Искам да попитам ако си сложа такъв чип на моята брава, какви ще са предимствата и недостатъците. То е ясно че ще се повиши мощността, но ме интересува как ще повлияе на другите работи - на двигателя и най-вече на разхода?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чип тунинг за Брава
Collapse
X
-
Re: Чип тунинг за Брава
mvmrik написа:Искам да попитам ако си сложа такъв чип на моята брава, какви ще са предимствата и недостатъците. То е ясно че ще се повиши мощността, но ме интересува как ще повлияе на другите работи - на двигателя и най-вече на разхода?
-
soulkeeper написа:mvmrik написа:Искам да попитам ако си сложа такъв чип на моята брава, какви ще са предимствата и недостатъците. То е ясно че ще се повиши мощността, но ме интересува как ще повлияе на другите работи - на двигателя и най-вече на разхода?
Коментар
-
kkp написа:По принцип - да, но дефакто - не.Не вярвам някой да си сложи чип тунинг за да си кара колата полека и да спестява от гориво. Просто като имаш много мощност не се усещаш кога си подал ... Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 И крайния резултат - навместо 5,52 - 8,88
Коментар
-
Да. Но на практика пак казвам, че не се получава. Защото не само скоростта е от значение а и ускорението. Точно ускорението е нещото, което гълта най-много.Представи си каране по магистрала. Качваш се, залепяш 150 и в края спираш - ще спестиш гориво в този случай. Но този случай е невъзможен (почти) в БГ условия.Ето какво се получава на практика - Тръгваш със 150 и настигаш два тира - единия изпреварва другия. И поради факта че и двата са отрязани на 90 изпреварването става много бавно. Ти също намаляваш на 90 и чакаш чинно. В момента в който имаш "зелена светлина" се изстрелваш. Но тук вече се изстрелваш по-бързо отколкото без тунинга. И всичко което си спестил заминава в грълцето на колицата за секунди. И накрая реалния разход пак е по-висок. Такива варианти - хиляди.Виж - ако освен поддръжката на същата скорост успееш и да ускоряваш със същото темпо - тогава може да спестиш, но аз мисля че това е невъзможно. Поне за мен. А тези които могат да карат толкова бавно и спокойно не се нуждаят от чип тунинг, просто защото колите им харчат малко.Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos
Коментар
-
soulkeeper написа:mvmrik написа:Искам да попитам ако си сложа такъв чип на моята брава, какви ще са предимствата и недостатъците. То е ясно че ще се повиши мощността, но ме интересува как ще повлияе на другите работи - на двигателя и най-вече на разхода?"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
Моята ми изгори 6.67л/100км като имате впредвид, че на отиване по магистралата не съм падал под 150-160 макс 190.На връщане карахме 120-130, климатика не съм го изключвал.Тъй като имам чип думите на колегата kkp ми звучат логично.Наистина бързо се изстрелвам при изпреварването но дали не ми лапва повечко нафта тогава? П.П. Колата е 1.9 ЖТД."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
charlie написа:чип-тунинга на атмосферка дига мощността с не повече от 6-12%!!!Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
ivo098 написа:не лъжете човека, може да не е много, но чипа се усеща. мойто Браво след чипа и махането на катализатора дава 17.2 на Божурищенека някох друг с Браво 1.8 да сподели време тамFiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.
Коментар
-
westdogg написа:ivo098 написа:не лъжете човека, може да не е много, но чипа се усеща. мойто Браво след чипа и махането на катализатора дава 17.2 на Божурищенека някох друг с Браво 1.8 да сподели време тамex Fiat Bravo GT
Коментар
-
tyson написа:Моята ми изгори 6.67л/100км като имате впредвид, че на отиване по магистралата не съм падал под 150-160 макс 190.На връщане карахме 120-130, климатика не съм го изключвал.Тъй като имам чип думите на колегата kkp ми звучат логично.Наистина бързо се изстрелвам при изпреварването но дали не ми лапва повечко нафта тогава? П.П. Колата е 1.9 ЖТД.PUNTO
Коментар
-
А двигателя изхабява ли се по-бързо по този начин, след като работи под по-голямо налягане? И още нещо... Моята харчи 4.40 на 100. Това минус 15% прави - не е за вярване.Също така бях чел някъде, че трябва винаги да се спазва октановото число на горивото, тъй като се взима под внимание, когато се "чипва". В завода го правят, така че да върви безпроблемно с каквото и да е гориво, т.е. универсално. Ако намерия къдо го четох ще сложа линка.1.9 JTD 105Фиат Брава 1.9 JTD 105 99'
Коментар
-
ivanko_rs написа:charlie написа:чип-тунинга на атмосферка дига мощността с не повече от 6-12%!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар