Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За и против спортно окачване

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За и против спортно окачване

аз карам мареа 1.9тд100 и си купих колата със спортно окачване (в италия човека е дал над 1200е ) искам да споделя плюсосете и минусите. Предимство-много устойчува с висока скорост и в завойНедостатък-по лоша возия, много е ниска не става за катерене по бордюри, по скъпи гуми и т.нсоред мен спортното окачване е напълно излишно. не съм я карал зимата мисля че ще е доста тжко.
    FIAT Marea 1.9TD/100

по-скъпи гуми ?колата е за пътищата не за бордюрите

Коментар

Аз съм твърдо ЗА спортното окачване, но в твоя случай е по-добре да го махнеш.Фиат Мареа не е кола за спортно каране или окачване, тя е направена да бъде широка, удобна, меко возеща - т.н. "семейна кола".
      BMW E90 320D
      ех. FIAT COUPE 2.0 16V
      ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
      ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

pugsy написа:
        По пътищата се кара, а по бордюрите се паркира
        Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

westdogg написа:
          pugsy написа:
          По пътищата се кара, а по бордюрите се паркира
          след бордюра следва третоар и като си изсере неква кола на половината,понякога и цялата и кво става,майки с колички и хората ходат по улиците и съответно шофьорите ги псуват,свиркат и понякога блъскат

Коментар

Аз съм с спортно и съм твърдо за...ти сам си открил причините с паркирането виж проблеми много нямам малък съм затва А мареа-та е точно да те вози меко...сигурно има хубава визия да е ниска ама....Тук 1 въпрос точно за тия лимузини как ще е по добре и да не се губи возията само 1 пружини да те свалят малко и пак да получиш устойчивост или със амортисиори и нормално висока? Като се замисля е само пружини ,но колко се губи от возията има ли запознати ?
            Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
            Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
            Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Дайте тогава всичките са караме със спортно окачване. Така хем колата ше има по яка визия и стойка , хем няма да можеме да се кътериме по третоарите и да пречиме на майките Така че заключението е : ЗА СПОРТНОТО ОКАЧВАНЕ
              Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

Ако сме в нормална държава никой няма да усети негативите на спортното окачване,НО ние сме в България и този тип окачване се оказва бреме по нашите пътища и най-вече за нашите автомобили.Аз също съм със спортно окачване ,но повярвайте точно за мойта кола никак не е удобно да се кара със заводското особено след като я чипна и на моя стил на каране(ралиджийския).Така че всеки си преценява колко му се жертва за да е със спортно окачване,аз лично ще го сменя с нормално за зимата,а на пролет отново ще съм на "пистата"
                Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно

Коментар

И аз съм напълно съгласен с колегата ivanko_rs по наште пътища каквото и окачване да имаш не можеш да се надяваш на комфортно возене, а що се однася до спорто окачване аз лично съм за.

Коментар

Само въздушното окачване и хидравликата на Ситроен признавам за комфортно. Зависи от личния стил на каране. На мен лично ми е достатъчно норамалното окачване, но не съм против спортното. Всеки си избира какво му е приятно

Коментар

50-50зависи за какво ти трябва колата....
                      A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                      e30 forever!

Коментар

Аз съм със спортно окачване и до сега не съм имал проблеми с паркирането по тротоарите Отностно пътищата по България няма да коментирам, защотото само Offroad 4х4 няма затруднения с наще дупки (и то не винаги)Все пак с това спортно окачване съм сигурен че няма да имам камъни в бъбреците ... Минавам 2пъти по Цариградско и съм готов
                        Fiat Punto 1.7TD
                        Mazda 626 2.0
                        Fiat Croma 2.4 Multijet

Коментар

Според мен всичко зависи от човека и това какво той иска от колата си, какво търси. Аз лично съм за спортното окачване .
                          FIAT - TIPO 2.0i.е

Коментар

аз съм против, ако е за лимузина. Не отричам плюсовете, но както казахте по горе, за нашите пътища НЕ. Карал съм ПОЛО със спортно окачване и много добре си се катереше по тротоарите, но проблема беше друг. Пробвайте да минете по Цар борис 3 без да получите леко мозъчно сътресение или най-малкото, някоя пломба да в изпада. Е става, но под 100км/ч не трябва а се слиза а подобни улици съм сигурен, че има доста и то не само в София. Аз поне обичам като ще карам по голяма кола да вози меко и да не се усещат по-малките неравности. Но това е личен избор. Може на някой да не му е приоритет мекото возене, ами острото влизане в завоите примерно. Не че не съм се опитвал и аз де . А по натам няма да откажа на едно Пунто ГТ пък и една турбинка към него още по-няма да откажа.
                            Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                            182A4.000 IAW49F
                            LPG - Lovato EasyFast
                            ----------------------------
                            "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Колега това което казваш е така за дупките ,но според мен това окачване си е за коли които не се движат много по такива пътища.Не случайно се казва Спортно защото е за спортни коли а не за всекидневна разходка по "жълтите павета " в Сф.Аз през август зех едно Браво 1.6 с нормалното си окачване,но преди седмица взех от един пич целия заден мост с окачване от Браво 2.0 20в и съм много доволен.Хем сега вече съм с спортно окачване хем и спирам по добре с тези дискове отзад.Сега е в бокса за Оптичен тунинг ама за сужаление няма да е готово до Италфеста

Коментар

Working...
                              X