Здравейте, колеги! Отново се включвам в тунинг темата. Та въпроса ми е, ако някой си има на представа, възможно ли е да се сложи разпределителен вал(всмукателен) на моето Браво от Фиат Купе 1,8? Казаха ми, че разликата е само в ъгъла на отваряне и че имал вариатор този от Купето. Та моята велика мисъл е, колко е трудно да се сложи на Браво 1,8 ГТ такъв вал и дали ще изкара съществена разлика в мощността. Знам, че начинанието е трудно, моля за сериозни и компетентни мнения Какво е нужно още да се направи и тоя вариатор свърза ли се с компютъра на колата? Благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на разпределителен вал на Браво GT?
Collapse
X
-
Това може да стане само и единствено с глава от купе защото вариатора се захранва с масло от главата през ел. клапан командван от компа. Колкото до командването на клапана ,то може да се направи много елементарно .Компа подава през реле захранване на клапана м/у 1800 и 4700 оборота.Взимай цяла глава и си готов ,управлението е елементарно,а ако искаш да се заиграйш малко повече то трябва да знаеш че твоя комп е еднакъв с моя и в клемореда му има извод за управлението ,един софт от купе или ремап с чипнат такъв и си с 131коня VFD . Много върви ,ама наистина много.
-
Ами отворите за охлаждащата течност, колекторите ще съвпаднат ли? Някой може ли да даде някакво сериозно четиво да видя размери на болтове и отвори да знам дали ще съвпадне? Това флашване в Габрово не знам кой може да го направи и ме притеснява тоя факт Трябва да си купя и кабел ама софтуера от къде ще го взема, линкове? Благодаря за инфото отново! За вървенето вървят, аз с мойто Браво на газ направих 210 и повече няма и да може Даже мога да кача клипа ако някой иска да се гордее :D
Коментар
-
Колега аз също се замислям за подмяна на главата на бравото с такава от купе. В един чуждестранен сайт четох, че става без проблем. За съжеление не можах да намеря тема с подробно описание, как се прави и дали има някакви проблеми. Блока на купето е същия. За това мисля, че всички отвори ще паснат. Остава проблема с клапана на вариатора. Обаче много трудно ще се намери глава от купе 1.8 или ще е много скъпа. С интерес ще следя темата. Успех.Bravo 1.8 16V GT ex.
Fiat Croma 1.9 16V mjet
Коментар
-
МЕМО ще ти продаде неговата, а той ще си купи от ламбо пффф...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар