Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чип тунинг за Брава

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Чип тунинг за Брава

Искам да попитам ако си сложа такъв чип на моята брава, какви ще са предимствата и недостатъците. То е ясно че ще се повиши мощността, но ме интересува как ще повлияе на другите работи - на двигателя и най-вече на разхода?

Re: Чип тунинг за Брава

mvmrik написа:
    Искам да попитам ако си сложа такъв чип на моята брава, какви ще са предимствата и недостатъците. То е ясно че ще се повиши мощността, но ме интересува как ще повлияе на другите работи - на двигателя и най-вече на разхода?
    знчи ако е качествен чипа като цяло разхода ти ще падне малко при нормално каране, когато я юркаш ще се вдигне. Дват го че по принцип чипа увеличава с 30% мощността и намаля с 15% разхода.
    FIAT - TIPO 2.0i.е

Коментар

soulkeeper написа:
      mvmrik написа:
      знчи ако е качествен чипа като цяло разхода ти ще падне малко при нормално каране, когато я юркаш ще се вдигне. Дват го че по принцип чипа увеличава с 30% мощността и намаля с 15% разхода.
      Тогава излиза че ако карам нормални и извънградско ми харчи 6,5, с чипа ще ми харчи 5,52. На градско ще падне ли разхода? В момента ми харчи към 12 градско, значи с чип би трябвало да харчи 10,2.

Коментар

По принцип - да, но дефакто - не.Не вярвам някой да си сложи чип тунинг за да си кара колата полека и да спестява от гориво. Просто като имаш много мощност не се усещаш кога си подал ... Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 И крайния резултат - навместо 5,52 - 8,88
        Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

kkp написа:
          По принцип - да, но дефакто - не.Не вярвам някой да си сложи чип тунинг за да си кара колата полека и да спестява от гориво. Просто като имаш много мощност не се усещаш кога си подал ... Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 И крайния резултат - навместо 5,52 - 8,88
          Е добре, като го настъпваш повече е ясно че ще харчи повече. Въпроса е ако карам по магистрала например без чип със 150 км/ч и ми харчи 8/100, с чип при същата скорост ще харчи ли по-малко?

Коментар

Да. Но на практика пак казвам, че не се получава. Защото не само скоростта е от значение а и ускорението. Точно ускорението е нещото, което гълта най-много.Представи си каране по магистрала. Качваш се, залепяш 150 и в края спираш - ще спестиш гориво в този случай. Но този случай е невъзможен (почти) в БГ условия.Ето какво се получава на практика - Тръгваш със 150 и настигаш два тира - единия изпреварва другия. И поради факта че и двата са отрязани на 90 изпреварването става много бавно. Ти също намаляваш на 90 и чакаш чинно. В момента в който имаш "зелена светлина" се изстрелваш. Но тук вече се изстрелваш по-бързо отколкото без тунинга. И всичко което си спестил заминава в грълцето на колицата за секунди. И накрая реалния разход пак е по-висок. Такива варианти - хиляди.Виж - ако освен поддръжката на същата скорост успееш и да ускоряваш със същото темпо - тогава може да спестиш, но аз мисля че това е невъзможно. Поне за мен. А тези които могат да карат толкова бавно и спокойно не се нуждаят от чип тунинг, просто защото колите им харчат малко.
            Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

soulkeeper написа:
              mvmrik написа:
              чип-тунинга на атмосферка дига мощността с не повече от 6-12%!!!
              "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
              (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Моята ми изгори 6.67л/100км като имате впредвид, че на отиване по магистралата не съм падал под 150-160 макс 190.На връщане карахме 120-130, климатика не съм го изключвал.Тъй като имам чип думите на колегата kkp ми звучат логично.Наистина бързо се изстрелвам при изпреварването но дали не ми лапва повечко нафта тогава? П.П. Колата е 1.9 ЖТД.
                "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

charlie написа:
                  Колегата е прав.На атмосферен мотор могат да се качат максимум 10-13 кс. ,които реално няма да се усетят.За турбо мотор е друго нещо,по простата причина че освен горивната карта ,може да се бута и надува,а конете идват от по-голямото налягане.Така че за атмосферка не си заслужава да се дават пари за чип,ОСВЕН ако няма да се слагат и други валове,да се сгъсти повече и т.н. има го описано.
                  Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно

Коментар

не лъжете човека, може да не е много, но чипа се усеща. мойто Браво след чипа и махането на катализатора дава 17.2 на Божурищенека някох друг с Браво 1.8 да сподели време там
                    ex Fiat Bravo GT

Коментар

ivo098 написа:
                      не лъжете човека, може да не е много, но чипа се усеща. мойто Браво след чипа и махането на катализатора дава 17.2 на Божурищенека някох друг с Браво 1.8 да сподели време там
                      Аз не видях някой да каже че чипа не вдига мощноста. Просто на твойто браво вдига с около 15коня а на JTD с 30.
                      Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

westdogg написа:
                        ivo098 написа:
                        Аз не видях някой да каже че чипа не вдига мощноста. Просто на твойто браво вдига с около 15коня а на JTD с 30.
                        имам впредвид коментарите че вдига 10-тина коня, но не се усещали, естествено не се усещат като на кола с принудително пълнене, но все пак има разлика
                        ex Fiat Bravo GT

Коментар

tyson написа:
                          Моята ми изгори 6.67л/100км като имате впредвид, че на отиване по магистралата не съм падал под 150-160 макс 190.На връщане карахме 120-130, климатика не съм го изключвал.Тъй като имам чип думите на колегата kkp ми звучат логично.Наистина бързо се изстрелвам при изпреварването но дали не ми лапва повечко нафта тогава? П.П. Колата е 1.9 ЖТД.
                          Колко струва чипа
                          PUNTO

Коментар

А двигателя изхабява ли се по-бързо по този начин, след като работи под по-голямо налягане? И още нещо... Моята харчи 4.40 на 100. Това минус 15% прави - не е за вярване.Също така бях чел някъде, че трябва винаги да се спазва октановото число на горивото, тъй като се взима под внимание, когато се "чипва". В завода го правят, така че да върви безпроблемно с каквото и да е гориво, т.е. универсално. Ако намерия къдо го четох ще сложа линка.1.9 JTD 105
                            Фиат Брава 1.9 JTD 105 99'

Коментар

ivanko_rs написа:
                              charlie написа:
                              Колегата е прав.На атмосферен мотор могат да се качат максимум 10-13 кс. ,които реално няма да се усетят.За турбо мотор е друго нещо,по простата причина че освен горивната карта ,може да се бута и надува,а конете идват от по-голямото налягане.Така че за атмосферка не си заслужава да се дават пари за чип,ОСВЕН ако няма да се слагат и други валове,да се сгъсти повече и т.н. има го описано.
                              Говориш като някой голфаджия от тунинг.бг, а всички знаем, че не си такъв :DАйде на мойта й вдигни 13 к.с. с тоя чип и ще те черпя Най-добрия чип, който съм виждал (по документи де) дава 10 к.с. ако не се лъжа ... или 17 май пишеше ... но не вярвам да даде повече от 6-7 ...

Коментар

Working...
                              X