Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Sound-Vision and BasS

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

В момента нишо не мога да пробвам защото съм със скапан акумулатор, мисля да взема максимално голям, колкото може да се събере в тавата на акумулатора, един приятел ми предлага камионски акумулатор 175 АН, ама ми се вижда големичък не съм пробвал дали няма да стане ... Има ли някой който е слагал акумулатор от камион ?
    Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Нито ще го събереш, нито ще може да го зарежда твоето динамо. Според мен сложи по-добре някой- добра марка с голям стартов ток и Ah като за твоя двигател. Ако караш повече извънградско може да вземеш и повече Ah, но примерно дори 95Ah е прекалено,а и няма да влезе, той си е доста голям да не говорим за 175
      Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
      Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
      Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

Valiosport написа:
        batproho написа:
        Аз ти казах че 8мм. ти е малко, ама ти не та не. Поне 10мм. (истински) т.е. на самата плетка а не с външната изолация ти е необходим.
        Няма логика да ми мигат фаровете ако е тънък кабела на усилватела, по скоро ще премигва усилватела или ще криви. Усилватела е 40 ампера, 40 ампера се захранват с 6 квадрата кабел, не виждам смисъл да се слагат 10 квадрата, но ако трябва ще го смена с 10, това не е проблем
        Напротив, има голяма логика понеже имаш загуби на ток и в случая спад на напрежението. Ти хубаво си ги смяташ мм2 и А, но в случая дължината на проводника слагаш ли я в сметките?
        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
          Valiosport написа:
          batproho написа:
          Аз ти казах че 8мм. ти е малко, ама ти не та не. Поне 10мм. (истински) т.е. на самата плетка а не с външната изолация ти е необходим.
          Няма логика да ми мигат фаровете ако е тънък кабела на усилватела, по скоро ще премигва усилватела или ще криви. Усилватела е 40 ампера, 40 ампера се захранват с 6 квадрата кабел, не виждам смисъл да се слагат 10 квадрата, но ако трябва ще го смена с 10, това не е проблем
          Напротив, има голяма логика понеже имаш загуби на ток и в случая спад на напрежението. Ти хубаво си ги смяташ мм2 и А, но в случая дължината на проводника слагаш ли я в сметките?
          Вчера питах един приятел да ми намери акумулатор да си купа втора употреба и той ми предложи за 5 лева само че е не е баш за кола ами от количка дето вари с батерия, акумулатора е 12В 40 АН, обаче ще откъсне стартера и най-важното държи тока, слушам си музика на място паля си, няма проблеми и фаровете спряха да премигват вече, обаче забелязвам че премигва лампата за акумулатора, денем не се вижда защото е много леко, само вечер я забелязвам някой има ли идея от какво може да е

Коментар

Да не би да има хлабава връзка някъде? Видя ли че акумулатора е проблема
            Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
            Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
            Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

PaUnOff написа:
              Да не би да има хлабава връзка някъде? Видя ли че акумулатора е проблема
              А може ли алтернатора да не зарежда ?

Коментар

Някой заменил ли е фабричния касетофон на стилото и ако да как го е свалил и откъде е купил панел за нормален касетофон?
                Fiat Stilo Multi Wagon 1.9 JTD 115hp 2004 г.
                Fiat Stilo Multi Wagon 1.9 JTD 115hp 2005 г. - за части

Коментар

И защо така изоставихте хубавата тема ?
                  Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
                  И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
                  .

Коментар

cs_aleksandar написа:
                    И защо така изоставихте хубавата тема ?
                    Аз имам доста подобрения, дори скоро завършвам аудио проекта си и ще има снимки

Коментар

Ето и от мен няколко снимки на системата . И не на последно място !!!!

Коментар

Колеги препоръчайте място където да монтирам два допълнителни акумулатора и как трябва да са свързани към допълнителния генератор, успоредно или последователно?

Коментар

Хайде да изтупаме прахта от темата.... не може за 8 месеца никой нищо да не е правил по колата си... дайте да съживим темата
                          Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
                          И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
                          .

Коментар

и аз да кажа нещо за моята музика в Браво-то.... такаааа започвам от сд-то Панасоник по кристално чист звук съм чувал само в завода на Обертон в Пловдифффф ... сигурно е на минимум 6,7 години но свири да си е*е оттам горе на таблото съм с херц пищялки по 2бр. от всяка страна с оригиналните им филтри долу на вратите съм с оригиналните елипси 5 х 7 " които свирят учудващо добре.... (мисля да слагам елипси на "Задните Врати " ама се чудя кво ще стане ) отзад на кората съм с 2 бр 8" Vigoole + 2бр хорни на Vigoole с филтрите за тях (оригинални на Vigoole ) .... и в багажника Stelth 8 " в затворен обем с усилвател тъндър 200 в (на мост) (по надоло от 28hz неможе да изпее ) (говорителя е Американски )

Коментар

Колеги имам въпрос.................Имам стабилна музика в бравото, но също така имам и газово та въпроса ми е баса засяга ли газовото по някакъв начин ?

Коментар

Да попитам и аз нещо: Искам да си сложа някаква музика в Пунтото обаче да не е кой знае какво. Става въпрос за CD и някакви говорите ли отзад на кората. За отпред нз какво да измисля понеже няма никъде място. Само на таблото има някакви мънички говорителчета. Някой има ли нещо на по народни цени или пък да ми даде акъл ?

Коментар

Working...
                                X