Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли да се направи тунинг с тези материали ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Може ли да се направи тунинг с тези материали ?

Гледах ,че един французин правеше bodywork на една алфа с таз пяна за уплътняване на дограма.Стана ми интересно дали може да се ползва примерно да си направя нещо с нея и отгоре да я китосам.Дали ще стане? Вие как мислите... Примерно нещо ,като това на стоповете на това браво.
    Прикачени файлове

НЕ това върху стоповете с пяна няма да можеш да го направиш. Това е пластмаса. Може да си купиш 2 парчета пластмаса, да ги изрежеш, боядисаш и залепиш. Това което си видял, че се прави с пяна за прозорци е аматоьрска работа. По-хубаво става със няколко слоя смола. Пяната може да използваш за малки фуги и дефекти които евнтуално си допуснал при отливането или обрабтката на калъпа за брони/прагове. Неможе от пяна да изградиш цяла броня или праг. То може но няма да стане красиво ще е на бабунки и при съвсем лека интервенция от бродюр или по-едро камъче ще се нацепи боята и пяната. Не че като си направиш броните от смола пак няма да се нацепи, но ще е малко по-издържливо.
    Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

От пяна не се изработват елементи..И аз много съм чел за тези тунинг фирми който ползват пяна, но не я ползват за изработване на самия елемент, а се използва за изработване на калъп върху който ще отлеят готовия елемент от смола и стъкломат! И аз така си правя една задна броня, но така и не остава време да я довърша... просто се прави модел от пяната тъй като може да се оформи всякаква форма с пяна и като изсъхне пяната се дооформя и се получава готовия елемент от който може да се отлее вече с смолата... А тези неща по стоповече може да ги направиш от полиестерна смола, стъкломат(ако нямаш става с разтегателен плат). Но трябва да си сигурен в успеха и да нанасяш върху стопа за да се получи точно... А има и отделител с който след като си намазал върхи стопа, смолата при изсъхване може да се отдели от стопа без да има последствия, но по добре остави това на някой който разбира от тези неща или си ги купи от някой тунинг магазин, ама за бравото най-добре стоят леко затъмнени стопове

Коментар

Аха мерси за инфото ... И все пак мисля да пробвам , пък ако не стане - здраве да е П.С:Относно това за пяната тоя ,който гледах наистина правеше просто формата с нея и отгоре слагаше слоеве стъкломат и китове и др.

Коментар

MrElectro написа:
          Аха мерси за инфото ... И все пак мисля да пробвам , пък ако не стане - здраве да е П.С:Относно това за пяната тоя ,който гледах наистина правеше просто формата с нея и отгоре слагаше слоеве стъкломат и китове и др.
          Kолега ти хубаво си гледал тая тама НО...1.Тази пяна не е за прозорци !!! Това е самоналивна пяна която за да се хване на ламарината трябва да има едно като портативно скеленце на нея и да се налее отгоре.Тази пяна е от 80 лв нагоре и то (1 Л.) за такова нещо ти трябва поне 20 - 30 кила...2.Ако не си забелязал в тая тема снимките...След като направи форми човека намаза пяната с едно бяло нещо... (това е ГИПС).Той се маже защото смолата вдига много висока температура докато съхне и ако го намажеш директно само ще се свлече пяната и ще иде зян...3.Не си наясно кое е Стъклопласт и Стъкломат... ( едно и също са)4.След като се наложи горе споменатия гипс трябва да се изшлайфа фокато не стане гладка повърхността за да може да се нанесе смолата...5.Когато нанесеш смолата и съкломата те не се слагат ЕЙ така а се взима под предвид какъв е стъкломата и колко слоеве позволява да се нанесе...6.Ако се опиташ да направиш формата и тя да стане поне поносима трябва да имаш отделител... За да може да махнеш направения от теб Калъп и вече след това да изливаш наново за да напразиш самото изделие което искаш да монтираш...Имай предвид че това което искаш да направиш е калъп... След това идва още една част която е по трудна но няма да обяснявам...Смятам че ме разбра добре и не пробвай да си съсипеш колата преждевременно Поздрави от FeNs TuNinG CeNteR

Коментар

Е .. Тогава няма да пробвам :D Абе гледам ,че всички французи сами си правят всичко, та рекох и аз да пробвам ..Явно никога няма да ги стигнем тея европейци

Коментар

И тук може да си направиш сам но трябва да имаш ИЗЛИШЪК от пари и доста време и нерви

Коментар

Ето за такава пяна ставаше дума ...

Коментар

А иначе можеш ли да ми посочиш някакъв заместител, който може да се моделира лесно?Просто да ме ориентираш, че искам да направя нещо сам по тая кола , нещо с което да подобря вида и или поне на мен да ми харесва това,което съм направил сам.

Коментар

Има още един вариант,но е същото като с пяната... Правиш формата ,зимаш и калъп и после правиш изделието..Говора за Специален вид ГЛИНА която се намира също трудно , но поне е по ефтина...Има я на две места в Сф .. Прави му сметка къде ще я търсиш...

Коментар

Бях замислил страхотни работи , но .. Явно няма да стане

Коментар

MrElectro написа:
                        Бях замислил страхотни работи , но .. Явно няма да стане
                        И аз едно време бях измислил доста работи за мойто браво ако си гледал темата но ... В БГ има малко хора които са на ти с тези неща, а и материалите трудно се намират и са цифри...Доста време трябва да четеш теми и да учиш докато направиш нещо сам...Аз от доста време се занимавам с това и все още не мога да кажа че всичко знам и мога...Това се учи доста дълго време, но само с четене не става ...С мойто браво колко мъки видях и пак неможах да го направя, а и след като ме удариха вече не виждам смисъл...Сега седи на ОМВ "Резбарска" от 1 месец вече и чакам едно момче да се върне в София и да ми дава 3000 лв., както е ударено и да го взима...Толко пари хвърлих по него, че не ми се говори...Но човек се учи от грешките си П.Ц. Ако искаш разгледай темата ми за мойто Браво и зачети малко http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=19650

Коментар

Редовно висях в нея Много му се кефех и исках да го видя с Ламбо вратите , ама ... Много шибано тъй , толкоз пари и труд наля в него и накрая ... Шитня си е Пожелавам ти успех занапред

Коментар

Working...
                          X