Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Затъмняване на прозорци - до колко е позволено?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Затъмняване на прозорци - до колко е позволено?

ЗдравейтеИнтересува ме какъв е максимума на затъмняване с фолио на стъклата.На моето комби смятам да му затъмнявам стъклата на задните врати с най тъмното фолио.Мога ли да сложа и някакво фолио на стъклата на предните врати и ако може какво(колко процента?)
    >>JDM<<

На предните врати не е позволено. Но ако сложиш 25% може да не бие на очи
    Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

както и да го направиш за забраненото глобата е 20лв.

Коментар

Колега на предните врати и на задния прозорец е забранено.Аз бях затъмнил задните врати и задния прозорец с най-тъмното,а предните врати с най-светлото но въпреки това отвън нищо не се виждаше.Може когато те спрат полицаи да си свалиш предните прозорци,за да не ги видят,и аз направих така и не ги забелязаха,но ми спряха колата от движение заради задния прозорец.

Коментар

m3xo написа:
          Колега на предните врати и на задния прозорец е забранено.Аз бях затъмнил задните врати и задния прозорец с най-тъмното,а предните врати с най-светлото но въпреки това отвън нищо не се виждаше.Може когато те спрат полицаи да си свалиш предните прозорци,за да не ги видят,и аз направих така и не ги забелязаха,но ми спряха колата от движение заради задния прозорец.
          Относно задния прозорец никаде нищо не пише, за предните врати-забранени са, но чл.185 казва 20лв. според чл.186 се води с фиш. никой и по никакъв закон няма право да ти спре колата от движение, ако ги вкараш в съда ги гърбиш както си искаш.

Коментар

А за да мине по гладко при проверка и установяване на затъмняване на предните прозорци ... дайте някоя идея какво остроумна реплика да кажем на господин ПОЛИЦАЙ за да не ни трясня акт. Хем да се посмеем ... хем да минем без глоба .. само с някои друг лев
            Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

kazan написа:
              А за да мине по гладко при проверка и установяване на затъмняване на предните прозорци ... дайте някоя идея какво остроумна реплика да кажем на господин ПОЛИЦАЙ за да не ни трясня акт. Хем да се посмеем ... хем да минем без глоба .. само с някои друг лев
              като си свикнал да си плащаш аз не съм. както казах 185=20 акта е назаконен искай си касов бон и ако нямат да се свържат с данъчните за актче и чакаш резултата.

Коментар

Колега не стават така тези неща. Като ти напишат акт, тъй като ще е под 50 лв. нямаш право да го обжалваш и на никой не му пука дали наистина си виновен или не. А и да тръгнеш да ги съдиш да не мислиш че ще стане нещо с едно дело. Ще ходиш 2 години по дела сигурно. А касова бележка не можеш да си искаш защото полицията не е АД или ООД. Ще си ти напишат акта и ходи се занимавай после. А и в закона за движение мисля че пише че нямаш право да затъмняваш задния прозорец. Давам само един пример. На колегата в Благоевград му написаха акт за това, че е минал по улица в която е забранено навлизането на камиони и мотоциклети. Само че колата беше Ситроен Берлинго. Колегата беше сигурен че като напише възражение акта ще отпадне. Да ама не, глобиха си го и точки му взеха. И за цялата работа се занимава 5 месеца и 100 пъти ходи в КАТ.EDIT:От ЗДПЧл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им. (2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.От правилника за прилагане на ЗДП Чл. 13. Забранено е поставянето на пердета на стъклата на предните врати и на задното стъкло. Допуска се поставяне на пердета на стъклата на задните врати само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.Наистина нищо не пише за затъмняване на задното стъкло, а само за перде. Обаче за предните си е ясно написано. Преди години си спомням, че пишеше и за задното но изглежда са го махнали.
                FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

karal fiat написа:
                  За предните ти спират колата от движение като стой та гледай,не знам къде ги измисли тия 20лв
                  ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

Задни странични и заден - позволено Предните и май и предния джам може до 12% - демек си става леко тониран.Може и повече да е затъмнен предния ама тва е само на новите автомобили който можеш да си ги поръчаш с силно тонирани стъкла.Като и при тях има до някакъв процент.И да за предни прозорци и предния джам си спират от движение.
                    Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                    Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                    Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

vsd написа:
                      Колега не стават така тези неща. Като ти напишат акт, тъй като ще е под 50 лв. нямаш право да го обжалваш и на никой не му пука дали наистина си виновен или не. А и да тръгнеш да ги съдиш да не мислиш че ще стане нещо с едно дело. Ще ходиш 2 години по дела сигурно. А касова бележка не можеш да си искаш защото полицията не е АД или ООД. Ще си ти напишат акта и ходи се занимавай после. А и в закона за движение мисля че пише че нямаш право да затъмняваш задния прозорец. Давам само един пример. На колегата в Благоевград му написаха акт за това, че е минал по улица в която е забранено навлизането на камиони и мотоциклети. Само че колата беше Ситроен Берлинго. Колегата беше сигурен че като напише възражение акта ще отпадне. Да ама не, глобиха си го и точки му взеха. И за цялата работа се занимава 5 месеца и 100 пъти ходи в КАТ.EDIT:От ЗДПЧл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им. (2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.От правилника за прилагане на ЗДП Чл. 13. Забранено е поставянето на пердета на стъклата на предните врати и на задното стъкло. Допуска се поставяне на пердета на стъклата на задните врати само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.Наистина нищо не пише за затъмняване на задното стъкло, а само за перде. Обаче за предните си е ясно написано. Преди години си спомням, че пишеше и за задното но изглежда са го махнали.
                      Ако форума на алфа работеше , там колегата отгоре си го беше написал много ясно и разбираемо , освен това акта не струва нищо , глобата се определя от наказателното постановление , а това са различни неща , но основния проблем е прилагането на закона и правилника за прилагането му по недопустим начин , но облечен в мъглява законност ... и като си траеме , ще ни ебат , това е П.П. За колегата отдолу - проценти няма

Коментар

Абсолютно съгласен съм че акта не струва нищо, а с наказателното постановление се казва каква да е глобата и колко точки да се вземат. Не твърдя обратното. Именно наказателното ако е под 50 лв. не можеш да обжалваш. Идеята ми е че не става толкова лесно да се занимаваш с куките както пише karal fiat. Така и не намерих какви точно са глобите ако караш със затъмнени предни прозорци.
                        FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

vsd написа:
                          Идеята ми е че не става толкова лесно да се занимаваш с куките както пише karal fiat. Така и не намерих какви точно са глобите ако караш със затъмнени предни прозорци.
                          Няма и да намериш , защото няма конкретна глоба за това нарушение , както и че не е конкретизирано като техническа неизправност ... от там гледаш чл. 185 от ЗДП ... но до тук сме с със закона , останалото е наредби , устни или писмени , които никой не ти показва на пътя и ти пишат акт , а според ЗДП си виновен до доказване на противното , така че оправия има , но има и нерви и размотаване

Коментар

Ясно. И аз мислех да затъмня малко предните прозорци, не за гъзария, а просто да не ми пече толкова силно слънцето. Изглежда няма да си струва занимавката обаче.
                            FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Grisha написа:
                              karal fiat написа:
                              За предните ти спират колата от движение като стой та гледай,не знам къде ги измисли тия 20лв
                              Спират от движение и за 25% отпред. Един познат беше пробвал с ’’не ми работят машинките за ел.стъклата и не мога да ги вдигна’’ естествено не проработи и едвам го пуснаха но та.ак с тва не бива
                              Brava 103HP
                              ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Коментар

Working...
                              X