Здравейте колеги, хрумна ми идеята да направя такива джанти за моето Пунто. Въпросът ми е : има ли колеги които са с такива джанти и ако може да споделят мнение. Заслужава ли си ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Обърнати джанти
Collapse
X
-
Тези така като ги гледам не са обръщани ами двойни...а може би и разширявани.Аз съм си правил сам обърнати джанти,при които само обръщаш задния борд (големия) навън и ширината на джантата си се запазва същата и си караш с нормални гуми.Имаше си хамалска работа,но пък се получиха добре(не биеха и трясаха дори със 160-70),а и за тая кола тогава джантите бяха дефицит,а исках да понапълня калниците.Вече карам с 15ки ама си пазя и обърнатите 13ки с комплект гуми,защото са си олд скуул,радват си ме,а и сам съм си ги правил като тийнейджър и са ми свидни.За двойни ще ти трябват 8 бр. джанти,а за разширявани и материал да си направиш разширението както и читав стругар с голям струг да ти ги изреже.Според мен ако ти се кара с железни джанти с по-голям борд си направи или само обърнати(ама си подбери джанти с по-голям заден борд) или си направи двойни...не се впускай във филма с разширяваните,защото после и с търсенето на гуми ще береш ядове.EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
-
white_shark написа:Тези така като ги гледам не са обръщани ами двойни...а може би и разширявани.Аз съм си правил сам обърнати джанти,при които само обръщаш задния борд (големия) навън и ширината на джантата си се запазва същата и си караш с нормални гуми.Имаше си хамалска работа,но пък се получиха добре(не биеха и трясаха дори със 160-70),а и за тая кола тогава джантите бяха дефицит,а исках да понапълня калниците.Вече карам с 15ки ама си пазя и обърнатите 13ки с комплект гуми,защото са си олд скуул,радват си ме,а и сам съм си ги правил като тийнейджър и са ми свидни.За двойни ще ти трябват 8 бр. джанти,а за разширявани и материал да си направиш разширението както и читав стругар с голям струг да ти ги изреже.Според мен ако ти се кара с железни джанти с по-голям борд си направи или само обърнати(ама си подбери джанти с по-голям заден борд) или си направи двойни...не се впускай във филма с разширяваните,защото после и с търсенето на гуми ще береш ядове.Fiat Punto Mk2
Коментар
-
Тази мода...мина и премина някъде края на 90-те.Премери си колко разстояние има сега от гумата до ръба на калника и...горе-долу това са границите в които можеш да променяш джантата. Варианти, които отиват към гуми, различни от оригиналните....силно не ти ги препоръчвам.Рядко имат положителен ефект.
Коментар
-
https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/...95&oe=5523D2FEНе са като на снимките по-горе ама при положение,че са само 4 1/2 инча широки джантите това е максимума,което може да се постигне...в оригиналния си вид борда беше на половинаEX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
white_shark написа:https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/...95&oe=5523D2FEНе са като на снимките по-горе ама при положение,че са само 4 1/2 инча широки джантите това е максимума,което може да се постигне...в оригиналния си вид борда беше на половинаFiat Punto Mk2
Коментар
-
quintessenz написа:заслужава си естествено стига да ти се занимава :D за парите които ще хвърлиш ще си намериш алуминиеви 14-ки 7j 8j 9j. зависи и какво искаш? само да ги изнесеш или искаш да ги разшириш?Fiat Punto Mk2
Коментар
-
Salvador написа:Тази мода...мина и премина някъде края на 90-те.Премери си колко разстояние има сега от гумата до ръба на калника и...горе-долу това са границите в които можеш да променяш джантата. Варианти, които отиват към гуми, различни от оригиналните....силно не ти ги препоръчвам.Рядко имат положителен ефект.Fiat Punto Mk2
Коментар
-
Колега днеска в olx.bg видях се продават 2бр точно такива джанти самоче 14-ки 4х98 Погледни ги ако искаш http://olx.bg/obrnati-dzhanti-r14-4h98-2-br-i67928016
Коментар
-
mais написа:Колега днеска в olx.bg видях се продават 2бр точно такива джанти самоче 14-ки 4х98 Погледни ги ако искаш http://olx.bg/obrnati-dzhanti-r14-4h98-2-br-i67928016Fiat Punto Mk2
Коментар
-
МАМА-та ми е съсед, от както имам съзнателни спомени, колите му винаги са били с обърнати джанти. Преди работеше на кръстовището на Пушкин и Околовръстното, но от известно време не е там. Не знам какво е качеството му на работа, но има малко мърляв вид... Пробвайте с някой от тези телефони, ако не ги е сменил 0898 630 672, 0887 655 099. Тази тема може да е полезна
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар