Скоро си взех Пунто 95 г. 1.1 л., като ускорение е добре, но след като стигне 150 км/ч стрелката залепя и не може повече (ясно, че двигателя е слаб) и въпросът ми е какво може да се пипне по него да се увеличи поне малко мощността (ако може малко по простичко да обясните защото не съм много навътре в нещата )
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за Пунто
Collapse
X
-
Скромното ми мнение е следното:Щом 1,1 ти прави 150, като се има предвид, че от годините бая кончета са избягали, не се занимавай с глупости.Този мотор е за градско ИКОНОМИЧНО каране, не за гонки.Иначе е много държелив ама е малка душица...Осен това ако не знаеш 150 му е максимална скорост заводско!http://www.punto.hit.bg/teh.htmlAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
valvolinem написа:Ще направя така както казвате ще се радвам на малкия разход на гориво докато събера някои лев за нещо по мощно
Коментар
-
JacK`DanielS написа:valvolinem написа:Ще направя така както казвате ще се радвам на малкия разход на гориво докато събера някои лев за нещо по мощно
Коментар
-
Този 1.1 трябва да е Fire и би трябвало да е с еднакъв корпус на разпределителния вал, като на 1.3, Уно примерно. Просто трябва да се проверят диаграмите на газоразпределението от сервизното ръководство, също и размерите на валовете и ще стане ясно.Предполагам към 60-тина к.с. ще стане мотора 1.1 с вал от 1.3. Другото, което трябва да се провери при монтажа е дали новият вал ще може да се зацепи с верни фази, като се ползва оригиналния белег на ангренажното колело, или ще трябва да се прави раздвижно.Още на времето като бях млад шофьор и ми викаше майстора, при когото ходехме (Застава 1.1 ’83 навремето беше чудо на фона на другите коли :D ) че ставала тая работа с валовете, ама така и не съм се захващал.Тоя мотор като база си е един и същ на всички модели.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар