Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Второ динамо за Брава ТД100. Възможно ли е ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Второ динамо за Брава ТД100. Възможно ли е ?

Имам Фиат Брава ТД 100 и искам да и сложа 2ро динамо с отделен акумолатор в багажника. Имам динамо от пунто спортинг 97ма г. Може ли второто динамо да се сложи в близост до другото и с по-дълаг ремък да стане работата?

С акъл и пара всичко е възможно, ама защо е нужно това нещо? Питам защо ще го правиш, освен ако няма да слагаш нещо което да консмира голямо количество енергия. Аз лично когато мислих един проект с втори аку за независима система за захранване на мултимедиийна система, гледах варианта за махане на компресора на климатик и слагането на втори генератор на негово място.
    Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Ползвам климатика. За музика става дума. В багажника има усилвател Аудио Систем Тривистер Ф4 400 с две бас каси 10ка и 12ка пионеер и кондензатор Соунд Среам 2 фарада. Просто тока не стига. Като усиля на 45 (макса е 62) и по4ва да прекъсва.

Коментар

Колко ампера ти е алтернатора колега, дай да търсиме някой по мощен. Просто купих една кола с незнайно колко киловата музика и имаше само 2 акомулатора ( купих я без акумулаторите) и кондензатор. Аз мисля че няма нужда да се слага 2ри алтернатор а още един акумулатор.
        Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
        Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
        Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

Не мога да видя модела , ама със сигорност е калпаво. не насмогва да прави ток.. кондензатора на макс. съм го виждал на 13,9 . Сложих нов акумолатор Бош. Няколко дена свиреше на макс и почна да прекъсва... Навивам километри без музиката , ама пак не го зарежда както беше зареден от магазина. Това с другото динамо ме устроива. Някои ако има читаво да предлага. 100А 14.4 ми звучи добре.

Коментар

Колега искрено съм се смял на такива теми като твоята.Как за едно стъпало ще почнеш да правиш такива упражнения с "второ динамо или още един акумулатор".Едно стъпало примерно за да е "много мощно" и да изключва поради недостиг на ток,то трябва да е по мощно от стартера ти.Което е невъзможно.Стартера е най големия консуматор на ток в една кола.В практиката ми съм слагал до 4ри стъпала с 2 баса и всички колони на усилвател само с един кондензатор.И всичко си работи нормално стига да са маркови изделията и инсталацията да е направена професионално.Изброявам ти 3 причини поради които усилвателя ти изключва:1:инсталация.Захранването на усилвателя се губи поради недобра маса към него или плюсовата клема не е добре почистена.Предпазителите са китайски и при по голяма консумация има пад в напрежението в самия цокъл на бушона.В покой винаги ще ти показва максимума напрежение ,но когато се натовари напрежението пада в следсвтие на това което изброих.2.Проблем в самия усилвател.Ако по инсталацията всичко е наред.Не всички усилватели 4 канални са направени да захранват на макс 2 баса.3.Проблеми в някой от басовете.Хлабави връзки или При по големи натоварвания може да укъсява някоя от намотките което води до сработване на защитата на стъпалото(случвало ми се е при двунамотковите басове на пайнер).Аз лично залагам на проблем със стъпалото или лоша връзка на захранването 12в.Има и още нещо.Провери си настройките на стъпалото да не пускат FLAT сигнал към басовете.П.С..С хубав бърз уред замери при усилено положение колко ти е пада на напрежение.Всички стъпала имат защита на 10в.Под тези 10волта изключват.И ако ти пада напрежението на под 10 волта си помисли как и колко добре си пуснал инсталацията.За сравнение при стартер(най големия консуматор)напрежението пада под 9-10 волта,което за стъпало било то и двуканално с 2 баса е невъзможно.А и твоето стъпало не е токова мощно че да иска "второ динамо"....))))
            FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

На този усилвател, до колкото успях да разбера, му дават 2x330 WRMS@4OHMКакви алтернатори, какви акумулатори... Имаш проблем в токовете/устройствата.И как търпиш подобно нещо по време на път, след макс 10 мин. главата ти става на тупан...
              "Без сърца, сме просто машини"
              Toyota Prius 1.5 Hybrid
              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
                На този усилвател, до колкото успях да разбера, му дават 2x330 WRMS@4OHMКакви алтернатори, какви акумулатори... Имаш проблем в токовете/устройствата.И как търпиш подобно нещо по време на път, след макс 10 мин. главата ти става на тупан...
                ето му ги спецификациите и то не RSM а MAX :Section A1 ×155 вата на канал на 4 ома1 × 445 вата на канал бридж Section B1 × 63 вата на канал 1 × 185 вата на канал бридж Съвсем нормално стъпало като по принцип А каналите ги дават за бас на бридж а Б каналите за тонколони(по слабо стъпало на Б каналите).Това нещо трябва да свири и с акумулатор за мотор дето се вика в кръга на шегата..))Няма нужда дори да се добавя и кондензатор за да обира пика....

Коментар

усилвателя е италианската версия, а не немската. От акумолатора до багажника съм пуснал мъжки кабел. Не е от онея кучешки комплектчета за по 50-60лв. До клемата на акумолатора има бушон 80а. Кабелите ги кримпирах със стабилни медни терминали. + на кондензатора е свързан към спомагателна връзка + на стъпалото, а масата им я пуснах по отделни кабели до купето. Към болтожете на задните колани. Допирните точки с купето са перфектно изшкуркани за добра връзка. На лол пасс е филтъра, като изрязва всичко над 300херца.Не усилвателя, а ЦД_то клеква. Там малко попрекалих, защото има 4елипси и 2кръгли всичките трилентови. Като сложих новия акумолатор сичко беше збъдната мечта. Усилвах докраи, тока стигаше и нищо не прекъсваше. Въртя клиуча - подгрява пали....Само няколко дена след това: Давам на контакт а кондензатора от багажника пищи. Прави го като се зарежда. Нали е свързан паралелно към стъпало/акумолатор. Обеснявам си го с това че поради ниския ток в акумолатора смуква и тока от кондензатора. А не изчакам ли кондензатора да се зареди и завартя ключа преди това за стартера остава к**. Все едно не съм сменял акумолатор. И от там вече превъртях Двигателя не е ли запален не пускам музика, щадя акумолатора. Вчера завартях кум 50км без фарове,парно,музика... спрях , слязох , моя човек я форсира на към 2500-3000 оборота и качи 13,5в според дисплеичето на кондензатора. И след това си падна на 12,5-6 без форсиране, но и без никаква консумация от фарове и т.н.. Даже започна и да прескимичва динамото и вече зная че то се бъзика с мен. На 2ри акумолатор държа, за да има повече ток в резерва при изгасен двигател да я пускам тук там музиката.В Пунтото (като го имах) с 42а акумолаторче, някаква измислена марка се убивах да слушам музика и нямаше такива работи. Толкова много ли искам от живота, да послушам малко музика Чакам заплатата след 2-3 дена и ще я видя тая работа. Някои няма ли читаво динамо за продаване? че с тея маистори дет ги имаме в Нова Загора, то по-добре разбито да го карам отколкото да го правят Събота ще снимам всичко дето съм го направил от към аудио по фиата.

Коментар

Имало ключ за бараката За елипсите си вземи втори усилвател. Тея CD-та и фабричните колони им се увиждат...Ако не си изхвърлил старият акумулатор, нищо не ти пречи да го бухнеш и него в багажника, ама ще ти товари повече генератора.Аз съм с това:http://www.pioneerelectronics.com/PU...абелите ми са супер зле и със сигурност няма да издържат на макс, но не виждам смисъл да ги мъча, понеже и сега вътре не се стои...
                    "Без сърца, сме просто машини"
                    Toyota Prius 1.5 Hybrid
                    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Като за начало си махни единия комплект тонколони и ще спре да ти прави чакмаци плеъра.Всеки плеър е изчислен за 4 тонколони по 4 ома всяка.Ти реално напъваш 2 от каналите на паралел с 4 тонколони което е опасно за стъпалото на плеъра защото съпротивлението е вече на 2 ома.От там автоматично плеъра почва да криви по рано и иска повече ток за да захрани стъпалцето.Повечето плеъри преди да изключат примигват когато са натоварени с повече тонколони.П.С.озвучаването на твоя автомобил не е изобщо в графата сериозна че да се слага дори и кондензатор а ти мислиш за акумулатори и динама.Проблема както казах е някъде в монтажа и изпълнението на самото озвучаване.Един плеър с едно стъпало било то и 4 канално трябва да си държи спокойно на изключен двигател няколко часа(2-3-4) ако е хубав акумулатора(на 60% усилване на звука).Давам ти пример.В старата ми кола тая от снимката бравата имаше 2 стъпала(400в макс едното,800 вата двете) без кондензатор ,плеър с елипси на кората вързани към стъпало и предни тонколони(съвсем нормалко озвучаване като твоето но явно по добре изпълнено) и на пикник сме слушали с часове музика(с диапазон на усилване от 30-60% от мощноста) само с едно две припалвания до сутринта за по минута всяко за да вдигне акумулатора.Успех дано си оправиш проблема>)))))

Коментар

Сетих се че миналото лято поставяхме музика на един мой познат в пъти по мощна от твоята с 2 стъпала(само едното стъпало е 700 вата)по мощно от твоето едното.С елипси задна линия и предна 17 см.Никакви проблеми.
                        Прикачени файлове

Коментар

SimeonSimeonov написа:
                          моя човек я форсира на към 2500-3000 оборота и качи 13,5в според дисплеичето на кондензатора. И след това си падна на 12,5-6 без форсиране, но и без никаква консумация от фарове и т.н..
                          А сега закачи един истински мултицет но на клемите на акумулатора. Изключи музиката, пусни дълги, халогени и там каквото още се сетиш. Ако пак падне под 13 - сваляй алтернатора и на майстор. Ако всичко е наред пусни музиката и премери напрежението на кондензатора, но пак с мултицет, не вярвай много на това което той ти показва. Не трябва да има голяма разлика в напрежението измерено на клемите на акумулатора и на кондензатора, това говори за лошо окабеляване...
                          Fiat Brava 1,2 16V SX и колело

Коментар

По тва коет говори ме съмнява че алтернатора има изядени четки или колекторни пръстени на ротора. И алтернатора не зарежда! При празен ход без консуматори тряа да имаш 14.1-14.5 заряд без да форсираш. Тоест запален мотор без кото и да било пуснато. Кат пусниш келявите фарове ако не са ксенон пада на 13.5-7 ... Тури си един волтметър някъде по таблото да си гледаш тока, след като имаш музика. Щот мож да останеш без ток някъде. И ко значи първо да се заредял кондезатора после да запалиш ? Бал съм го в кондезатора , да се зарежда след като запали мотора ... Явно че имаш проблем с алтернатора. При запален мотор никога не ми е гаснело ЦД-то . Иначе ако не е запален кат посвири и падне тока и се изключва хлецва кат удари бас ...
                            >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Един 120A алтернатор Bosch и проверка на всички връзки около алтернатора-акумулатор ще свърши работа. При нужда може да се подсилят масите на двигателя и акумулатора с по-голямо сечение проводници. Така и без 2-ри акумулатор и кондер с малко подаване на газ ще може да храниш 1 киловат музика.
                              Fiat Brava SX 1.4 12V

Коментар

Working...
                              X