Dodo 155 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чип тунинг за jtd (Remap) - записване за смяна на софтуера
Collapse
X
-
-
Имах идея да се чипвам... но като чета, че никой не дава наистина реални данни..., според мен Стефан Хаджов ако не е прав за всичко друго е прав за едно нещо "Човек трябва да е подготвен за това, което иска да получи срещу парите си"Все пак 300 лв. са си 30% Ако беше цената 890 лв., чудно 89% ли щеше да е увеличението на мощността...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Колега какви реални данни искаш. Поведението на колата всеки си го приема различно - какво реално искаш да чуеш. Колата ми не може да качи баира и тръгва надолу - сега доволен ли си от реалното ми мнение. Хората си написаха мнението, всеки както си го приема за него. Пак ще напиша моето мнение - колата е много по-приятна за каране и това го потвърдиха и трима приятели, които я караха, при това никой от тях не е фен на фиат, и то никак, но си признаха че им харесва много. Да колата не излита на първа, а на втора не съм в орбита около Земята, но върви много по приятно и ускорението, което имам на 4 и 5 предавка е много по-добро. И още нещо - почти никой, който си е сменил софтуера не е писал никъде проценти и стойности, хората, които сменяха софта също не казаха "сега става 130 коня". Също както ние си "държим" според вас на тези 30 %, по същия начин вие си държите че полза няма никва. Ми като няма не си сменяйте софта и това е. Никой не ви кара на сила. Но вече разбрахме мнението ви, като искам да подчертая, че само Стефан Хаджов е аргументирал неговото, за което аз лично му благодаря и уважавам, но спрете да пишете по хиляда теми за тея чипове. Вече се бъркам къде да чета. Тази тема е за записване за смяна на софтуер. Има няколко други където ги обсъждаме нещата. Ще си пусне някой форума след година и ще се чуди човека, кое да чете. Какъв е смисъла да прехвърляме спора тук. Оги е писал някакви цифри - ми искал е, писал е. Всеки си има глава на раменете да си прецени за него. И стига с тези иронични забележки, това си е чист спам за мен.
Коментар
-
Аз се присъединявам към колегата. Колата е много по-пъргава на 3-та, 4-та и 5-та. На 1-2 не се усеща толкова, може би защото са къси. Така или иначе, дори с 2 к.с. да се е вдигнала мощността, а ако ще и въобще да не е, а мен колата много повече ми харесва така. Склонна съм дори и да харчи повече! И стига вече с нападките. Решили сме, направили сме го и това е!
Коментар
-
Оги честит Чип И моята е така попушва яката като я натисна до ламарината рязко.Педала на газта реагира на най-малкия допир нали?Тук, който седне в колата ми казва, че реагира като бензинка А пъргавината .... си е просто кеф!"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
Честито на всички колеги,които са си направили чиптунинг и дано да сте доволни.Имам молба след време, всеки да сподели след няколко измервания /за да е по точно/какъв експлоатационен разход е получила колата след промяната като е желателно да се ползва същия стил на кормуване.Интерисувам се от любопитство,защото и аз имам впечатления от мои познати за да съпоставя резултатите.От изказаните впечатления след чипа,предполагам че сте се уверили,че резултатите са доста далече от рекламираните графики в началото на една друга тема от където тръгна спора.Някои колеги може да са се засегнали от моите настойчеви коментари и от това,че мнението ми не съвпада с тяхното за което се извинявам.Поздрави на всички.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Честито на всички колеги,които са си направили чиптунинг и дано да сте доволни.Имам молба след време, всеки да сподели след няколко измервания /за да е по точно/какъв експлоатационен разход е получила колата след промяната като е желателно да се ползва същия стил на кормуване.Интерисувам се от любопитство,защото и аз имам впечатления от мои познати за да съпоставя резултатите.От изказаните впечатления след чипа,предполагам че сте се уверили,че резултатите са доста далече от рекламираните графики в началото на една друга тема от където тръгна спора.Някои колеги може да са се засегнали от моите настойчеви коментари и от това,че мнението ми не съвпада с тяхното за което се извинявам.Поздрави на всички._______
146 JTD
Коментар
-
Аз преди и след чипосване не мога да кажа разход, защото колата я купих с чип.Извънградско ми даде 6.6/100 с пуснат климатик и скорост по магистралата 130км/ч.В града лятото пак с нон стоп включен климатик ми даде 7.7/100.П.П. Разхода съм го мерил пълен тръгвам и напълних като пристигнах на морето."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
Наистина, на човек, който не е виждал нещата с очите си, а само говори от теорията, трудно би му показал как стоят нещата...едит - не мога да си изтрия мнението - сори.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Колеги моля ви , нека спорът не се пренася и в тази тема Разходите задължително ще бъдат обявени, няма начин Колкото до графиките бих нарисувал една графика която ще показва какво е моето усещане за въртящ момент и мощност, но ще е реална колкото е реален полуфинал за Рома в ШЛ , примерно. Първо пвечателние за разхода, на база изминати километри и показания на уреда на таблото - разхода не е по-голям със сигурност, но ще видим накрая на месеца, на колонката. Но този метод е крайно неточен.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Някои колеги може да са се засегнали от моите настойчеви коментари и от това,че мнението ми не съвпада с тяхното за което се извинявам.Поздрави на всички.
Коментар
-
trustworthy написа:Stefan Hadjov написа:Честито на всички колеги,които са си направили чиптунинг и дано да сте доволни.Имам молба след време, всеки да сподели след няколко измервания /за да е по точно/какъв експлоатационен разход е получила колата след промяната като е желателно да се ползва същия стил на кормуване.Интерисувам се от любопитство,защото и аз имам впечатления от мои познати за да съпоставя резултатите.От изказаните впечатления след чипа,предполагам че сте се уверили,че резултатите са доста далече от рекламираните графики в началото на една друга тема от където тръгна спора.Някои колеги може да са се засегнали от моите настойчеви коментари и от това,че мнението ми не съвпада с тяхното за което се извинявам.Поздрави на всички.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
ogi28b написа:Stefan Hadjov написа:Някои колеги може да са се засегнали от моите настойчеви коментари и от това,че мнението ми не съвпада с тяхното за което се извинявам.Поздрави на всички.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар