Вчера ми дойде ъпгрейдче нов Т3 А/Р 0.73 турбинен корпус и днес вече го монтирах на турбото.Очаквам към близо 1000 об/мин по-ранно надуване за да станат нещата точно както искам.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Tipo HF Integrale
Collapse
X
-
Сложил си сондата на правилното място ,последния ъбсурд който видях беше сондата да е преди турбото! Ако беше я огънал нераждавейката без да има набиране от вътрешната страна щях да те призная Но не случайно е казана поговорката шивача скъсан ходиuno turbo 1.3 i.e' 86
renault 19 1.8 16v
uaz 469 4.0 turbo
renault espace 99' 2.2dt + автоплатформа
trabant 601 69'
Коментар
-
bebito^^^ написа:Сложил си сондата на правилното място ,последния ъбсурд който видях беше сондата да е преди турбото! Ако беше я огънал нераждавейката без да има набиране от вътрешната страна щях да те призная Но не случайно е казана поговорката шивача скъсан ходиPower Under Pressure
Коментар
-
Тези снимки са на къстъм колектор.Там ако искаш може и на цилиндъра да я монтираш като втора свещ.А ти що не си я монтираш преди турбото? Правилното разположение на сондата е от 30 до 60 см след турбото в максимално горната част на тръбата,по предписание. А ти като искаш я мушкай от зад на ауспуха.uno turbo 1.3 i.e' 86
renault 19 1.8 16v
uaz 469 4.0 turbo
trabant 601 69'
Коментар
-
bebito^^^ написа:Тези снимки са на къстъм колектор.Там ако искаш може и на цилиндъра да я монтираш като втора свещ.А ти що не си я монтираш преди турбото? Правилното разположение на сондата е от 30 до 60 см след турбото в максимално горната част на тръбата,по предписание. А ти като искаш я мушкай от зад на ауспуха.4 бири и турбината да свири
Коментар
-
сондата е добре да не е близо до мотора за да има по-дълъг живот по принцип ги слагам под тунела, но в случая при мен ми е по-удобно да е на това място.А за тия сонди на всеки цилиндър, само при мапване се ползват и то когато ЕКУ-то има трим на всеки канал за дюзите за да се настроят 4-те цилиндъра на еднакви смеси.
Коментар
-
ici написа:сондата е добре да не е близо до мотора за да има по-дълъг живот по принцип ги слагам под тунела, но в случая при мен ми е по-удобно да е на това място..uno turbo 1.3 i.e' 86
renault 19 1.8 16v
uaz 469 4.0 turbo
trabant 601 69'
Коментар
-
Имаме една фирма тук, която сгъва хр-никелови тръби 76мм основно за ролбари на джипове, продават се из цялата страна.Правил съм един път генерация с такива сгънати тръби, но има много леки вълнички от вътрешната страна на сгъвката.Гледам навън се продават сгънати тръби с перфектна повърхност, явно технологията е по-специфична при тях.А за сондата по принцип на студено се пали без да се държи на контакт за да не може да загрее и да не е гореща при самото запалване Понеже ако я оставиш да загрее и като запали мотора зпочва да прави много конденз, който се пръска по сондата, и ако тя е загряла от подгрева има малка вероятност да се повреди от термичния шок причинен от рязкото охлаждане на някоя водна капка.а ето я и генерацията от сгъвани тръби http://www.facebook.com/media/set/?set=a.147996468548061.29067.100000131276784&type= 3#!/photo.php?fbid=248902295124144&set=a.1479964685480 61.29067.100000131276784&type=3&theater
Коментар
-
Добре защо не направи на твойта кола такава изпускателна? А по добрия въпрос защо не почнеш да правиш по този начин.Колектора ти ли си го правил?А за сондата предполагам това е твое мнение,и не може да го подкрепиш с солидни доказателсва.uno turbo 1.3 i.e' 86
renault 19 1.8 16v
uaz 469 4.0 turbo
trabant 601 69'
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар