и въпреки всичко всеки ден виждам затъмнени предни стъкла на всякви коли без синя лепенка на тях. съмнявам се да го играят на риск.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Затъмняване на прозорци - до колко е позволено?
Collapse
X
-
Grisha написа:karal fiat написа:както и да го направиш за забраненото глобата е 20лв.
Коментар
-
Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.)(2) Ограничаване на видимоста през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозразността им, СЕ ДОПУСКА само ПРИ НАЛИЧИЕ на огледала за виждане назад от двете старани на автомобила.Значи е разрешено за петата врата.
Коментар
-
vsd написа:Ясно. И аз мислех да затъмня малко предните прозорци, не за гъзария, а просто да не ми пече толкова силно слънцето. Изглежда няма да си струва занимавката обаче.ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
здравеите колеги прочетох сички постовеи стигнах до извода че е позволено затамняването само по фабричен път демек колата варви с такива джамове и прозорци но само задните и задното стъклобаща ми има Santa Fe и не му правят проблеми(фабрично тунирани)а моито фиатче е с фолио обаче е направено както трябва не се виждат ъглите. Седи сеедно е тунирано та мисалта ми е че ако колата е приблизително нова може да минете с тази лъжа :PЦелта е една,скороста е различна - HGT !
Коментар
-
Да ей това е най-лошото в цялата работа, че, въпреки че закона е разрешил фолио, от друга страна е забранил обжалването на неоснователно съставените актове. По тоя повод може да се сезира направо законосъобразноста и на двата взаимно изключващи се закона, доколкото стигат познанията ми в областа на правото, но това си е мое лично мнение, и срещу държавата обикновено мнението ми се оказва погрешно, та да живеят петолевките, десетолевките и двадесетолевките, защото правотата ако не се купи с пари се купува с малко повече пари или се плаща акта ако той излиза по-малко пари - нали се сещате. Да му бера лайката и Булгаристан, в Германия може да имаш фолио у нас не можело, но можело да се цеди данъкоплатеца ... извинявам се, но ако са Ви глобявали колкото мен и Вие ще пишете като мен... та по същество - ето къде го има резултата: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...=asc&start=315 от биташкото ми изпълнение, защото се оказа, че това фолио дето ми го скъсаха в КАТ е струвало 52 ЕВРО и се принудих да сложа от 5 лева, на пук ... щото не е трябвало да ми го махат преди да ми дадат бългалрските номера, ако бяха спазили закона ... сега да ги съдя ли и аз за да си избия от парите за глоби, вие ми кажете?!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар