ЗдравейтеИнтересува ме какъв е максимума на затъмняване с фолио на стъклата.На моето комби смятам да му затъмнявам стъклата на задните врати с най тъмното фолио.Мога ли да сложа и някакво фолио на стъклата на предните врати и ако може какво(колко процента?)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Затъмняване на прозорци - до колко е позволено?
Collapse
X
-
Колега на предните врати и на задния прозорец е забранено.Аз бях затъмнил задните врати и задния прозорец с най-тъмното,а предните врати с най-светлото но въпреки това отвън нищо не се виждаше.Може когато те спрат полицаи да си свалиш предните прозорци,за да не ги видят,и аз направих така и не ги забелязаха,но ми спряха колата от движение заради задния прозорец.
Коментар
-
m3xo написа:Колега на предните врати и на задния прозорец е забранено.Аз бях затъмнил задните врати и задния прозорец с най-тъмното,а предните врати с най-светлото но въпреки това отвън нищо не се виждаше.Може когато те спрат полицаи да си свалиш предните прозорци,за да не ги видят,и аз направих така и не ги забелязаха,но ми спряха колата от движение заради задния прозорец.
Коментар
-
kazan написа:А за да мине по гладко при проверка и установяване на затъмняване на предните прозорци ... дайте някоя идея какво остроумна реплика да кажем на господин ПОЛИЦАЙ за да не ни трясня акт. Хем да се посмеем ... хем да минем без глоба .. само с някои друг лев
Коментар
-
Колега не стават така тези неща. Като ти напишат акт, тъй като ще е под 50 лв. нямаш право да го обжалваш и на никой не му пука дали наистина си виновен или не. А и да тръгнеш да ги съдиш да не мислиш че ще стане нещо с едно дело. Ще ходиш 2 години по дела сигурно. А касова бележка не можеш да си искаш защото полицията не е АД или ООД. Ще си ти напишат акта и ходи се занимавай после. А и в закона за движение мисля че пише че нямаш право да затъмняваш задния прозорец. Давам само един пример. На колегата в Благоевград му написаха акт за това, че е минал по улица в която е забранено навлизането на камиони и мотоциклети. Само че колата беше Ситроен Берлинго. Колегата беше сигурен че като напише възражение акта ще отпадне. Да ама не, глобиха си го и точки му взеха. И за цялата работа се занимава 5 месеца и 100 пъти ходи в КАТ.EDIT:От ЗДПЧл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им. (2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.От правилника за прилагане на ЗДП Чл. 13. Забранено е поставянето на пердета на стъклата на предните врати и на задното стъкло. Допуска се поставяне на пердета на стъклата на задните врати само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.Наистина нищо не пише за затъмняване на задното стъкло, а само за перде. Обаче за предните си е ясно написано. Преди години си спомням, че пишеше и за задното но изглежда са го махнали.
Коментар
-
karal fiat написа:както и да го направиш за забраненото глобата е 20лв.ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
Задни странични и заден - позволено Предните и май и предния джам може до 12% - демек си става леко тониран.Може и повече да е затъмнен предния ама тва е само на новите автомобили който можеш да си ги поръчаш с силно тонирани стъкла.Като и при тях има до някакъв процент.И да за предни прозорци и предния джам си спират от движение.Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
vsd написа:Колега не стават така тези неща. Като ти напишат акт, тъй като ще е под 50 лв. нямаш право да го обжалваш и на никой не му пука дали наистина си виновен или не. А и да тръгнеш да ги съдиш да не мислиш че ще стане нещо с едно дело. Ще ходиш 2 години по дела сигурно. А касова бележка не можеш да си искаш защото полицията не е АД или ООД. Ще си ти напишат акта и ходи се занимавай после. А и в закона за движение мисля че пише че нямаш право да затъмняваш задния прозорец. Давам само един пример. На колегата в Благоевград му написаха акт за това, че е минал по улица в която е забранено навлизането на камиони и мотоциклети. Само че колата беше Ситроен Берлинго. Колегата беше сигурен че като напише възражение акта ще отпадне. Да ама не, глобиха си го и точки му взеха. И за цялата работа се занимава 5 месеца и 100 пъти ходи в КАТ.EDIT:От ЗДПЧл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им. (2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.От правилника за прилагане на ЗДП Чл. 13. Забранено е поставянето на пердета на стъклата на предните врати и на задното стъкло. Допуска се поставяне на пердета на стъклата на задните врати само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.Наистина нищо не пише за затъмняване на задното стъкло, а само за перде. Обаче за предните си е ясно написано. Преди години си спомням, че пишеше и за задното но изглежда са го махнали.
Коментар
-
Абсолютно съгласен съм че акта не струва нищо, а с наказателното постановление се казва каква да е глобата и колко точки да се вземат. Не твърдя обратното. Именно наказателното ако е под 50 лв. не можеш да обжалваш. Идеята ми е че не става толкова лесно да се занимаваш с куките както пише karal fiat. Така и не намерих какви точно са глобите ако караш със затъмнени предни прозорци.
Коментар
-
vsd написа:Идеята ми е че не става толкова лесно да се занимаваш с куките както пише karal fiat. Така и не намерих какви точно са глобите ако караш със затъмнени предни прозорци.
Коментар
-
Grisha написа:karal fiat написа:както и да го направиш за забраненото глобата е 20лв.Brava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар