Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за Пунто

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за Пунто

Скоро си взех Пунто 95 г. 1.1 л., като ускорение е добре, но след като стигне 150 км/ч стрелката залепя и не може повече (ясно, че двигателя е слаб) и въпросът ми е какво може да се пипне по него да се увеличи поне малко мощността (ако може малко по простичко да обясните защото не съм много навътре в нещата )

Колега аз ги хващам тея км/ч на 4-та? не знам на 5-та може да хване само 10-20 км. отгоре, но ми свърши магистралата и нямаше за кога
    Fiat punto 1,1
    Fiat bravo 1,6 16v
    Fiat bravo 2,0 20v
    Honda civic 1,5
    BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

Коментар

То и да "пипнеш" нещо по ДВГ.. ще трябва да ти го пипнат хора които разбират...Но за този мотор не виждам защо ти трябва да вдигаш 150+ .....Ако ти трябваше за скорост поне 1.8 16V или 2.0 20V HGT....
      Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
      Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

мда малко е глупаво(нищо лично) да вземеш 1.1 мотор 50-60 коня и да искаш да върви,как да върви тва малко моторче, аз ако си взема такава кола ще е само за добрия разход, така че колега радвай се на разхода и не я напъваи много много :D :D
        F.I.A.T-fix it again tomorrow xaxaxaxa

Коментар

Скромното ми мнение е следното:Щом 1,1 ти прави 150, като се има предвид, че от годините бая кончета са избягали, не се занимавай с глупости.Този мотор е за градско ИКОНОМИЧНО каране, не за гонки.Иначе е много държелив ама е малка душица...Осен това ако не знаеш 150 му е максимална скорост заводско!http://www.punto.hit.bg/teh.html
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Ще направя така както казвате ще се радвам на малкия разход на гориво докато събера някои лев за нещо по мощно

Коментар

valvolinem написа:
              Ще направя така както казвате ще се радвам на малкия разход на гориво докато събера някои лев за нещо по мощно
              колега сменяш разпределителния вал със спортен тоест с по остри гърбици. слагаш пълна инжекция, махаш катализатора славаг също и някой кадърно спортно филтърче и ще хварчиш!

Коментар

Ще хвърчи,ама това купенце не е за такива скорости... :D

Коментар

JacK`DanielS написа:
                  valvolinem написа:
                  колега сменяш разпределителния вал със спортен тоест с по остри гърбици. слагаш пълна инжекция, махаш катализатора славаг също и някой кадърно спортно филтърче и ще хварчиш!
                  ....и леко подсилване на купето,за да не се усуче нещо !!!!
                  Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

Разпределителният вал от 1,3 мотора може да се ползва, защото е с малко по-продължителни фази. Само че после ще трябва да се настрои впръскването на горивото, за да има пълен ефект.
                    sigpic
                    Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
                    475HP 11,5/1,9/191
                    YouTube

Коментар

Колега кой 1.3 мотор...Пунто МК1 нямат такъв
                      Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

Мисля че кабриотата са с такъв 1,3 ici ако се смени само разпределителния вал какъв ще е резултата?
                        Fiat punto 1,1
                        Fiat bravo 1,6 16v
                        Fiat bravo 2,0 20v
                        Honda civic 1,5
                        BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

Коментар

Този 1.1 трябва да е Fire и би трябвало да е с еднакъв корпус на разпределителния вал, като на 1.3, Уно примерно. Просто трябва да се проверят диаграмите на газоразпределението от сервизното ръководство, също и размерите на валовете и ще стане ясно.Предполагам към 60-тина к.с. ще стане мотора 1.1 с вал от 1.3. Другото, което трябва да се провери при монтажа е дали новият вал ще може да се зацепи с верни фази, като се ползва оригиналния белег на ангренажното колело, или ще трябва да се прави раздвижно.Още на времето като бях млад шофьор и ми викаше майстора, при когото ходехме (Застава 1.1 ’83 навремето беше чудо на фона на другите коли :D ) че ставала тая работа с валовете, ама така и не съм се захващал.Тоя мотор като база си е един и същ на всички модели.
                          sigpic
                          Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
                          475HP 11,5/1,9/191
                          YouTube

Коментар

Ако не се лъжа Selqatin беше слагал на неговото пунто валове от 1.2 май 75 к.с. но не мога да се сетя точно.
                            FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Working...
                            X