Гледах ,че един французин правеше bodywork на една алфа с таз пяна за уплътняване на дограма.Стана ми интересно дали може да се ползва примерно да си направя нещо с нея и отгоре да я китосам.Дали ще стане? Вие как мислите... Примерно нещо ,като това на стоповете на това браво.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли да се направи тунинг с тези материали ?
Collapse
X
-
НЕ това върху стоповете с пяна няма да можеш да го направиш. Това е пластмаса. Може да си купиш 2 парчета пластмаса, да ги изрежеш, боядисаш и залепиш. Това което си видял, че се прави с пяна за прозорци е аматоьрска работа. По-хубаво става със няколко слоя смола. Пяната може да използваш за малки фуги и дефекти които евнтуално си допуснал при отливането или обрабтката на калъпа за брони/прагове. Неможе от пяна да изградиш цяла броня или праг. То може но няма да стане красиво ще е на бабунки и при съвсем лека интервенция от бродюр или по-едро камъче ще се нацепи боята и пяната. Не че като си направиш броните от смола пак няма да се нацепи, но ще е малко по-издържливо.Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!
-
От пяна не се изработват елементи..И аз много съм чел за тези тунинг фирми който ползват пяна, но не я ползват за изработване на самия елемент, а се използва за изработване на калъп върху който ще отлеят готовия елемент от смола и стъкломат! И аз така си правя една задна броня, но така и не остава време да я довърша... просто се прави модел от пяната тъй като може да се оформи всякаква форма с пяна и като изсъхне пяната се дооформя и се получава готовия елемент от който може да се отлее вече с смолата... А тези неща по стоповече може да ги направиш от полиестерна смола, стъкломат(ако нямаш става с разтегателен плат). Но трябва да си сигурен в успеха и да нанасяш върху стопа за да се получи точно... А има и отделител с който след като си намазал върхи стопа, смолата при изсъхване може да се отдели от стопа без да има последствия, но по добре остави това на някой който разбира от тези неща или си ги купи от някой тунинг магазин, ама за бравото най-добре стоят леко затъмнени стопове
Коментар
-
MrElectro написа:Аха мерси за инфото ... И все пак мисля да пробвам , пък ако не стане - здраве да е П.С:Относно това за пяната тоя ,който гледах наистина правеше просто формата с нея и отгоре слагаше слоеве стъкломат и китове и др.
Коментар
-
MrElectro написа:Бях замислил страхотни работи , но .. Явно няма да стане
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар