Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ксенон за Браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ксенон за Браво

Колеги, кажете какъв ксенон да си сложа и от къде да го купя, че да не изгори на второто палене? Някакви цени ако кажете ще е супер. В Габрово съм си намерил комплект за 160лв ама нещо не ми се вижда много читав. Към каква марка да се ориентирам, каква температура на светлината ли там(тука се изложих ама вече много ми се спи ) какво беше ще е най-подходяща, 6000к 8000к ?? :DКазвайте си мнението и да ходя да блещя :D

Luxima ми изглеждат надеждни, имат и онлайн магазин в нета
    Fiat Brava 1.4 12v SX

Коментар

Re: Ксенон за Браво

Shefy написа:
      Колеги, кажете какъв ксенон да си сложа и от къде да го купя, че да не изгори на второто палене? Някакви цени ако кажете ще е супер. В Габрово съм си намерил комплект за 160лв ама нещо не ми се вижда много читав. Към каква марка да се ориентирам, каква температура на светлината ли там(тука се изложих ама вече много ми се спи ) какво беше ще е най-подходяща, 6000к 8000к ?? :DКазвайте си мнението и да ходя да блещя :D
      Аз съм с 5000 лумена, и съм средно доволен като сила, китайски са, но иначе нямам никакви проблеми вече 9 месеца. Лошото е, че се минах в силата - 6К са най-добре като светлина и цвят. Колкото е по-синя светлината (респк. по-висок лумен), толкова по-малко се виждат фаровете на дъжд или мокър път, имай го предвид. Сложих на Голфа на жена ми 6К + нови фарове и е малка мечта светлината.

Коментар

Колега, послушах те и си сложих 6к и съм много доволен. Взех комплекта за 145лв с 1 година пълна гаранция и ми е голям кеф. Цяла вечер обикалям да му се накефя :D

Коментар

Re: Ксенон за Браво

Slavo написа:
          Shefy написа:
          Аз съм с 5000 лумена, и съм средно доволен като сила, китайски са, но иначе нямам никакви проблеми вече 9 месеца. Лошото е, че се минах в силата - 6К са най-добре като светлина и цвят. Колкото е по-синя светлината (респк. по-висок лумен), толкова по-малко се виждат фаровете на дъжд или мокър път, имай го предвид. Сложих на Голфа на жена ми 6К + нови фарове и е малка мечта светлината.
          Колега,6К означава 6000 келвина и наистина показва в кой спектър е цветът, но не означава, че е по-силен 4300 келвина е бяло и е равно на 3200 лумена, което е най-силната светлина 5000 келвина е бяло със син отенък, равен на 3100 лумена - малко по-слаб от 4300 келвина А 6000 келвина преобладава в синьо и е 2800 лумена - 15% по-слабо от 4300 и 11% по-слабо от 5000 Така, че не случайно първоначалното вграждане на всички марки коли, доколкото съм запознат, е ксенон с 4300 келвина Голфа на жена ти е прогледнал, защото си сложил нови фарове Имах 155-ца преди 3-4 години. Смених и крушките и ... нищо. Свалих фаровете и измих лупите. Познай какво стана - ПРОГЛЕДНАХ Почисти си фаровете и ще видиш, че с 5000 келвина свети по-силно
          http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
          Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
          FIAT Punto 02' 1.9 JTD
          FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Съгласен съм с поясненията, исках да кажа келвина, а не лумена, моя е грешката. Прилагам снимков материал на моите 5000 лумена със стандартни фарове (не лупи) на Браво-то (снимки с телефон Nokia 5310). 6-ичките на жена ми наистина отиват към синята гама, като ги гледаш отпред обаче, но светлината си е бяла, вярно, че не е като на фабричния ксенон на другите автомобили, но си светят супер яко "Зеленото" във светлината на фаровете на втората снимка идва от зеленото от таблото

Коментар

Slavo написа:
              ... моите 5000 лумена ...
              Келвина

Коментар

Slavo написа:
                Съгласен съм с поясненията, исках да кажа келвина, а не лумена, моя е грешката. Прилагам снимков материал на моите 5000 лумена със стандартни фарове (не лупи) на Браво-то (снимки с телефон Nokia 5310). 6-ичките на жена ми наистина отиват към синята гама, като ги гледаш отпред обаче, но светлината си е бяла, вярно, че не е като на фабричния ксенон на другите автомобили, но си светят супер яко "Зеленото" във светлината на фаровете на втората снимка идва от зеленото от таблото
                Ами Браво-то свети по-силно Я виж колко по-ясно се виждат отдалечените обекти, отколкото новите фарове на Голф-а
                http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
                Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
                FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

И пак не ми харесва как светят. Някак си се разсейва светлината. Искам лупи, ама много пара

Коментар

Working...
                  X