аз вчера си направих едно рингче експериментално .... от понеделник отварям фара и започвам занимавката с диодите и очичките )) после ще сложа снимки .... само много си мисля за диодите че си взех едни бяха по 50 ст парчето ... а имаше едни други ама не се сещам какво ми каза продавачката 3.60 ли беха 3 броики или 7.60 .... ама светеха много силно ама като гледам снимклите на колегите то като стане прекалено силна светлината не ми харесва как седи ... щото то не се личи толкова че е кръг ... все пак ще седат вместо габарит .... не вместо късите
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Angel eyes
Collapse
X
-
chaikata написа:аз вчера си направих едно рингче експериментално .... от понеделник отварям фара и започвам занимавката с диодите и очичките )) после ще сложа снимки .... само много си мисля за диодите че си взех едни бяха по 50 ст парчето ... а имаше едни други ама не се сещам какво ми каза продавачката 3.60 ли беха 3 броики или 7.60 .... ама светеха много силно ама като гледам снимклите на колегите то като стане прекалено силна светлината не ми харесва как седи ... щото то не се личи толкова че е кръг ... все пак ще седат вместо габарит .... не вместо късите
Коментар
-
що не четеш всички отговори ... щото е по лесно да питаш нали .... отиваш в мосюбриколаж или практикер и си земаш курниз за перде ... мисля че така се водеше .... 6-7 лв .... 2x1метър са ... стигат и остават даже .... 4 съпротивления 1 килоом , 8 светодиода те са по 50 ст парчето ... тея дето аз ги зех ... може да ползваш отдругите ама те бяха на 12 волта ... тея дето съм писал по горе , поскъпите .... ако земеш от тях не ти трябват съпротивления ... обаче да ти препоръчам нещо ... отвори си фара и по него си прави ринговете щото после ще ти излязат криви сметките ... довечера ще снимам да покажа как станаха моите ...
Коментар
-
цялата идея от край до край с изпълнението ::: материали : 2х1метър пръчки (курниз за пердета от Практикер) 6лв 8 светодиода от едно магазинче до пожарната ... на кръстовището на авангарда в едно гаражче отзад - 4лв (за 8те) ((има и по силно диоди те са на 12 волта и са 7.20 - 3бр.)) там не ви трябват съпротивления мисля ... не съм особенно велик в токовете , бащами ми каза кое към кое да запоявам 4 съпротивления по 1килоом цена не се сещам някви стотинки пак бяха ... 3метра кабел .. 90ст.термосвиваема шлауфкаотворих си фаровете с пистолет за горещ въздух и нож ... (нагрява се болкита и с ножа с малко напън се отваря фара)нагряваите навсякъде и не прекаляваите много да не пръснете стъклото на фара ... и като махате щипките на фара махаите първо от пласмасата да не строшите ухото на фара ... после , чаша с диаметър горе долу да пасва на рефлектора на извивките ... загрях пръчките с пистолета и около чашата си направих извивката .... нарязах след това отвори с пила .... намазах с безцветен лак и залепих готварско фолио .... дупките за диодите са ясни , само че безцветен лак задължително там - запълва пукнатините и свети по ясно диода а и залепва за пръчката ... (доста време му трябва да залепне)... само да допълня , там където се виждат съпротивленията , преместих ги по кабела назад да не заемат място в фара ... за една вечер не залепва .... като си направите споиките кабелите ги залепих за пръчките с силикон ... термосвиваемата шлауфка е да се покрие диода в края ... като я нагрееш заспива по пръчката .... само че на мене ми беше синя и я лакирах с черен лак ... пръчките ги закрепих с тел за декоративната пласмаса в фара и им лепнах малко силиконец да не мърда съвсем ... а там където неможе да се сложи тел закрепих с месина ... после директно вързах на габарита .... при мене бяха син и черен кабел - синия беше + ..... и да не се чудите ако ги вържите обратно и не светнат ... съпротивлението пуска тока само в едната посока ... ако ги объркате не е фатално просто няма да светят ... загрявате пак болкита по стъклото и пласмасата и затваряте ... ако останат дупки , винаги има вариант с силикон ако не забравя довечера ще снимам по ясно да се вижда друго ако ви интересува питаите
Коментар
-
чайка,бате, от какво ти треперят ръцете бре? Направи по-убави снимки. Аз се надявам един ден да си приложа идеята на новото ми браво, когато му дойде ред. Гледам, попил си малко от идея ми. Щях да ти се изкефя повече, ако го беше направил така, както аз съм замисли. И така е яко, иначе. Браво за труда ти!NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
-
Браео колега Чайка,супер се е получило.Ето какво направих и аз след като ми остана време,само че моето е със диодните ленти и не съм разглобявал фара,понеже няма да го залепя като хората сигурно :D Та така в краен случай реших да ги лепна на капака и да светят към фара. Стана бързо а и мисля че е добреFiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар