2000 20v turbo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Tipo HF Integrale
Collapse
X
-
Оригиналните бутала и биели на 16В мотора са сравнително тежички, комплектовано бутало 530 грама, биела 820 грама.За сравнение кованите бутала, които ползвам комплектовани са по 430 грама, а оригиналните биели след олекотяване станаха по 700грама.Също за сравнение една такава хром-моли перформанс биела тежи около 600гр.За петака частите ще дойдат малко по-леки, защото е с един цилиндър повече.Но като цяло инерционните сили са огромни, за над тон сила става дума при обороти около 7000 и то върху буталният болт.А върху шийката на коляновия вал ще е няколко тона (около 7-9 тона ми се върти май ) инерционна сила.Ето тука има интересни неща в края на станицата http://www.guy-croft.com/viewtopic.php?f=3&t=200 Та в тоя ред на мисли се сещам за бестселър темата в алфа форума - къде по дяволите изчезнаха буталата след известно каране с 200+
Коментар
-
ici написа:Оригиналните бутала и биели на 16В мотора са сравнително тежички, комплектовано бутало 530 грама, биела 820 грама...
Коментар
-
JJJ написа:[quote:ff8ddf2abc="ici"]Оригиналните бутала и биели на 16В мотора са сравнително тежички, комплектовано бутало 530 грама, биела 820 грама...ТУНИНГА СТРУВА ПАРА! ДРУГОТО Е ..... МУНИНГ
Коментар
-
Ходът на буталото също е от значение при 7000 оборота......едно е натоварването на 1.4 T.S на Алфа с ход 64.87 mm при 7000 оборота и съвсем друго е при 2.0 T.S с цели 91 mm ход отново при 7000 оборота ...разликата в диаметъра на буталата е само 1 mm. Според мен товарът върху лагерите при дългоходов двигател е по-продължителен и там е проблема. Иначе казано, колкото по-малко е разстоянието между мотовилковите и основните шийки на коляновия вал толкова по-добре за високи обороти Нищо чудно, че най-често 2.0 Туин Спарка си плюе буталата, а при ФИАТ/Ланча турбо динозавъра хапването на вал и лагери идва от дългия ход, високите обороти и многото въртящ моментPUNTO ZERO
Коментар
-
WhitePunto написа:Ходът на буталото също е от значение при 7000 оборота...
Коментар
-
2000 20v turbo написа:Тез сметки от някоя разработка на военните ли ги имаш
Коментар
-
Със същите впечатления съм за 2-ра и 3-та мот. шийки като JJJ, но бих добавил и средна основна като проблемна, защото също като при ФИАТ 500 и 126 две съседни бутала заедно я "блъскат"...но какво да се прави...това е 4-ка редовак.1-во и 4-то бутало заедно вършат същата работа като 2-ро и 3-то, но те товарят вала в различни точки Аз защо се кефя на боксери мислите...макар и с три основни шийки Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 При боксера поне товарът за вала идва от две срещуположни посоки, което поне на мен ми звучи по-приемливо...въпреки че той страда от подобни проблеми така че не го бройте към темата Yellow_Flash_Colorz_PDT_20 edit: ICI успех! Хубавото е че винаги има възможност за подобрения С новите по-здрави части всичко ще си отговаря на пърформанса и няма да има проблемиPUNTO ZERO
Коментар
-
WhitePunto написа:edit: ICI успех! Хубавото е че винаги има възможност за подобрения С новите по-здрави части всичко ще си отговаря на пърформанса и няма да има проблеми
Коментар
-
WhitePunto написа:Ходът на буталото също е от значение при 7000 оборота......едно е натоварването на 1.4 T.S на Алфа с ход 64.87 mm при 7000 оборота и съвсем друго е при 2.0 T.S с цели 91 mm ход отново при 7000 оборота ...разликата в диаметъра на буталата е само 1 mm. Според мен товарът върху лагерите при дългоходов двигател е по-продължителен и там е проблема. Иначе казано, колкото по-малко е разстоянието между мотовилковите и основните шийки на коляновия вал толкова по-добре за високи обороти Нищо чудно, че най-често 2.0 Туин Спарка си плюе буталата, а при ФИАТ/Ланча турбо динозавъра хапването на вал и лагери идва от дългия ход, високите обороти и многото въртящ моментФиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар