложа говорители във вратите но място няма Бях гледал една снимка някъде, че са направени в джоба на вратите (тоест джобът има стойки вградени в него) и изглеждаше като оригинално Та въпроса е има ли такива модели на типо/темпра дето са с място за колони във вратите или трябва сам да си преправям въпросният джоб ?
        На Дедъра съм си направил джобове.Излизат с около 4 см навън.Достатъчно е за да не опира говорителят във вратата - 16.5 см.Иначе ако трябва предната ти линия да е на тези говорителчета в таблото - Ужас. Дори не е нужно джобовете да се изливат.Мойте съм ги направил от дърво - по-дебело. Иначе се продават и готови около 40 евро ги гледах в нета :D

Коментар

40 евро за 1 джоб ??? да бе ей сега Ясно май ще преправям

Коментар

Не за комплект Но си е елементарно де.Няма нужда и от преправяне.Просто се изрязва една дупка към вътрешността на вратата и това е.После подложката за да повдигне говорителя и точка.Има също и едни преходници за Хлопел слагат се за да паснат говорители 17 см във вратите им.Само че не знам колко повдигат говорителя от врата.Това е най-елементарния начин.

Коментар

нали идеята е все пак да не е циганско и да седи говорителя просто ей така на вратата Искам да си го направя все едно е заводско

Коментар

Е казва ти се основата.Финишинга от теб.Мойте съм си ги правил да следват линията на вратата,сега ги чака тапициране с кожа и така.Въпрос на фантазия.

Коментар

Няма оправия за предната линия на Типока според мен.Дупките в таблото ги забравяме по ред причини.Ама и в джобовете на вратите....мойте са се разтропали без музика ,пък какво остава ако сложа говорители.Как ще ги уплътня остава мистика.Също и кабелчето нали трябва да минава от някъде.Ако нямате ел.стъкла става неприятно....

Коментар

Единия начин е така http://www.snimka.bg/album.php?album_id=246763Е другия начин е да се мъчиш със смола http://www.snimka.bg/album.php?album_id=160407ХАХА питай каквото не ти е ясно да помагам :D
                    Tipo 1.4i.e 94 - Alesio, DLS, Pioneer, BRC, NGK....

Коментар

Евала ами нещо такова явно ще трябва да правя само че като гледам май си имаш машини за дървообработка малко ще ми е зор да ги оформя но с повечко желание а иначе от горе върхо талашита какво слагаш бинт/стъклена вата и епоксидна смола/кит ли ? Ако имаш още снимки от разни проекти пращай да събирам идеи

Коментар

darkveidar написа:
                        Евала ами нещо такова явно ще трябва да правя само че като гледам май си имаш машини за дървообработка малко ще ми е зор да ги оформя но с повечко желание а иначе от горе върхо талашита какво слагаш бинт/стъклена вата и епоксидна смола/кит ли ? Ако имаш още снимки от разни проекти пращай да събирам идеи
                        Малко късно . Значи първият начин е мн. по-лесен за изпълнение от втория със смулите....За първия начин си намираш МЕК за обработка материал, и започваш да режеш. 1-во отиваш до колата с един картон и определяш задните контури на изделието :D (те задължително трябва да са с най-голямата площ за да се получи ефекта на пирамида" Оо. ") после режеш от материала няколко парчета колкото ти трябват за да докараш дебелината Слепваш си двете купчета (с предварително изрязани отвори за говорителя), и остава веселата част търкането(което предполагам те плаши). Няма нищо страшно, намираш малък флекс отиваш в някоя железария и си копуваш една пласт масова шайба за шкурка зинаш 5-6 дискчета шкурка 40 и почваш. Аз мойте съм ги направил от тънак 8мм шперт плат тебе те съветвам да си земеш най-обикновенно ПДЧ(талашит) защото е много лесно за работа, и много меко. Като го пипнеш с шкурката се ТОПИ После като направиш това ще ти кажа как да подбереш подходящата кожа за тапициране, и как да ти е по лесно самото тапициране ....

Коментар

Vankata_84 написа:
                          darkveidar написа:
                          Малко късно . Значи първият начин е мн. по-лесен за изпълнение от втория със смулите....За първия начин си намираш МЕК за обработка материал, и започваш да режеш. 1-во отиваш до колата с един картон и определяш задните контури на изделието :D (те задължително трябва да са с най-голямата площ за да се получи ефекта на пирамида" Оо. ") после режеш от материала няколко парчета колкото ти трябват за да докараш дебелината Слепваш си двете купчета (с предварително изрязани отвори за говорителя), и остава веселата част търкането(което предполагам те плаши). Няма нищо страшно, намираш малък флекс отиваш в някоя железария и си копуваш една пласт масова шайба за шкурка зинаш 5-6 дискчета шкурка 40 и почваш. Аз мойте съм ги направил от тънак 8мм шперт плат тебе те съветвам да си земеш най-обикновенно ПДЧ(талашит) защото е много лесно за работа, и много меко. Като го пипнеш с шкурката се ТОПИ После като направиш това ще ти кажа как да подбереш подходящата кожа за тапициране, и как да ти е по лесно самото тапициране ....
                          Ако ще правиш нещо има едно нещо което забравих да кажа. Значи за да стане говорителя вграден в джоба, а не изран отгоре му трябва да се направи така нареченото ВКОПАВАНЕ (или както се казва ПРО "уевгрейт" ). Има няколко начина да го направиш. Лесен с оберфреза която предполагам нямаш. И труден за някой не и за тебе ако ме разбереш правилно ..... Като изрежеш, и слепиш всички форми реже 1-на халка на която външия диаметър е без значение почти, а вътрешния е диаметър е по голям от този на монтажния ринг с 3-5мм зависи изцяло от материала за тапициране Предполага още ти е сложно, но сега разгледай внимателно първия линк със снимки

Коментар

В общи линиий ми стана за какво иде реч сега остава само да намеря свободно време

Коментар

Re: говорители във вратите на типо/темпра как ?

milko il4ev написа:
                              трябва сам да си направиш колега и аз ще си правя после щти покажа как става :D
                              супер колега
                              ivan тел 0878769294

Коментар

Working...
                              X