Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чип тунинг на Браво TD100 или какво ми предложиха PSTUNING

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Чип тунинг на Браво TD100 или какво ми предложиха PSTUNING

До преди час и нещо бях в офиса им и обсъждахме какво може да се направи по моята кола. Става дума за Браво ТД100. Предложенията на фирмата бяха два варианта. Първият беше монтирането на "Power BOX", при който софтуерът не се променя, а самият се съдържа в "мощната кутийка". Вторият е промяна на софтуера посредством чип тунинг. След дълги обяснения от тяхна страна стигнах до извода, че чип тунингът ще има по-голям ефект, а ето и какво обещават те:Оригинални параметри:Мощност в конски сили при 4000 оборота - 100Въртящ момент в нютон метри при 1500 оборота - 200Максимална скорост в км/ч - 185Ускорение 0-100 км/ч - 10.8 секундиРазход на гориво в литри за 100 км извънградско - 5.4Параметри PSTUNING:Мощност в конски сили при 4100 оборота - 130Въртящ момент в нютон метри при 1500 оборота - 266Максимална скорост в км/ч - 200Ускорение 0-100 км/ч - 9.6 секундиРазход на гориво в литри за 100 км извънградско - 5.1Цената на чипването струва 699 лева ( на поуър бокса - 900 ), като софтуерът не е техен, а на немска фирма. В цената се включва монтажа и 5 години гаранция, плюс оригиналния софтуер на колата като при мое желание може да бъде възстановен по всяко време. Гарантират също, че няма никаква опасност за която и да е част на колата ако, разбира се, не стои постоянно в червения сектор оборотомера. За мен цената е със 100 лева надолу благодарение на препоръката от техен човек.Питането ми е заслужава ли си и цената не е ли много висока ? Какво да очаквам след евентуалното чипване ? Моля, за най-откровени отговори, защото много си харесвам количката и искам да си я направя да върви хубаво. Целта, поради която потърсих фирмата за чуп тинунг е намаляване на разхода и изместване на нютон метрите в ниските обороти, а не мощност. Какво сте чували за ПСТУНИНГ и собственикът и Петър ??Мерси предварително !Премествам темата в "Тунинг"Модераторски екип на fiat-bg.org
    www.CarProfi-BG.com
    Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
    Зареждане и ремонт на автоклиматици.
    Най-атрактивните цени в София!

колега, на мен ми казаха, че тд100 няма компютър, така че не знам къде ще го боднат този чип
    A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
    e30 forever!

Коментар

м да и аз съм със същият двигатели наистина няма компhttp://www.digitaltuning.bg/ето надникни тук да видиш че в каталога не им излиза TD 100 иначе наистина добре звучи
      Fiat Brava
      Volkswagen Golf
      и тия три неща

Коментар

Ами в техните каталози тд100 се подвизава като JTD100cv За едно и също става въпрос.
        www.CarProfi-BG.com

Коментар

JTD 100 и TD 100 са коренно различни двигателиаз лично не бих се доверил на такива маистори който не знаят че има разлика TD 100 се монтира от 95 до 2000 година спред ауто дата а JTD 100 само 2001 и 2002 година пък и всички знаем каква е разликата м/у TD и JTD common rail :36_2_46
          Fiat Brava
          Volkswagen Golf
          и тия три неща

Коментар

Хмм сигурно, но след като 50 пъти му повторих на момчето в офиса да не се бърка и, че моторът е тд100 той каза, че и такава са правели и няма проблеми и му е ясно за разликата между двата мотора... Ще чакам някой друг да се изкаже...
            www.CarProfi-BG.com

Коментар

мда бяха сложили линк за една фирма - същите показатели става след чип-а Цената пак беше солена....Съвет - тия дето ще чипват при КГБ от алфа форума да питат и за тд100 Чипа им за жтд е 250 кинта май..Ако догодят такъв на тая цена и за тд-то са златни Иначе брат не си заслужава толкоз пари - разхода докато го избиеш си смениш колата , и са за 66нм отгоре да ти правят гъдел толкоз пари няма да дам...250 кинта давам
              Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
              Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
              Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

при Петко (KGB) работата не става с чип..а по тематамисля че са се объркали момчетата
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Този линк си го запазих от пост във форума Сатава дума за POWER BOX http://cement1000.hit.bg/

Коментар

Бегай от тия. Или верно са се объркали или въобще не знаят за какво става въпрос.
                    Bravo 1.6 16v

Коментар

За да не стават грешки и да се пишат щуротии... TD100 има комптютър, но не може да се тунингова заради спецификата на мотора, по-елементарен е спрямо комън-рейл двигателите. При тях компютъра управлява доста повече неща.
                      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Знаех си аз, че трябваше да си взема жтд двигател Ами още един път ще говоря с тях дали нещо не са се объркали и ще му мислим. Май така и така като гледам колата ще я оствя в Лукас да и направят една хубава центровка и всичко да сменят по горивната система и така да си остане... Благодаря на отзовалите се.
                        www.CarProfi-BG.com

Коментар

мани недеизнаеш колко ти струва помпичката
                          Fiat Brava
                          Volkswagen Golf
                          и тия три неща

Коментар

http://www.autotechnics.be/index.php...mid=48&lang=fr http://www.powerchips.eu/puce-powerc...20100CV&no=372
                            Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                            Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                            Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

nasty написа:
                              http://www.autotechnics.be/index.php?option=com_content&task=view&id=236&Item id=48&lang=fr http://www.powerchips.eu/puce-powerc...20100CV&no=372
                              Хех... щe ми обясниш ли, как става тази работа при положение, че компютъра при ТД00 управлява само предверението на мотора и някой-друг клапан? Тук май пак става въпрос за грешка.
                              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
                              X