Tipo 1.4 карбуратор Може ли да се направи нещо с този двигател?? не че върви лошо ( на книжката си пише че е 72 коня а tipo1.4i е 70 ) Питам просто от любопитство ... пак не се знае как може да се вдигнат конете? катализатор нямам
Tipo 1.4 карбуратор Може ли да се направи нещо с този двигател?? не че върви лошо ( на книжката си пише че е 72 коня а tipo1.4i е 70 ) Питам просто от любопитство ... пак не се знае как може да се вдигнат конете? катализатор нямам
Най-достьпния и евтин вариант е увеличаване на главния горивен жигльор с 1-2 десети, динамиката чювствително се подобрява! Останалото е по-сериозна интервенция!
тая седмица ша ми трябва колата много ама след тва ще взема един фотоапарат и ще снимам какво разглобявам и ша ти пратя да видиш и да кажеш а много ли ще се увеличи разхода на гориво ? Всъшност не ме интересува щот аз сам на газ ама все пак ?
При газовата уредба карбуратора почти не играе роля (тоест работят само дроселните клапи) така че няма да имаш никаква полза от смяна на жигльорите...
Ама то имало "малка" подробност, колата е на газ!При работа на газ, естествено, че карбуратора е само за дроселиране и гориво не се консумира!При увеличаване на жигльора с тези стойности би трябвало да имаш леко покачване на разхода, но аз на практика не сьм го забелязал! Сместа се обогатява, но за сметка на това се отваря по-малко дроселовата клапа. Разлика може да има при по динамична езда, когато дросела е напьлно отворен през повечето време!
Добре де на газ е ама аз си я карам и на бензин!! знам че няма да повлияе на мощноста на газ ама като е по страмен пътя или като ме ухапе "бясното куче" си щтракам на бензин и изчезвам за тва става вапрос.
абе не си ли нещо в грешка, в дебелите книги пише, че мотора е 78 коня, поне за моята модификация де.
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
тц несъм : ) аз нямям дебела книга имам една млака дето беше в колата при нейните документи и тя е за типо 1.1 1.4 1.6 и 1.9 дизел . та там видях е точно 53 киловата и в митническата декларация е същото . ама може да има и друга модификация щото приемрно на 2.0 16v (най - бурзата кола която съм карал) пише в нейната книжка - двигател- нестандартен
Добре де на газ е ама аз си я карам и на бензин!! знам че няма да повлияе на мощноста на газ ама като е по страмен пътя или като ме ухапе "бясното куче" си щтракам на бензин и изчезвам за тва става вапрос.
отвори кранчето на газта ... ше тръгне повече ... от там се започва с тунинг-а на газ.така наречения стипчав-сметко-цицио-рейсър ...кво лудо куче кво изчезване вееееееее :Dхехе
и все пак от въпросната интервенция в какви граници се вдига разхода
мноо малки ... имай предвид че всеки тунингист пита първо в тунигн фирмата ... колко ще му се вдигне разхода след като сложи тези бели коне в колата си. и хората са го измислили да е йовтену и икономично. :D
Колега, иди си пилни главата малко. Аз така направих на моето Уно.Пробваи да си сложиш спортен филтер. Само не съм сигурен как се слага на карбуратор. Ако узмислиш как пиши.
Коментар