От известно време умувам дали си заслужава да си купя алуминиевви джанти за Бравото.Проблема е, че нестандартното разтояние на болтовете 4х98 , силно ограничава избора и където и да отида имат най-много 1 модел 15"( 16" не искам защото гумата става прекалено нископрофилна за нашите пътища) Вчера обаче останах приятно изненадан от гуми центъра Диана, имаха точно каквото ми трябва и на доста приилична цена - 135лв. Остана обаче въпроса какви гуми ще отиват с тези джанти, избора е м/у 185/55/15 или 195/50/15. оригиналните са 175/65/14 та рекох 185 са по-близо до оригиналния размер, т.е по-добре, но в последствие се събраха мн аргументи в полза на 195 по 50 и те са:- по-добре прилепване към джантата, която е 6.5инча (165мм) широка (препоръчителния размер на гумата е от 20 до 45мм по-широка)- оказа се, че е по-масов размер => по-ниска цена от 185/55- когато гумата е една идея по-широка от джантата по-трудно ще се остъргва джантата в бордюри.- по-добра стабилност в завои (поради широчина, и по нисък борд => по-малко деформация)Та общо взето вече ми е ясно, че ще са 195/50/15. Порблема остава с марката, зашото нямам почти никакви впечатления.Ето го и избора:Гиславед FR Speed 606 - 91 лвСпортива FR Z50 81 лвEurotec ML600 81 лвFirestone TZ200 99 лвKleber Hydraxer 102 лвКormoran Gamma2 69 лвPirelly P500D 99 лвYokahama 108 лв Корморана е примамливо евтин, но пък по старата поговорка евтиното винаги излиза по-скъпо, се отказвам.Пирели ми се струват на добра цена за известна марка, както и Фаерстон и Клебер.. но нз, препоръчайте моля Какво бихте избрали вие при този избор ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за летни гуми ?
Collapse
X
-
Аз вчера си купих Gislaved FR Speed 606. Моят размер е 185/60/14 и през фирма ми излезнаха по 67 лева едната! Много четош за тях и хората са много доволни като гума. Мека е и не се усещат неравностите. За сега съм много доволен от возията, но за екстремно шофиране май няма да станат! Пък ме поблазни и цената в сравнение с останалите а и определено ще са по-качествени от Корморан, Барум и сие!Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар