Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет за Пунто 1.1 94г

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съвет за Пунто 1.1 94г

Здравейте.Преди два дни си купих Пунто 94г. 1.1 Колата макар и стара е в перфектно състояние. Бордо, но не стандартното бордо, а малко по-светло. Вероятно е гаражна, защото боята е перфектна - няма драскотини, няма грам ръжда, няма удари, интериора е все едно от завода. Абе с една дума - кукла е. На 98 000км по километраж. Двигателя изглежда перфектен.От към екстри е напълно стерилна. Няма грам екстра. Няма централно, няма ел стъкла или огледала, няма хидравлика - нищо няма.Смятам да и придам малко индивидуалност и ще започна от интериора, защото паричките са ограничени. Проблема е че съм лайк в областта и ми трябват съвети. Евентуално проблеми с които може да се сблъскам, какво да не правя и т.н.Като за начало смятам да направя следното:- Топка за скоростния лост - но ме наплашиха че се изронвала резбата, скоростите после не влизали и т.н. Има ли такова нещо?- Бели километражи със синя светлина.- Облегалки. Стандартните са като на Вартбург - много грозни и не се вписват изобщо. От какъв друг автомобил са съвместими?- Неон под мрежичките на тонколоните на плота отзаде.- Мислех си за спортен волан, но също ме наплашиха.- Лети джанти - 13 или 14 цола.- Спойлер на задното стъкло (вежда му викам аз)Та май за сега това е. Казвайте ако сте се сблъскали с някакви проблеми при такива промени. А ако има някъде някакво упътване което да си сваля от нета - как се разглобява всичко по интериора, ще е супер.Аз съм от Варна, между другото - ако някой знае хубав магазин за такива бъзикни или пък тунинг център, в който да правят такива промени кажете къде е.

Колега първо честито. А после предполагам цвета е като на моя пунтар гледам, че си и от моя кв. недей се занимавай с тея неони и седалки и тн. ако искаш да променяш нещо по колата първо я въведи в сток вид провери дали всички лампички светят всички пластмаски са на мястото си. След това централно + аларма можеш да си сложиш и ел стъкла ама става малко по скъпо. Предполагам че нямаш оборотомер а имаш часовник според мен е по - добре вместо да търсиш седалки да си сложиш едно табло с оборотомер предполагам втора употреба ще е 50-60 лв и ако можеш да продадеш твоето няма да си на такава загуба стига да намериш каде да го свържеш. Виж музичка си сложи това е за да ти харесва на теб пък и ще преминеш на ниво СХ тогава чак може да си правиш "гъзарска" колата. Лятите джанти остави сега виж с какви гуми си идва зима все пак светлините антифризи течност за чистачки виж дали работят пръскалките задната чистачка как е има ли я . Относно 13 или 14 аз мисля, че 13 е по добрия вариант понеже колата ти не е много мощна само 55 коня въпреки, че доста добре върви щет качи малко разход ако сложиш по големи а да не говорим, че липсата на хидравлика, която е стандартна екстра при модела ще те затрудни повече. Това, е което се сещам. П.С. знам едно място в кв. кадето може да си сложиш централно ел и др. шукаретини ако се интересуваш ЛС пиши и успех! Разгледай из този раздел има няколко идейки за пунтота ето и два полезни сайта който ще ти помогнат http://punto.mysteria.cz и шукарийки http://www.puntotreffen.de/index.php?page=492
    Fiat punto 1,1
    Fiat bravo 1,6 16v
    Fiat bravo 2,0 20v
    Honda civic 1,5
    BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

Коментар

Благодаря за честитото!Първата работа сега е в събота да сменя всички консумативи - масла, филтри, ремък, свещи и т.н., че е внесена от Италия - а италианците са големи палачори и нищо не сменят.Втората ще е аларма с централно на вратите. Смятам да ида в Автогъди - на ул. Кракра. Двама човека ми ги препоръчаха. Ел стъкла няма да слагам. Следва музиката. Смятам да си спретна едно МР3, по възможност с флаш карта, 4 тонколони - не искам мощна музика, а по-скоро чист звук.После идва ред на пълното каско. Аз като го смятам по-евтино ще ми излезе да си направя пълно каско и да я държа пред блока, отколкото цяла година да плащам по 25лв на месец за паркинг. Оборотомер нямам - имам един отвратителен часовник на негово място. Ще пообиколя моргите да видя за пунто някой километраж с оборотомер, но това по-нататък.Светлините са ОК, всичко по таблото си работи, задна чистачка имам и работи, но не пръска вода. Ще проуча какъв е проблема в събота и неделя.Джантите чак на лято. Зимата няма да имам пари за джанти, пък и наистина зимата по-добре с обикновените джанти.Това за сега.Благодаря за линковете.

Коментар

Re: Съвет за Пунто 1.1 94г

NikiStoianov написа:
        - Бели километражи със синя светлина.- Облегалки. Стандартните са като на Вартбург - много грозни и не се вписват изобщо. От какъв друг автомобил са съвместими?- Спойлер на задното стъкло (вежда му викам аз)
        Първо честито за колата и добре дошъл във форума бели километражи съм виждал на Пунто ГТ ,май и на Спортинг А 1.1 има с оборотомер ,обаче са от по-късните години .Облегалки ... стават от друго Пунто ,при мен са нормални - http://www.ukcar.com/road_tests/fiat...eats.jpgКой спойлер имаш в предвид ,оригиналния ли .Може би малко трудно ще го намериш ,че е екзотика .Може да си вземеш и бели мигачи ,ако твоите са оранжевиДжантите ще отворят колата ,но 14ки дали няма да са големи П.С Сложи някоя снимка на колата да я видим
        Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

E твойте облегалки са хубави. Мойте са отврат. Само да направя каското и ще обиколя моргите в с. Приселци (Варненско) пък и във Варна колкото има - за километраж, облегалки, спойлер, бели мигачи (моите наистина са оранжеви), две стъкла на стоповете отзад, че вчера установих че са пукнати и двата и се пълнят с вода като вали. А ако намеря и две ангелски очи за отпред.... (голям съм оптимист) Спойлер може да си направя по поръчка - знам тука във Варна къде правят.Иначе за сега направих профилактиката - смених филтрите (въздушен, маслен и горивен), ремък и ролка, предни накладки, масло Селениа Голд 10W-40, антифриз и течност за чистачки - нови - цялата работа 250лв. Не е малко, ама не е и много смятам.Сложих и две толколони на кората отзад - 2х70W Thunder.Тази седмица слагам касетофон и аларма с централно на двете врати и правя каското. За джантите ме посъветваха да са 13 цола, защото с 14 качвало разхода на гориво.А пък снимки още нямам. Чакам да свърша с всички монтажи, да я измия и така да я наснимам. Но ще пусна снимки при първа възможност.

Коментар

Working...
          X