Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да вдигна мощността на Фиат Брава JTD?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Има друг моменент. Както всички знаем колите излзиат от завода с леко ограничени възможности. Примерно на 90%от възможностите си. Като се сложи чип двигателя се натоварва на 100%. От там идва покачването на мощността. Като го чипосаш и си го караш нормално, а не като бензинова (на изключвател) нямаш проблеми. Проблема идва когато почнеш да се дърпаш със всеки 2-ри и да му пълниш километража. Напълно нормално явление
    Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

nasty написа:
      Ми намира двигател 1.9 жтд 110 коня и чипосва - чипа дига до 35% - към 30 коня става 140 и си е изпълнил целта
      Когато вдигнеш с 30 к.с. мощноста на двигателя с чип ми се обади на ЛС да дойда да ги измериме.............

Коментар

Колега това иронично ли го казваш, защото наистина са там някъде стойностите.
        FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

и каде мога да го сложа?и колко пари е

Коментар

damegruev написа:
            В Екстрийм Тунинг има хубави чипове. Даже има чипосано Браво на което можеш да се повозиш, да прецениш и да решиш дали те устройва.
            Alfa 33 1.5 '85
            Alfa 33 1.6 SW '92

Коментар

damegruev написа:
              Ето и линк къде е точно сервиза http://clubalfaromeo.com/forum/viewt...=10814Само че се намира в София. В този сервиз са чипосани доста италианки с всякакви мотори - бензинови и дизели, досега проблеми и оплаквания няма.
              Alfa 33 1.5 '85
              Alfa 33 1.6 SW '92

Коментар

Мерси много.

Коментар

Kimi_Raikonen написа:
                  Повярвай ми- няма дизелак, който да бие Браво 2.0 HGT 20V на дръпка. :D :D :D
                  HGT-то ако е сток колко залагаш, че ще го опраскам?1.9 на Браво/а с променен съединител, тоест механично двигателя си остава същия с много агресивен чип може да го изкараш до към 160-170кс.Тогава дай едно ХГТ насам да видим какво би станало Ама тук вече навлизаме в излишни спорове...Ето ти едно стандартно агресивно чипче на 1.9 150кс. Засечи времето от 0 до 140 после на едно ХГТ и сравнявай Всеки знае как върви едно Типо 2.0/16 и едно ХГТ. Да кажем, че са еднакви (Типото и ХГТ-то). Типото до 140 е за около 16.5-17 сек.Това агресивно чипнато Браво е на 14 сек. Прави си сметката къде ще бъде ХГТ-то през това време...http://www.youtube.com/watch?v=WnbI6QNkh4Y
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO а ти имаш ли представа от къде може да се намери този софтуер от клипчето.
                    FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                      nasty написа:
                      Ми намира двигател 1.9 жтд 110 коня и чипосва - чипа дига до 35% - към 30 коня става 140 и си е изпълнил целта
                      Когато вдигнеш с 30 к.с. мощноста на двигателя с чип ми се обади на ЛС да дойда да ги измериме.............
                      Кажи си телефона след някаде два месеца ще ти се обадя
                      Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

vsd написа:
                        BO а ти имаш ли представа от къде може да се намери този софтуер от клипчето.
                        Ти вече си говорил с Петко - КГБ.Ако искаш много агресивен чип, той ще ти го направи, не му бери грижа. Ще ти го докара до към 150, яко дърпа, ама трябва вече да му пазиш съеденителчето, ако го оставиш оригиналното.Иначе пазиш, не го настъпваш много, и като мине 2600-3000 оборота вече може да го настъпваш колкото ти сърце позволява :P п.п. До колегата, който се съмнява, че 30кс само с чип няма да ги постигнеш, цитиран в горния пост.Точно леко агресивна чипирана диаграма, реална мога да намеря.Преди чип-а - 94кс върху колелата. След чип 130кс върху колелата. Което както и да го погледнеш са си точно 36кс
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Колеги чипът наистина би помогнал доста в случаят за 1.9гтд но при добро желание от страна на собствениците могат да добавят и един хубав спортен филтър и ще постигнат приличен ефект.
                            На мъж които знае как да чука винаги ще му отворят

Коментар

Аз съм се погрижил вече за филтъра. Чакам чипа с нетърпение
                              FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Като се видим, ще те питам за тоя "спортен" филтър дето му викате, иначе май трябва да пипна тук там по мойта кола, за да знам че всичко е наред. Например не съм сигурен че дебитомера ми работи добре, защото кутията за въздушния фиултър се държи на 1 болт, и вероятно смуче боклуци, които цапат дебитомера, и по-лошо - влизат и по-навътре сигурно... И горивен филтър мисля да сменя, заедно с въздуховия, че не е сменян поне от 12К км.

Коментар

Working...
                                X