Здравейте отскоро съм собственик на фиат пунто 1.2 8v 2004г. Очарован съм от колата въпреки, че винаги съм харесвал марката доста време бях залитнал по корейски автомобили ( все още ги предпочитам пред всичко останало) но фиат винаги е бил най-приемливото возило за най малко пари. Никога не съм слагал чиптунинг на каквото и да било, та въпроса ми е има ли смисъл за горепосочения двигател. Двигателя е в перфектно състояние на 98 000км. ( истински) и ми дава 5.3 разход във Варна, което е чудесно, но човека е алчно животно и все се пита може ли да гори по малко и да върви повече )))))Преместена в правилния раздел!Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за чиптунинг?
Collapse
X
-
Re: Въпрос за чиптунинг?
igdrazil написа:Здравейте отскоро съм собственик на фиат пунто 1.2 8v 2004г. Очарован съм от колата въпреки, че винаги съм харесвал марката доста време бях залитнал по корейски автомобили ( все още ги предпочитам пред всичко останало) но фиат винаги е бил най-приемливото возило за най малко пари. Никога не съм слагал чиптунинг на каквото и да било, та въпроса ми е има ли смисъл за горепосочения двигател. Двигателя е в перфектно състояние на 98 000км. ( истински) и ми дава 5.3 разход във Варна, което е чудесно, но човека е алчно животно и все се пита може ли да гори по малко и да върви повече )))))Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
5,3 си е бензинче за по 2.15 литъра а за вдигане на конете даже не съм сигурен, че е нужно доволно си върви колата а и рядко ч карам над 1600-1700 оборота, за по нисък разход идеше на реч цялата работа. Просто предната кола гореше 6,5 на газ и не че не съм доволен от 5,3 ама....А твърдо съм реши без газово да е. И за 1.3 jtd си мислех, че е по икономичен, ама 1 дюза да патне и цчлата икономия отиде по дяволите.Колегата погоре е писал за 100 октана бензин, има ли някаква опасност за мотора, като прегаряне на клапани или?
Коментар
-
Най-малкото на мотора ще му е по добре от хубавя бензин. Не съсипвай хубавата количка защото чп туннг на атмосферен автомобил без други интервенций си е хвърляне на пари на вятъра, а ефекта няма да се усети, пък и с двигател на под 100 000 км не си заслжава да се пипа. С тези пари направи нещо друго за нея, прегледай окачването примерно, купи и хубави джанти с гуми, пастирай я и тн. Дано те вози още дълго време.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
-
Re: Въпрос за чиптунинг?
igdrazil написа:Здравейте отскоро съм собственик на фиат пунто 1.2 8v 2004г. Очарован съм от колата въпреки, че винаги съм харесвал марката доста време бях залитнал по корейски автомобили ( все още ги предпочитам пред всичко останало) но фиат винаги е бил най-приемливото возило за най малко пари. Никога не съм слагал чиптунинг на каквото и да било, та въпроса ми е има ли смисъл за горепосочения двигател. Двигателя е в перфектно състояние на 98 000км. ( истински) и ми дава 5.3 разход във Варна, което е чудесно, но човека е алчно животно и все се пита може ли да гори по малко и да върви повече )))))Преместена в правилния раздел!Модераторски екип на fiat-bg.org>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
igdrazil написа:А аз се чудех откъде идват тези +15 коня на стария модел, защо са намалили конете италианците..сигурно заради разхода или някакви евронорми. Имам и уно45 1.0 файър, карбураторче на газ, както е 44кончета съперничи по вървене на пунтото, само дето е много ретро вече>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Очевидно този мотор чип няма да получи, и интервенция като смяна на глави и колектори също, че страшно ми харесва как не се чува въобще като работи. За пробата ще и напълня един резервоар 100 октанов да видим какво ще стане. И както написа колегата по горе качествено обслужване и части А от към джанти съм уреден, че не е минавала през джамбази и си е с оригиналните лети 15-ки, а сега и взех 4 железни 14-ки за зимата. Благодаря за мненията
Коментар
-
igdrazil написа:Очевидно този мотор чип няма да получи, и интервенция като смяна на глави и колектори също, че страшно ми харесва как не се чува въобще като работи. За пробата ще и напълня един резервоар 100 октанов да видим какво ще стане. И както написа колегата по горе качествено обслужване и части А от към джанти съм уреден, че не е минавала през джамбази и си е с оригиналните лети 15-ки, а сега и взех 4 железни 14-ки за зимата. Благодаря за мненията>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар