bebito^^^ написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Tipo HF Integrale
Collapse
X
-
-
ici написа:bebito^^^ написа:Добре защо не направи на твойта кола такава изпускателна? А по добрия въпрос защо не почнеш да правиш по този начин.Колектора ти ли си го правил?А за сондата предполагам това е твое мнение,и не може да го подкрепиш с солидни доказателсва.Power Under Pressure
Коментар
-
ici Аз ръководството го имам,но не сметнах за нужно да го пускам защото смятам че се знае къде и как се монтира и за това казах,че си има препоръка от завода пройзводител. Като гледам WhitePower е копнал част от ръководството,с което съмненията защо не е близо до турбото и защо да е в горната част на тръбата вече няма.Но аз не смятам,че дискусията за сондата би била интересна.По важни са тръбите сгъването правенето както на турбо пътища така и на изпускателни системи и колектори! Наблюдавал съм работа на няколко сервиза (нема да споменавам) И всеки работи по различен начин цена и качество с което няма проблем нали Но накрая когато готовия продукт е готов си личи кой се е старал и кой не! Наблюдавам и теб освен другите сервизи и забелязвам напредък в изготвянето на колектори.Но не спира да ме безпокой факта,че може да поръчаш това!А да се изготви това/Сега ти като запознат разликите ще ги видиш веднага,както и виждаш разликите между твоя колектор на типото и този на интегралето.Затова и питах кога ще почнеш за огъваш големи диаметри тръби без да се режат и заварят както и минимално да има набръчкване!Това се постига с машини и ми е ясно,но след като има напредък в колекторите е хубаво да има напредък и в изпускателните.И колкото и да си кривя душата на интегралето изпускателната ми харесва повече от твоята(надявам се да не се засегнеш)uno turbo 1.3 i.e' 86
renault 19 1.8 16v
uaz 469 4.0 turbo
renault espace 99' 2.2dt + автоплатформа
trabant 601 69'
Коментар
-
bebito^^^ написа:.И колкото и да си кривя душата на интегралето изпускателната ми харесва повече от твоята(надявам се да не се засегнеш)
Коментар
-
ici написа:bebito^^^ написа:.И колкото и да си кривя душата на интегралето изпускателната ми харесва повече от твоята(надявам се да не се засегнеш)ici написа:А ако предпочиташ сгънатите тръби само заради това че има по-малко заварки, ами няма нищо за притеснение понеже никога не се получава проблем по шева когато се работи както трябва.)ici написа:Сгъваните генерации се предпочитат единствено когато има серийно производство на програмируема машина за сгъване.ici написа:Иначе специално за изпускателните колектори се работи основно с колена, в много малко случаи се работи със сгънати тръби и това е само когато са нужни големи радиуси..ici написа:ето и за сондата, включването и конденза от ръководството на Иновейт за ЛЦ-1 8-ма страница It is NOT a good idea to connect the LC-1 permanently to 12V and switch iton with a separate switch before the vehicle is started. Depending on the climateand the sensor position in the exhaust, condensation water can form in theexhaust pipes. This condensation water could then be blown by the exhauststream against the hot sensor when the car is started. The resulting heat shockcan permanently damage the sensor.uno turbo 1.3 i.e' 86
renault 19 1.8 16v
uaz 469 4.0 turbo
trabant 601 69'
Коментар
-
сондата не трябва да се чака да загрее, даваш на контакт и палиш до няколко секунди.мигането показва че подгрява, като спре да мига е подгряла и вече си мери.Генерацията на Интегралето аз съм я правил, не е от Щатите от сгънати тук тръби е, пак ги режа на сектори и заварявам все едно са колена само разликата е че радиуса е по-голям.Няма кой да ти сгъне от една цяла тръба генерация и хоп, да я вдигнеш и монтираш, работи се сектор след сектор с кроене и заваряване всичко да минава с милиметри отклонение от желания път, понеже при тия големи генерации няма място за мърдане, иначе опира .За недостатъците които се получават при сгъването на тръбите споменах по-горе.
Коментар
-
мдаа, кутията не издържа на силата С този новия хаузинг след 5000об/мин се оказа че явно има бууст криип и 38мм Турбосмарта оттам нагоре не може да контролира.Докато правих няколко проверки по гейта поизпуснах бууста на около 1.8 бара и днес при един летящ от първа с изреждане до 4та се получи странен ромолящо-стържещ звук.Така на слушане 2ра скорост е родилката, 1ва вие като правозъба а другите май са добре като изключим общия ромолящ фон от 2ра.
Коментар
-
bebito^^^ написа:В този сетъп до кога мислиш да стойш на 38 мм гейт
Коментар
-
Аз за 2.0 литра мотор нямаше да го купувам въобще,освен ако не е стоковица.Ама то ако е стоковица защо ще му е външен и то на турбосмарт. :D Тези проби и грешки струват скъпо общо взето едно,че като се продаде няма да върне стойноста си ами и на 50мм и захфата му е друг иска преправяне на изхода от колектора както и фланеца е друг от там и след гейта тръбата ще е друга и фланеца и той. Но при теб да речем това не те бърка много тъй като ти ще си ги правиш,но при друг една такава гимнастика няма да му хареса.uno turbo 1.3 i.e' 86
renault 19 1.8 16v
uaz 469 4.0 turbo
trabant 601 69'
Коментар
-
ici написа:при турбота с компресорно колело 76мм ( 500 коньови) няма никакви грижи с 38мм гейт, при чугун с А/Р 0.63, така че 38мм гейта е доста универсаленuno turbo 1.3 i.e' 86
renault 19 1.8 16v
uaz 469 4.0 turbo
trabant 601 69'
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар