Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли смисъл от чип за двигател 1.8 130 к.с.....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Има ли смисъл от чип за двигател 1.8 130 к.с.....

Първо да питам преди да пипна. Има ли смисъл/ефект/ от чип за двигател 1.8 130 к.с. и как да кача на около 150-160 к.с.

С нов двигател.
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

с турбина
      Power Under Pressure

Коментар

Турбо и чип,филтър,разпределителни валове,изпускателна нистема
        Bravo 1.6 16V

Коментар

ilio82 написа:
          Турбо и чип,филтър,разпределителни валове,изпускателна нистема
          то май откъм валове няма на къде. следва чип/софт/ и турбо.каква турбина мога да ползвам на тая моторетка?

Коментар

Май-май само си ланкате тука Колега,я кажи като сложиш турбина с каква електроника ще си управляваш мотора Второ,защо си мислиш че няма от къде да си намериш валове?Зависи колко пари ти се дават Изпускателната система е най-лесната стъпка от всички последващи.
            Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно

Коментар

ivanko_rs написа:
              Май-май само си ланкате тука Колега,я кажи като сложиш турбина с каква електроника ще си управляваш мотора Второ,защо си мислиш че няма от къде да си намериш валове?Зависи колко пари ти се дават Изпускателната система е най-лесната стъпка от всички последващи.
              май за променливото газоразпределение валовете са изтокани/поне така мисля, незнам и затова питам/ за присаждане на турбина доста трудно. чип ми се вижда най вероятното. изпусквателната система е най лесното.ако знаех ехеееее.незнам със сигурност и затова питам как?

Коментар

вяврвате ли на написаното най-долу и на графиката?http://fiat-barchetta-mondo.spaces.live.com/

Коментар

Колегата е прав. По добре една хубава изпускателна система от - до да диша както трябва + филтърче .Чип за мен лично на атмосферна кола не си струва... чип само за турбинираните зверчета.И аз искам да му сложа чип на уното , ама то моя комп е толкова зле че не става за чипосване...Валове колкото щеш и за каквото щеш стига пара да имаш. А промени ли се газоразпределенито е друга бира вече.
                  Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
                  IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
                  1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
                  2.Audi B4 1.6 (ежедневка)

Коментар

HCO написа:
                    Колегата е прав. По добре една хубава изпускателна система от - до да диша както трябва + филтърче .Чип за мен лично на атмосферна кола не си струва... чип само за турбинираните зверчета.И аз искам да му сложа чип на уното , ама то моя комп е толкова зле че не става за чипосване...Валове колкото щеш и за каквото щеш стига пара да имаш. А промени ли се газоразпределенито е друга бира вече.
                    Обясни го идеално.Мда ти с тоя Бош на Уното...Аз затук си махнах Кромата преди година и половина точно заради дървения Бош

Коментар

Ще го махаме тотално тоя Бош. До края на лятото живот и здраве ще сме със мега:DУното си има всички датчици , само 1 липсва МАР сензорче :D И тогава нуждата от чип е излишна :DРешавам днеска да е 90 кончета и да надува на 0.5 и готово , утре ми скимва да е 200 кончета и да надува на 1.2 и готово . Ама мегата си е сериозна инвестиция...
                      Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
                      IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
                      1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
                      2.Audi B4 1.6 (ежедневка)

Коментар

Извинявам се за спама,колега"HCO" ,като гледам подписа ти,можем ли да намерим една читава Гаретт Т3 да става за Фиатския 2.0 16 Турбо?

Коментар

Re: Има ли смисъл от чип за двигател 1.8 130 к.с.....

karal fiat написа:
                          Първо да питам преди да пипна. Има ли смисъл/ефект/ от чип за двигател 1.8 130 к.с. и как да кача на около 150-160 к.с.
                          Надявам се знаеш, че ако я направиш толкова силна атмосферка, това ще е за сметка на загубата на мощност в средните обороти.За тия 160 коня ( то може и 180 да стане за сметка на още по-слаби средни об.) дето ги искаш ще ти трябват много пари - за валове, пружини на клапаните, съответен чип, ще трябва да се сгъсти мотора с ковани висококомпресионни бутала.С тях ще си застрахован в обороти над 7500.Също и едни перформанс мотовилки или поне специални болтове за тях ще ти трябват, заради високите обороти, на които ще трябва да въртиш ако наистина ще и ползваш максималната мощност.Всичкото това значи да се хване някой, който се занимава с тунинг и да отдели много време за да тръгне колата както трябва.Със същата подобна сума ще можеш да изкараш доста повече турбо-коне, и вероятно колата ще е по-удобна за нормално ползване.Това бяха много скъпите варианти, с които колата ти ще стане поне тройно по-скъпа Сега по-нормалните :D Примерно с валове на Коломбо и Бариани ( около 700 евро) ще изкараш 10-тиня коня още, без да сменяш други неща вътре в мотора.Чип (за около 200 лв), голям конус филтър и прави гърнета може да ти дадат също близо 10 к.с.
                          sigpic
                          Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
                          475HP 11,5/1,9/191
                          YouTube

Коментар

Това вече е реален отговор. Досега съм налял около 1500 лв. за да я вкарам в ред. С тия валове и чипа достигам желаната мощност/150-160/, но имам едно питане. Запазва ли се вариатора на вала за да няма дупка в ниските обороти? реално сега си тръгва от около 2300 обр.p.s.: намерих инфо. за вариатора.

Коментар

Къде го намери това инфо
                              ТУНИНГА СТРУВА ПАРА! ДРУГОТО Е ..... МУНИНГ

Коментар

Working...
                              X