Така, работата беше подновена тия дни. Имам вече монтирана кутия с приспособена помпа на педала и работещ хидравличен съединител.Хидравл. помпа за волана е вече сама без компресора на климатика, един вид сериозно олекотяване което сполетя и самата чугунена конзола, която тежеше към 5 кг, а след усърдна работа с флекса стана към 2 :D Предстои модване на картера с windtray.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Tipo HF Integrale
Collapse
X
-
Баси темата. Как не съм я прочел до сега??? Бях чувал за това типо, но не занех че я има историята на създаването му. ICI - Ако някой ден остана с малко повече свободно време, съм замислил лек мод и на моята - но той е направо незначителен сравнение с това което сте направили с това типо, а то е - глава 16V (с буталата естественно) с ECU-то + малко работа по входно изходния тракт. Предполагам че с моя блок (2.0 8V) няма да имам проблеми да сложа тази глава?И искам да попитам ако смена само вала на изпускателните клапани с такъв от 8V турбо (чувал съм че са с по голяма лифт, ще се почуства ли някаква осезаема разлика? Поне това мога да го направя за час-два (без да броя регулирането на клапаните )
Коментар
-
при слагането на 16В глава трябва да затапиш две излишни вече маслени магистрали от блока към главата, като сравниш 16В главата с твоя блок веднага ще видиш кои отвори на блока трябва да затапиш.Другото което трябва да провериш е дали зъбното колело на коляновия вал което върти ангренажния ремък е със същите зъби като на ангренажните колела на 16В главата.Ако не е трябва и него да вземеш от 16В мотра.Заводските турбо валове са с по-малък лифт и продължителност от съответните атмосферни
Коментар
-
ici написа:при слагането на 16В глава трябва да затапиш две излишни вече маслени магистрали от блока към главата, като сравниш 16В главата с твоя блок веднага ще видиш кои отвори на блока трябва да затапиш.Другото което трябва да провериш е дали зъбното колело на коляновия вал което върти ангренажния ремък е със същите зъби като на ангренажните колела на 16В главата.Ако не е трябва и него да вземеш от 16В мотра.Заводските турбо валове са с по-малък лифт и продължителност от съответните атмосферниI don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
avvasilev написа:Бих искал да внеса малко разяснение:според всички каталози гарнитурите за главите на всички ТИПО и ТЕМПРА 1,8 и 2,0 са еднакви.Според мен това значи,че и блоковете са еднакви.ИЦИ сори,но май трябва да си провериш отново източниците.
Коментар
-
ici написа:avvasilev написа:Бих искал да внеса малко разяснение:според всички каталози гарнитурите за главите на всички ТИПО и ТЕМПРА 1,8 и 2,0 са еднакви.Според мен това значи,че и блоковете са еднакви.ИЦИ сори,но май трябва да си провериш отново източниците.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар