Колега, ако на мен вместо вентилираните дискове ми сложат обикновени в някой сервиз повече там няма да стъпя. Освен ако аз не съм ги помолил примерно да спестя пари, но не пестя от спирачки-съветвам те и теб да не пестиш от спирачки, гуми, окачване.... както ти е писал колегата днес караш с 200 - утре те кат с 20.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
фиат пунто - турбо
Collapse
X
-
Дисковете засега не са проблем, хората ми ги смениха, като гледаха старите т.е и старите бяха обикновени, но по каталог на фиат пунто JTD 1.9 ги дават винтилирани. А това е 1.9 D. На другия въпрос имате ли някакъв отговор или е от дисковете. След 2500 оборота на всяка скорост започва някакво стържене и на 3000 оборота си спира, а след това пак почва на следващата скорост.
Коментар
-
Мисля, че хората не са виновни, гледали са каквито са били на пунтото такива да сложат. Не ги разбирам много, но следващите ще са винтилирани. Тези ако ще да издържат и 5000 км. не е проблем, казаха ми да карам докато не почне да тресе, а то все още не е, когато дори и за миг започне ще ги сменя. Колата се кара по 30-50 км на ден градско, случайно ако изляза извън града ще е макс 200-300 км
Коментар
-
Ами скоро му правиха основен ремонт на двигателя като смениха: Дюхтунга под дюза, скоба винт малка, гумичка клапан, гарнитура капак клапани, болтове к-т цилиндрова глава, гарнитура цилиндрова глава, водна помпа, горивен маркуч, антифриз 1.5 л., гарнитура входящ колектор, гарнитура изходящ колектор, водач на клапана всмук/изпуск. Също и шлайф на глава и водачи. Преди това сменихме дискове. След смяната на дискове започна това стържене на 2500 оборота, а може и да си внушавам. Според вас откъде ще е проблема с това стържене. Когато е на място не стърже. За дисковете се води стоково 1.9 JTD, че е винтилиран, но за 1.9 D не съм намерил да видя дали са винтилирани или обикновени (предните, които смених си бяха същите, които са сега, но не станаха сини за 2 седмици, а бях купил колата с тях)
Коментар
-
Колега за 1мин търсене в нета плътни трябва да са ти дисковете https://mot.bg/diskove-za-fiat-punto...8ax-van-t15892
Коментар
-
Хубаво де, вдигни колата, завърти гумата и чуй дали има стържене и от къде се чува. Стъженето зачестява с повишаване на оборотите или скоростта? Ако е сихнронно с оборотите, т.е. стърже еднакво при 2500 оборота на всички предавки, не търси проблема в спирачките.
Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100
Коментар
-
shavershianbrah написа: Преглед на мнениетоСкоро сменях крайно гърне със заглушител и накрайник, може и да е от това, а може ли да е тампон?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар