Колеги, за тунинговане на 8 клапановите двувалки сериозно предимство е това,че тези мотори лесно се намират употребявани и са на поносими цени. От друга страна не всеки би експериментирал сьс собствения си двигател. Друго предимство е липсата на ECU, като за начало. Така, че алтернативата е добра. Между другото как си представяте FIAT126P с 1.8/16v , вьзможно ли е ???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Tuning Fiat/Lancia книга
Collapse
X
-
hit-ko написа:... Между другото как си представяте FIAT126P с 1.8/16v , вьзможно ли е ???Tipo DGT, 1.6 DOHC
Коментар
-
Re: Тунинг
Mitko написа:street_vagabont написа:Колко струва? Кеш, лизинг ?минимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения
Tipo 1.4 карбуратор 350 000km без ремонт на двигателя. По последни данни-вероятно достоверни, но не 100%, май километрите са 250 000км.
Коментар
-
Mitko написа:WhitePower написа:аз пак не мога да достъпя този линк не бачка
Коментар
-
dee1bg написа:Нещо хич не успявам да сваля ремонтния каталог и за Tipo Има ли начин да ми го пуснеш на мейла заедно с тунинг книгата?Предварително благодаря....И все още чакам да черпя бира))
Коментар
-
Ами полирани всм. канали,отнемане от горната повърхност на клапаните,до достигане почти до контактната ивица(имаше около 1мм "изишък" особено на изп. кл.).Всмук. клапани са скосени с фаска 30град. под контактната ивица и горната им повърхност е шлайфана винтово със шлайф камъче и леко омекотена със шкурка "таралежка" ,пак спираловидно.(клапана се върти на мин.об. и с втора дрелка се шлайфа на макс. об.).Главата е отнета 0.6мм сгъстяването е 11.4 :1.Намерих реалната горна мъртва точка, оказа се с 3 град. по-напред на маховика.Маховика ми е олекотен с 2.3 кг. преди половин год. когато си сменях съединителя. Сигурно другата седмица ще я меря с Г тек (на едни приятели).
Коментар
-
Над контактната повърхност нямам фаска ,защото направих отнемането на излишния материал плавно (по-добрия вариант) със сферично камъче-шмиргел диаметър 20мм на дрелка(клапана се върти на мин. об.).Много внимателно,да не се засегне фаската.След това се припасват в леглата.Съжалявам ,че от Русе няма да можем да дойдем.
Коментар
-
Поздрави на всички.Искам да попитам имали начин и аз да получа тази книга,защото не мога да я изтегля от дата.бгИма ли я качена някаде другаде за да я изтегляПС:Ако някой я има и има желание да качи книгата в някой торент тракерПС2:Благодаря предварителноНа вторият път успях да изтегля книгата(първият път на около 15% ми изписа,че фаила е повреден)Fiat Ritmo Abarth 105TC
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар