Вече си ми идол! :D Браво мисля, че това ще е първата такава кола в България. Седан ли е или комби? Аз много исках да направя комби но не намерих читаво с петак. Иначе идеята ми беше да сменя само карантиите и да си остане с оригиналния блок. Така нямаше да има занимавка с КАТ. За жалост не стана нищо от това което исках и сега карам 1.6 Но не съм се отказал! :D Чакам с нетърпение развитието! Успех!
KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
Land Rover Discovery 2.5TD '94
EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
EX: Fiat Regata 1.7D '84
Ае сега чак пък толкоз . Иначе и аз доста се интересувах за подобен проект, с цел да видя кво ми се пише, ма никой нищо не знаеше та сега "откривам Америка" Фиата е седан и утре или в други ден ще пусна снимки с вече монтирания в коша мотор. От снощи "дядо турбалан" е вече в коша на Фифи
Браво колега радвам се че си прихванал от моита критика Искам да те поздравя първо за добрата подредба на темата и наи вече за ЕНТУСИАЗМА Колкото до сложното забелязвасе че си ентусиаст и няма маи да го има това сложното за тебе Ам ко да ти кажа ще чакаме да я понасъбереш и да ги мерим с на ИЦИ типока Ако мислиш че ш ти доиде голям Типока ш та пуснем с на Иванко РС Дедъра УСПЕХ в начинанието
Браво колега радвам се че си прихванал от моита критика Искам да те поздравя първо за добрата подредба на темата и наи вече за ЕНТУСИАЗМА Колкото до сложното забелязвасе че си ентусиаст и няма маи да го има това сложното за тебе Ам ко да ти кажа ще чакаме да я понасъбереш и да ги мерим с на ИЦИ типока Ако мислиш че ш ти доиде голям Типока ш та пуснем с на Иванко РС Дедъра УСПЕХ в начинанието
Благодаря ти за добрите думи! Аз се броя за разумен человек и приемам критиките стига да са основателни и градивни! Ентусиазма няма нищо общо за съжаление със сложното в този проект Но ще се справим успешно надявам се! Ако пък докараме нещата до успешен край ще премерим естествено! Казвам го съвсем добронамерено - на русенските Типота много не им върви в Попово, но не е късно да има и обрати
Зацепването на зъбното колело с верига и болт /дясното на снимката/ към зъбното колело вътре в маслената помпа е челно - на натиск. Сега трудно ще го обясня и дано ме разбереш, но тази зъбчатка, която е с веригата е долепена към долната зъбчатка в маслената помпа, стегната е с болт към нея и толкоз. Няма шпонка, няма чоп, няма конус - стегнати са едната зъбчатка към другата Тази сглобка се охилавява, още и от това, че втората зъбчатка от маслената помпа - тази, от която се вижда само един двуграм се зацепва и движи балансиращия вал. Значи получава се така, че сериозните инерционни сили на балансиращия вал, тежащ сигурно над 1.5 кг. и въртящ се със 7000 оборота преминават през две зъбчатки стегнати една към друга, като към всичко това на целия този механизъм е гласувано доверие да прави налягане на маслото и да маже двигателя. Ако тези две зъбчатки - стегнати една към друга започнат да превъртат падат оборотите на помпата, пада налягането на маслото и пада и ДВГ - то! Какво е направено: Разпробити са с глухи отвори един срещу друг двете така куцо зацепени зъпчатки, и в този общ отвор бе сложен с уекичък натяг чоп, който здраво фиксира зъпчатките една към друга, след което те бяха стегнати здраво отново една към друга, но вече и с чоп! Дано да съм бил разбираем! На пръв поглед к"во толкоз една дупка и един чоп! Да ама не само разглобяването и сглобяването на помпата Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 После тези отвори, чопове този натяг на сглобката си е бая игричка
Ае сега чак пък толкоз . Иначе и аз доста се интересувах за подобен проект, с цел да видя кво ми се пише, ма никой нищо не знаеше та сега "откривам Америка" Фиата е седан и утре или в други ден ще пусна снимки с вече монтирания в коша мотор. От снощи "дядо турбалан" е вече в коша на Фифи
"Откривам Америка" е много правилно казано. :D Истината за тези машини е точно в Южна Америка и по-точно бразилия. Проблема е, че форумите им са на португалски мисля и трудно се разбира нещо. Но това е страната на Турбо Мареите. :D И повечето са комбаци, което още повече ме впечатлява. :D
KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
Land Rover Discovery 2.5TD '94
EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
EX: Fiat Regata 1.7D '84
Е не се обиждай, не съм го казал злонамерено.Наистина се кефя на големи коли турбинирани и да бягат яко А за мене Марийката си е шлепче било то седан или комби
"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
Е не се обиждай, не съм го казал злонамерено.Наистина се кефя на големи коли турбинирани и да бягат яко А за мене Марийката си е шлепче било то седан или комби
Разликата в кг. м/у браво HGT и Мареа 2000 20V е 80 кг. - пробвано .
мерси за инфото ще ми е от голяма полза като разглобя HGT-то !а как мислиш да зацепиш ангренажа, защото аз на скоро имах такъв проблем поръчах си скоби във "USAG" бяха към 120 лв., но не можаха да ми ги доставят незнайно защо и сега търся решение на проблема даже утре мисля да отида във сервиза и да видя какво мога да измисля по въпроса
Коментар